Ahojte,
ide o ntb, ktorý sa v poslednej dobe moc nepoužíval. Pred mesiacmi som tam nahodil win 10 a brutálne sa spomalil. Včera som tam hodil SSDčko, takže pohoda, ide super. Všimol som si však, že nejaké tlačidlá na klávesnici nefungujú (backspace, win tlačidlo, písmená g, h). Neviem, či to súvisí s mojou výmenou pevného disku alebo to začalo predtým skôr, v poslednej dobe ako som písal sa moc nepoužíval a neviem vylúčiť to, že to s výmenou HDD nesúvisí.
Tak som sa hral s flex káblom, ktorý predpokladám je z klávesnice, že či je dobre zapojený. Odpojil som ho párkrát a dôkladne zapojil a stále nič. Keď ho zapojený potiahnem, tak na jednej strane sami zdá, že ide nejak ľahšie z portu, ale zapojený by mal, byť dobre. Ide o tento kábel ( v 25:29 s ním robí)
https://www.youtube.com/watch?v=s-rzjbMAytk&t=1723sViete poradiť čo s tým ? Mechanicky vyzerajú klávesnice OK, akurát Win tlačidlo ide nejak ťažšie, ostatné nefungujúce tak ako aj tie fungujúce.
A ešte súvisiaca vec, asi zbytočne zakladať pre to tému. HDD z tohto NTB som hodil do pevného PC, bude sa využívať ako externý HDD akurát pre pohodlie zapojený v PC. Zapojil som ho do case čo mám v popise na stojato ako SSDčko, lebo je to 2,5 palcový disk a pasuje tam. Zapol som PC, všetko v pohode aj ho zobrazovalo. Vypínam PC a vypínanie stále krúti, počujem nejaké zvuky na betón z tohto nového disku ako pracuje a PC sa nevypne - vypol som ho natvrdo. Po zapnutí sa PC trochu dlhšie zapínal, ale v pohode zapol sa, ale disk už win nezobrazuje. potom mi samozrejme napadlo, či pre klasické platňové HDD nebude problém, že som ho nedal vodorovne, ale horizontálne. Ale neviem, či je v tom problém. Viete poradiť čo sa stalo a ako ho rozchodiť ?
Vďaka za všetky rady.