prandof píše:
Vieš ja som dosť konzervatívny a nechápem, prečo niekto musí meniť to čo bolo dobré.
Ked uz pre nic, tak z technickeho hladiska, pre nizsie naroky na reziu tohto OS. Ked to uz porovnavame s Vistou.
Beriem, GUI je subjektivna zalezitost, ale ako tvrdim, lahko som si zvykol na vistu a este lahsie na 7. Pride mi, ze su v tom systeme veci omnoho logickejsie usporiadane, ako doteraz. Sprava wifi konecne normalna.
Co sa tyka ponuky start, ano, aj ja som v XP zakazdym prepinal na "klasicky vzhlad". Lenze v 7 nemam jediny dovod. Aktivny vyhladavac je setric casu, ponuku mam rozsireny na 25 riadkov a mat odkazy na najcastejsie pouzivane aplikacie je prijemna vec, urcite je to prehladnejsie, nez zapratana plocha, ktora zaroven kazi pekne pozadie.

Vsetky ostatne voloviny okrem control panelu som si zo startu povyhadzoval, co sa tyka zobrazenia aplikacii ala MAC, vypinam a pouzivam standardne (vista).
Ako si pisal, je to ako s novym office, po prehode som tyzden nadaval ale teraz, ked som zorientovany, uznavam, ze je to konecne omnoho logickejsie a lepsie riesene. Pricom co sa tyka win, tam som si zvykat nemusel. kazda zmena mi prisla ako prirodzena, k lepsiemu a dost som si osvojil aj tu blbost s maximalizaciou. Casto mam pootvaranych kopu okien a fakt sa mi efektivnejsie medzi nimi prepina.
Kazdopadne nie je GUI to hlavne, co win7 prinasa, ale ako som pisal ma vsetky funkcie visty, ma nejake funkcie navyse, subjektivne mi pride usporiadanie tychto funkcii rozumnejsie, ale havne nizsie HW naroky.
Najlepsie som to poznal na NB, kde som bol znacne brzdeny 5400ot. slimakom. Vista hrabala a hrabala. Sice neporovnatelne menej na osekanej a upravenej verzii, ale nebolo to ono. 7 mi tak svistali na tom notebooku a to nemuseli byt ani osekane a pokrocilejsia sprava uspory tiez majitelov NB musi potesit.
Win 7 ma dnes iba jednu nevyhodu a to tu, ze este nie je vo finalnej verzii. Avsak urcite zvedavym doporucujem vyskusat najnovsi build, ktory od final uz vela odlisnosti nema a z hladiska stability musim poklopkat. Nesklamal ani pri extremnom OC a ladeni RAM.