Zdravím.
Mám problém so externým diskom. Jedná sa o starší externý USB HDD : ADATA CH94 500GB (už bez záruky) ... OS pod ktorým to robím: Win 7
Kopíroval som naň väčší objem dát a zrazu mi prieskumník vyhodil chybovú hlášku s chybou číslo : 0x800070570
Odvtedy HDD nefunguje. Pri pripojení vypíše, že j:\ nie je dostupný, súbor alebo adresár je nečítateľný + vyhodí hlášku, že je ho potrebné naformátovať.

Vo DiskManagery mi píše, že je naformátovaný na RAW (čo je blbosť, lebo doteraz bol NTFS).

Otestovaný cez error scan (full scan, nie quick) cez HD Tune, bez vadných sektorov. S.M.A.R.T tiež nevykazuje chybu ( "Interface CRC Error count" tam už ukazuje dlho, dávno predtým, než sa to stalo, takže to na to ZREJME nebude mať vplyv.) CrystalDisk Info detto.

(samotný pevný disk je v podstate práve spomenutá Toshiba, ak by mal náhodou niekto pripomienku, že sem hádžem zlý screenshot...)
Skúšal som už spustiť aj Checkdisk, no píše mi "Unable to determine volume version and state. chkdsk aborted"

(tu ukazuje NTFS, zaujímavé ...)
Dá sa to nejako fixnúť bez toho, aby som prišiel o dáta, čo mám na ňom ?
Za odpovede vám budem nesmierne vďačný .. Ešte na záver dodám, že HDD som skúšal aj v iných zariadeniach, taktiež ho nenačítali...