[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.12.06
Prihlásený: 21.02.15
Príspevky: 183
Témy: 59 | 59
NapísalOffline : 30.07.2008 17:47 | getimagesize

caute ludia co je zle v tomto zapise?

$rozmer = getimagesize("images/galeria/$image_id$prip");

lebo ked vypisem tu premennu $rozmer vysledok je : Array a nie roazmer foto ..neviete co tam moze byt zle ?

thx


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
getimagesize

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 30.07.2008 18:16 | getimagesize

pretože getimagesize vráti array. Ak chceš šírku, musíš vyvolať $rozmer[0], ak výšku, $rozmer[1]


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 25.10.09
Príspevky: 58
Témy: 8 | 8
NapísalOffline : 30.07.2008 18:19 | getimagesize

alebo
Kód:
list($width,$height)=getimagesize("images/galeria/".$image_id.$prip);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
getimagesize

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 30.07.2008 18:20 | getimagesize

to bude tým, že tá premenná $rozmer je pole...
použi napríklad
Kód:
list($sirka, $vyska, $typ, $attr) = getimagesize($image);

to ti vráti (napr. rozmer 100× 100)
Citácia:
$sirka = 100;
$vyska=100;
$typ=typobrazka;
$attr = 'height="100" width="100"';


edit// vidim, že ma tu už predbehli :D nevadí, nechám tak, ja som dal ešte dačo navyše


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.12.06
Prihlásený: 21.02.15
Príspevky: 183
Témy: 59 | 59
Napísal autor témyOffline : 30.07.2008 18:28 | getimagesize

dal som to takto :
Kód:
$rozmer = list($width,$height) = getimagesize("images/galeria/$image_id$prip");


a aj tak mi stale vyhadzuje array


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 25.10.09
Príspevky: 58
Témy: 8 | 8
NapísalOffline : 30.07.2008 18:31 | getimagesize

to je hovadina, nemozes to takto zapisat, bud
Kód:
list($width,$height) = getimagesize("images/galeria/$image_id$prip");

alebo
Kód:
$rozmer = getimagesize("images/galeria/$image_id$prip");

to list ti separuje parametre obrazka a ked to mas tak ako si zapisal tak sa ti mlati array s nearrayom a kedze array ma prve pismeno A tak vyhra (aj to je hovadina), proste bud prve abo druhe


Naposledy upravil idiotart dňa 30.07.2008 18:34, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.12.06
Prihlásený: 21.02.15
Príspevky: 183
Témy: 59 | 59
Napísal autor témyOffline : 30.07.2008 18:33 | getimagesize

skusal som to uz aj takto ale stale to hazde array :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 25.10.09
Príspevky: 58
Témy: 8 | 8
NapísalOffline : 30.07.2008 18:36 | getimagesize

tak daj
Kód:
list($width,$height) = getimagesize("images/galeria/$image_id$prip");
$rozmer=$width."x".$height;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.12.06
Prihlásený: 21.02.15
Príspevky: 183
Témy: 59 | 59
Napísal autor témyOffline : 30.07.2008 18:37 | getimagesize

ahaaaaaaaa toto ma veru nenapadlo ..diky uz to frci :)


 [ Príspevkov: 9 ] 


getimagesize




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF