[ Príspevkov: 26 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 18.11.2016 9:05 | Dlha www adresa a jej schovanie

Ako by ste riesili problem zobrazenia dlhej www adresy?
napr. mam miesto na zobrazenie, kde vojde 60 znakov
a www adresa ma 1000 znakov

clovek vlozi prispevok so 100 znakovou www adresou a chcem aby to bolo funkcne, klikatelne, ale aby bolo zobrazenych len 60 znakov a napr za tymi 60 znamki budu 3 bodky

t.j. obrazne adresu

htpp://www.velmidlhaadresa.sk mi zobrazi prehliadac presne takto: htpp://www.velmidlha...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Dlha www adresa a jej schovanie

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 14.01.19
Príspevky: 399
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 18.11.2016 9:55 | Dlha www adresa a jej schovanie

no, tie 3 bodky asi nejako special treba
ale kebyze si ich nepotreboval, tu mas riesenie:

Kód:

<div class="nazov1">dlha www adresa</div>​
a takto cca si zadefinujes ten class:
.nazov1 {width:100px;overflow:hidden;height:50px;line-height:50px;}​


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Dlha www adresa a jej schovanie

Registrovaný: 28.02.11
Prihlásený: 16.09.19
Príspevky: 188
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 18.11.2016 10:08 | Dlha www adresa a jej schovanie

Dulius: Ak ti samotny overflow: hidden zobrazuje bodky, tak je to asi iba tvojim prehliadačom. Bodky je treba zadefinovať.

Toto je riešenie pre baumaxa:
Kód:
.orezanie-dlhej-adresy{
    width: 180px;
    display: inline-block;
    white-space: nowrap;
    overflow: hidden;
    text-overflow: ellipsis;


_________________
Neznalosť zložitých operácií necháva myseľ otvorenú pre geniálne riešenia založené na jednoduchosti.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Dlha www adresa a jej schovanie

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 14.01.19
Príspevky: 399
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 18.11.2016 10:10 | Dlha www adresa a jej schovanie

weroro: pisal som, moje riesenie neriesilo bodky, len orezanie


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 18.11.2016 10:30 | Dlha www adresa a jej schovanie

vdaka chlapi
a keby som to chcel spravit / aplikovat len na tu www adresu, slo by to?

t.j. text text text www.dlhaadresa.sk text text by som chcel zobrazit v prehliadaci len ako: text text www.dlha... text text


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 18.11.2016 10:33 | Dlha www adresa a jej schovanie

<div>text, ktory neorezem<span class="element-ktory-obsahuje-len-www-adresu">www.dlha...</span></div>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 18.11.2016 10:36 | Dlha www adresa a jej schovanie

no ale ako to oddelit? technicky, text od www adresy
lebo clovek zada ten text aj www adresu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Dlha www adresa a jej schovanie

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 14.01.19
Príspevky: 399
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 18.11.2016 10:46 | Dlha www adresa a jej schovanie

predpokladam, ze cez nejake regularne vyrazy, ale nie som v tom majster ...
len myslim, ze regularny vyraz najde v stringu www adresu a spracuje ju na to co chces, t.j skratenu verziu s 3 bodkami


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Dlha www adresa a jej schovanie

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12452
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Brno (CZ) /...
NapísalOffline : 18.11.2016 10:47 | Dlha www adresa a jej schovanie

Kam zadá? No popis problému výborný.
Poriadne napíš, čo vlastne chceš.


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 18.11.2016 10:54 | Dlha www adresa a jej schovanie

input field je text area - tam clovek zada ten text, ktory moze obsahovat aj www adresu a tam ak je www adresa to chcem skratit
www adresu v texte mam takto osetrenu teraz:
Kód:
$a["text"] = eregi_replace("(^| |>)(www([.]?[a-zA-Z0-9_/-?])[^< ]*)", "\\1<a href=\"http://\\2\" target=\"_blank\">\\2</a>", $a["text"]);
//$a["text"] = eregi_replace("(^| |>)(http([s]?)://www([.]?[a-zA-Z0-9_/-?])[^< ]*)", "\\1<a href=\"\\2\" target=\"_blank\">\\2</a>", $a["text"]);
$a["text"] = eregi_replace("(^| |>)(http([s]?)://([.]?[a-zA-Z0-9_/-?])[^< ]*)", "\\1<a href=\"\\2\" target=\"_blank\">\\2</a>", $a["text"]);


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.09.19
Príspevky: 1501
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 18.11.2016 13:07 | Dlha www adresa a jej schovanie

A nejde náhodou len o toto?
Kód:
<a href="velmidlhaadresa.com">velmidl...</a>


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 18.11.2016 13:10 | Dlha www adresa a jej schovanie

ano, ide o to, aby dlha www adresa bola zobrazena skratene .. ostatny text ktory je pred a za nou normalne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Dlha www adresa a jej schovanie

Registrovaný: 28.02.11
Prihlásený: 16.09.19
Príspevky: 188
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 18.11.2016 13:19 | Dlha www adresa a jej schovanie

Pokiaľ chceš mať text napr.:
Kód:
Lorem ipsum dolor sit amet www.nejaka-totalne-dlha-adresa-s-extra-brutal-mega-vela-parametrami.get consectetur adipiscing elit. 

a v ňom skrátiť adresu na takýto tvar:
Kód:
Lorem ipsum dolor sit amet www.nejaka-totalne... consectetur adipiscing elit. 

a zároveň zachovať to, že sa dá kliknúť na ten odkaz, stačí naozaj použiť iba moje riešenie.
v HTML to bude vyzerať nejak takto:
Kód:
<p>Lorem ipsum dolor sit amet <a href="http://www.nejaka-totalne-dlha-adresa-s-extra-brutal-mega-vela-parametrami.get" class="orezanie-dlhej-adresy">www.nejaka-totalne-dlha-adresa-s-extra-brutal-mega-vela-parametrami.get</a> consectetur adipiscing elit.</p

výsledok bude vyzerať takto:
Kód:
Lorem ipsum dolor sit amet www.nejaka-totalne... consectetur adipiscing elit. 


_________________
Neznalosť zložitých operácií necháva myseľ otvorenú pre geniálne riešenia založené na jednoduchosti.
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 18.11.2016 13:21 | Dlha www adresa a jej schovanie

mate-zaujimave-video-sem-s-nim-vt165786-210.html
chod do tohto vlakna, inspectni si lubovolny prispevok, ktory obsahuje link.
uvidis <a class="postlink>, takze ty potrebujes aby tvoj system, do ktoreho uzivatel napise, rozpoznal, co je URL a co obycany text. tak?

btw, aplikuj si vyssie uvedene CSS na <a> tag, ktory si si inspectol + display: inline-block, aby si mohol aplikovat width prip. max-width property. vsetko pekne funguje.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 18.11.2016 13:30 | Dlha www adresa a jej schovanie

vdaka ludia, s Vasou pomocou to mam vyriesene


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Dlha www adresa a jej schovanie

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12452
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Brno (CZ) /...
NapísalOffline : 18.11.2016 13:32 | Dlha www adresa a jej schovanie

Len dúfam že na to nepoužívaš ten eregi_replace, dôvod v linku » červený rámik


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 18.11.2016 13:50 | Dlha www adresa a jej schovanie

pouzivam, viem, o chvilu to nebude fungovat, ale to este potrva, zmenim to


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 22.11.2016 10:48 | Dlha www adresa a jej schovanie

weroro píše:
Pokiaľ chceš mať text napr.:
Kód:
Lorem ipsum dolor sit amet www.nejaka-totalne-dlha-adresa-s-extra-brutal-mega-vela-parametrami.get consectetur adipiscing elit. 

a v ňom skrátiť adresu na takýto tvar:....[/code]

nedari sa mi to implementovat, pls help ...
1. tvoj kod mi tu skratenu cast nejako nadvihne, vid: http://i.imgur.com/le0tvoN.png

2. ako to mam riesit ak ten text taham z databazy?

moja cast kodu, kde to zobrazujem a kde potrebujem ten class zaimplementovat>
Kód:
while ($zaznam = mysql_fetch_array($select)) {
$zaznam["link"] = eregi_replace("(^| |>)(www([.]?[a-zA-Z0-9_/-?])[^< ]*)", "\\1<a href=\"http://\\2\" target=\"_blank\">\\2</a>", $zaznam["link"]);
$zaznam["link"] = eregi_replace("(^| |>)(http([s]?)://([.]?[a-zA-Z0-9_/-?])[^< ]*)", "\\1<a href=\"\\2\" target=\"_blank\">\\2</a>", $zaznam["link"]);
...
potom skratim na 1 riadok na 50 znakov:
$rozdelena_linka = wordwrap($zaznam["link"], 50, "\n", true);

a potom to zobrazim:

print '
<td>&nbsp;'.strip_tags($rozdelena_linka,'<a>').'&nbsp;</td>';





Offline

Užívateľ
Užívateľ
Dlha www adresa a jej schovanie

Registrovaný: 28.02.11
Prihlásený: 16.09.19
Príspevky: 188
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 22.11.2016 16:34 | Dlha www adresa a jej schovanie

Pridaj do toho môjho CSS tento riadok:
Kód:
vertical-aligntext-bottom


_________________
Neznalosť zložitých operácií necháva myseľ otvorenú pre geniálne riešenia založené na jednoduchosti.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 23.11.2016 8:45 | Dlha www adresa a jej schovanie

vdaka a vies mi poradit este s tou implementaciou?

toto je kod, ktory zobrazi tu cast textu s www adresou/ami ... a ako tam ten class hodim?

Kód:
print '
<td>&nbsp;'.strip_tags($rozdelena_linka,'<a>').'&nbsp;</td>';


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Dlha www adresa a jej schovanie

Registrovaný: 28.02.11
Prihlásený: 16.09.19
Príspevky: 188
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 23.11.2016 12:02 | Dlha www adresa a jej schovanie

Ak to takto skracuješ na strane PHP, môje riešenie nepotrebuješ.


_________________
Neznalosť zložitých operácií necháva myseľ otvorenú pre geniálne riešenia založené na jednoduchosti.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 23.11.2016 12:16 | Dlha www adresa a jej schovanie

ale ved ja to neskracujem na PHP strane, len zalamujem riadky, tymto: $rozdelena_linka = wordwrap($zaznam["link"], 50, "\n", true);
a nechcem nic zalamovat, chcem to skratenie ...
dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Dlha www adresa a jej schovanie

Registrovaný: 28.02.11
Prihlásený: 16.09.19
Príspevky: 188
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 23.11.2016 14:07 | Dlha www adresa a jej schovanie

Toto nerob:
Kód:
$rozdelena_linka = wordwrap($zaznam["link"], 50, "\n", true);
nebude sa na to dať kliknúť.

Tú triedu pridáš takto:
Kód:
$zaznam["link"] = eregi_replace("(^| |>)(www([.]?[a-zA-Z0-9_/-?])[^< ]*)", "\\1<a href="http://\\2" target="_blank" class="orezanie-dlhej-adresy">\\2</a>", $zaznam["link"]); 
$zaznam
["link"] = eregi_replace("(^| |>)(http([s]?)://([.]?[a-zA-Z0-9_/-?])[^< ]*)", "\\1<a href="\\2" target="_blank" class="orezanie-dlhej-adresy">\\2</a>", $zaznam["link"]);


_________________
Neznalosť zložitých operácií necháva myseľ otvorenú pre geniálne riešenia založené na jednoduchosti.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 23.11.2016 14:48 | Dlha www adresa a jej schovanie

Dlha www adresa a jej schovanie


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 26.08.19
Príspevky: 476
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 18.12.2016 17:34 | Dlha www adresa a jej schovanie

Nakoniec to nepracuje korektne, sakra.
Problem je ten, ze on si tu dlzku rezervuje a ked je www adresa kratsia, da tam medzeru presne aby vyplnil tu definovanu dlzku.

Vyzera to presne takto: http://i.imgur.com/I475vy9.png

Pri dlhej adrese to pracuje korektne ...

Neviem ako na to, napadlo ma, ze len proste to pravidlo dat cez podmienku if (ak www adresa v danom texte je dlhsia ako X znakov - a to sa asi len da zistit nejako cez regularne vyrazy? ... ) - www adries moze byt aj viac v retazci s ktorym pracujem

Pripajam presny kod na testing>
Kód:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<style type="text/css">
.cut_long_address2 {
   width: 600px;
    display: inline-block;
    white-space: nowrap;
    overflow: hidden;
    text-overflow: ellipsis;
   vertical-align: text-bottom;
}
</style>
<?php
$db["text"] = "text https://www.kratkaadresa.sk/ a dalsi text";

$db["text"] = eregi_replace("(^| |>)(www([.]?[a-zA-Z0-9_/-?])[^< ]*)", "\\1<a href=\"http://\\2\" target=\"_blank\" class=\"cut_long_address2\">\\2</a>", $db["text"]);

$db["text"] = eregi_replace("(^| |>)(http([s]?)://([.]?[a-zA-Z0-9_/-?])[^< ]*)", "\\1<a href=\"\\2\" target=\"_blank\" class=\"cut_long_address2\">\\2</a>", $db["text"]);

echo $db["text"];
?>



Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 18.12.2016 18:42 | Dlha www adresa a jej schovanie

namiesto fixnej sirky pouzi max-width

// Spojený príspevok Ned 18.12.16 18:49

http://codepen.io/anon/pen/zoevLY


 [ Príspevkov: 26 ] 


Dlha www adresa a jej schovanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

http://www.mujweb.cz/www/zasmejse podobný script,ale dlhši

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

1327

27.12.2008 11:18

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: IT knihy Flash8, Tvorba WWW stranek a Programovani WWW

v Predám

11

428

01.04.2014 20:12

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AKo spraviť www.**.sk aby sa dala spustiť bez pisania www

v Ostatné

15

954

12.07.2008 19:02

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

realna adresa IP vs virualna Ip adresa

v Sieťové a internetové programy

5

507

26.04.2014 22:21

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presmerovanie www na non-www

v Internetový marketing, SEO, reklama

10

751

24.01.2012 23:18

yanci12

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NTB dlhá výdrž

v Notebooky a netbooky

11

318

18.09.2012 21:58

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strasne dlhá odozva

v Sieťové a internetové programy

5

1115

19.02.2017 20:06

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dlha odozva DesignJet T610

v Externé zariadenia

0

267

13.01.2010 11:43

cdur

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

"schovanie" prehliadaca Opera

v Sieťové a internetové programy

6

398

03.11.2008 8:23

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vzdialená pracovná plocha - dlhá odozva

v Operačné systémy Microsoft

1

259

31.12.2011 18:08

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

www a non-www

v Webhosting a servery

6

761

02.12.2010 13:25

Vlad

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

www vs. non-www

v Domény

6

403

24.05.2017 18:12

McLovin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Notebook - lahky,vykonny,dlha vydrz baterky

v Notebooky a netbooky

27

3108

20.09.2009 12:53

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NB do 500 EUR, dlhá výdrž baterky

v Notebooky a netbooky

3

337

17.03.2011 15:24

slayerko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Volba notebooku pre studentku dlha vydrz baterie..

v Notebooky a netbooky

9

395

02.02.2012 23:02

doubleR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vymazat subor?(cielova cesta je prilis dlha)

v Ostatné

3

672

08.12.2013 11:23

iggi97



© 2005 - 2019 PCforum, edited by JanoF