deska SATA2 - disk SATA1Mám malý problém. V mém počítači už mám malo místa a uvažuji o nákupu nového disku. SATA I. v nejbližší době bych chtěl obnovit mojí sestavu a s tím i desku. Ale disky bych chtěl ponechat. Bude mi na desce která již bude mít SATA II fungovat disk(disky) SATA I ??? Fungovať bude určite, ja to tak mám tiež, ale nechápem zmysel tohto počinu. Prečo teraz nekúpiš rovno disk so SATA2?? Veď ten môžeš takisto prevádzkovať na doske so SATA1, stačí len prehodiť jumper na disku. JJ teď jsem si to taky uvědomil určitě to tak udělám ale nebyl jsem si jistej jestli to prostě půjde !! ať už tak nebo tak. mne doska podporuje sata 1 a hdd mam nadstaveny na sata 2 a ide mi ajtak.netreba ho jumprovat. on sa prisposobi rychlosti aku pusti doska.mam hdd maxtor 160 gb sata 2 mne tiez bezi moj WD Raptor 74gb SATAII na doske so SATA I bez problemov (akurat ze windows pyta disketu s ovladacom k sata radicu) mne tiez bezi moj WD Raptor 74gb SATAII na doske so SATA I bez problemov (akurat ze windows pyta disketu s ovladacom k sata radicu) raptor je sata1 raptor je sata1 a naozaj, mas pravdu. takze beriem spat.. je to sata 1 ...
deska SATA2 - disk SATA1 |