focko - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 12 [ Vyhľadávanie našlo 331 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Dual boot na UEFI


Odpovede: 1
Zobrazenia: 151


taaaak...
1, bootnut zase USB
2, terminal ako root
3, postni tu `efibootmgr -v`
4, mountni EFI particiu `mount /dev/sda1 /mnt` (pravdepodobne /dev/sda1)
5, postni `ls /mnt/EFI`

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: zaokruhlenie cisla na 2 des. miesta


Odpovede: 5
Zobrazenia: 192


instinkt povedal, ze to bude na TUKE

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Naprogramovanie funkcie na najdenie spolocneho delitela a nasobku


Odpovede: 5
Zobrazenia: 170


5. zadanie z tuke?

najvacsi spolocny delitel: euklidov algoritmus, je to rekurzivne, nie je nutne menit hodnoty argumentov

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Prenos súborov z Linuxu do Windowsu


Odpovede: 4
Zobrazenia: 96


neviem ci si dobre pamatam, ale ked si najdes nastavenia zdrojov (repozitare, etc.), tak mala by tam byt zalozka pre proprietary hardware... mozno tam mas wifi kartu a sa da doinstalovat... aspon na ubuntu je to tak, mint to ma urcite tiez, ale neviem ci na rovnakom mieste

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Prenos súborov z Linuxu do Windowsu


Odpovede: 4
Zobrazenia: 96


1. pouzival som k tomu jednu particiu naformatovanu na NTFS (funguje aj z linuxu (ak mas ntfs-3g) aj z windowsu), ale nemozes normalne vypinat windows, lebo ten disk len hibernuje a neda sa na neho potom zapisovat
2. https://linuxconfig.org/google-drive-on-ubuntu-18-04-bionic-beaver-linux

 Fórum: Delphi, Visual Basic   Téma: Zdravím, chcel by som sa opýtať, či by niekto nevedel, či sa tento príklad dá napísať v Lazaruse


Odpovede: 16
Zobrazenia: 358


skus si predat x a y poziciu a vykreslovat to k tomu relativne

 Fórum: Delphi, Visual Basic   Téma: Zdravím, chcel by som sa opýtať, či by niekto nevedel, či sa tento príklad dá napísať v Lazaruse


Odpovede: 16
Zobrazenia: 358


http://pascal.input.sk

 Fórum: Delphi, Visual Basic   Téma: Zdravím, chcel by som sa opýtať, či by niekto nevedel, či sa tento príklad dá napísať v Lazaruse


Odpovede: 16
Zobrazenia: 358


da

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: VPS server Linux Ubuntu [vyriešené]


Odpovede: 5
Zobrazenia: 171


@esso82: zvyknem skor wheel pouzivat nez novu skupinu... v podstate aj zamer pre wheel bol pre administratorov; sa mi zda, ze niektore distribucie uz automaticky maju wheel v /etc/sudoers

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Java-kniha


Odpovede: 5
Zobrazenia: 143


pozri si obsah tej knihy http://www.albatrosmedia.cz/tituly/34026419/java-8/

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Dev-C++ -


Odpovede: 6
Zobrazenia: 202


preco ukladas program do `C:\Program Files`?

 Fórum: Operačné systémy Unix a Linux   Téma: Dualboot


Odpovede: 16
Zobrazenia: 236


@esso82
ja som skusal na i5-2500K cez genkernel, aby som to vedel porovnat, 11min, v MAKEOPTS sa oplatilo pocet jadier + 2
na i7-4720HQ s poctom vlakien islo lepsie jak s +2

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: JAVA


Odpovede: 2
Zobrazenia: 268


Pavel Herout - Učebnice jazyka Java
Herbert Schildt - Java 8 - ja keď som začínal bola len 7, má aj Mistrovství v Java
český tutoriál na youtube

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Tuke - zadanie


Odpovede: 8
Zobrazenia: 479


pri poslednom end nemusi byt, tam sa dava bodka

#1 - uprava
riadok s
Kód:
function z
by som dal prec a malo by ist

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Linux - | berie ako command


Odpovede: 1
Zobrazenia: 120


Kód:
\|

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Problém s načítaním znakov do poľa - C


Odpovede: 7
Zobrazenia: 228


Úplne ti stačí kontrolovať súčet vstupu, a predtým skontrolovať či sa jedná o platnú mincu/bankovku (tam môžeš pole použiť, aby si nemal "hľistu" ako zloženú podmienku)... Dávaj ale pozor na to, že sú to desatinné čísla a ti tam môžu vznikať chyby, napr. 0 == 0.00 ti vráti false

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Problém s načítaním znakov do poľa - C


Odpovede: 7
Zobrazenia: 228


Ad pole input: Vôbec nie je potrebné používať pole pre túto časť zadania

EDIT : Za predpokladu, že sa jedná o zadanie na TUKE, podľa toho ako ten snippet vyzerá

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C


Odpovede: 3
Zobrazenia: 166


Pozor: porovnávanie reálnych čísel! Rovnosť nemusí kvôli nepresnosti prejsť aj keď by mala

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Funkcia scanf


Odpovede: 5
Zobrazenia: 344


so zarazkou:
nacitava cisla pokial nedostane -1; stale odcita to cislo od something, pri zapornych pripocita to cislo a pri -1 pripocita 1 a konci
#include <stdio.h>

int main(void)
{
int something = 10000;
int number_from_user;

do
{
scanf("%d", &number_from_user);
something ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Funkcia scanf


Odpovede: 5
Zobrazenia: 344


  1. pouzijes zarazku - nejaku hodnotu, ktora ti oznaci koniec
  2. EOF - ale uz koncis so vstupom sa mi zda
  3. pokial sa ti da nacitat cislo nacitavas
  4. na zaciatku je pocet cisel

dalo by sa to este aj s bufferom

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: kniha zadanie


Odpovede: 2
Zobrazenia: 133


ked pridavas kapitolu, ma sa to rovnat null, inak prejdes cele prazdne pole a nic nepridas:
Kód:
...
if(kapitoly[i] == null){
...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Robot Karel gitlab


Odpovede: 2
Zobrazenia: 280


pozeram do zdrojaku karla a vrati 1 (EXIT_FAILURE):

⋅ pri chybnom formate sveta
⋅ neexistujuci subor sveta => pozri ci mas dobry nazov
⋅ ked sa vola errorShutOff => napr. ked ide karel do steny, nema aky beeper polozit/zobrat

btw na konci ho nemas aj tak spravne ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Robot Karel


Odpovede: 18
Zobrazenia: 1063


v kazdom riadku bude tolko beeperov kolko predtym, pozbieras vsetky v riadku, zistis, ktory je posledny stlpec a povykladas ich smerom na zapad

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Robot Karel


Odpovede: 18
Zobrazenia: 1063


http://it4kt.cnl.sk/c/zap/#!/2017%252Fps1%252Fps1-11
ziaden pattern tam nevidis?

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Robot Karel


Odpovede: 18
Zobrazenia: 1063


po riadkoch mozno? :D

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Robot Karel


Odpovede: 18
Zobrazenia: 1063


to je to prve zadanie, ze?

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Robot Karel


Odpovede: 18
Zobrazenia: 1063


informatik z TUKE?

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Rada k Visual Studio C++


Odpovede: 10
Zobrazenia: 365


vdacny za pomoc ci cely program spraveny?

 Fórum: Technológia .NET   Téma: Cannot implicitly convert type 'object' to 'string'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?) [vyriešené]


Odpovede: 9
Zobrazenia: 267


tak pretypuj :P

 Fórum: Technológia .NET   Téma: Cannot implicitly convert type 'object' to 'string'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?) [vyriešené]


Odpovede: 9
Zobrazenia: 267


Tak potom nic nenacitalo, mas subor tam kde program?
Stránka: 1 z 12 [ Vyhľadávanie našlo 331 výsledkov ]




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF