Tá cena je super za tú MSI r9 380, ale kde chodíte nato, že 2GB na fullhd plne stačí, to by som rád vedel. Už teraz sú herné tituly, ktoré nemajú problém ísť ku 3GB na 1080p. 1440p ešte vyššie. To je ako keď niekto tvrdí že GTX970 s 3,5GB VRAM je super karta

v cene 370-390 €.
http://www.tweaktown.com/tweakipedia/89/much-vram-need-1080p-1440p-4k/index.htmlJedna z mála stránok, kde tieto fámy sú vyvrátené. Keď som minulý rok radil kamarátovi kúpu r9 280 3GB, miesto GTX760 2GB za viac menej rovnakú cenu, ba ešte menšiu krútil očami, že chce skôr GTX a 2gb mu určite budú stačiť. Teraz plače, že pár hier mu útočí na plné vyťaženie VRAM. Keď sú nejaké peňiažky, určite by som nešetril na grafickej karte, keďže tá robí výkon v hre. Ako ten rozdiel 40 € je veľký 2GB vs 4GB r9 380, ale, ale, jedná sa o ASUS STRIX, čo je niekoľkokrát lepšie chladenie ako tá verzia od MSI a 2GB verzia asus strix stojí okolo 220 €, čiže doplatok 20 € je plne relevantný. Ono Sapphire edícia s NITRO chladením sa im podaril ona jedničku. Takže pokiaľ nevadí menšia záruka, dobrá voľba tiež.