Delenie HDD až po inštalácií Win 7Ahojte, mám tu nový notebook, ktorý nemá predelený disk (len C particiu). Ako môžem predeliť disk, tak aby sa zachoval súčasný Windows 7 a aj dáta na ňom? Skúšali ste už niečo také? Čo ste volili na to? Je tam riziko, že o dáta prídem, keď je takmer prázdny 500 GB? Ešte som to totiž neskúšala. Cez čo je dobré robiť zálohu dát – obraz disku na externý disk? Vopred ďakujem za odpovede. Kľudne cez Správa diskov , akurát Win niekedy nechce povoliť nastaviť C na nejakú nižšiu hodnotu.Lepšie je síce rozdelenie pred ale ja väčšinou cez boot s programom na Správu diskov. A myslíš, že je potrebné urobiť zálohu? Čítala som, že po delení disku niektorí dokážu zachovať už nainštalovaný OS a dáta. Hodím defragmentáciu, scan disk a skúsim teda Správu diskov pozrieť, ešte popozerám, čo k tomu píšu. Ďakujem za odpoveď. Všetky programy dokážu zachovať OS.Samozrejme aj riziko je stále.Ale tak daj sem screen zo Správa diskov. Takto to vyzerá cez Správcu diskov: https://ctrlv.cz/shots/2017/08/14/yc8T.pngPredpokladám, že skrytá partícia slúži na zálohu a C rozmýšľam, že predelím na nový disk vo veľkosti 200 GB a slúžil by na oddelenie dát od OS.---Či myslíš si, že už v dnešnej dobe partícia na dáta stráca význam? Ja ju mám napr. kvôli väčšiemu poriadku a prehľadnosti. 1000MB je tam niečo aj od výrobcu , ale na zálohu C je to málo.Na C stačí aj 100GB .Tiež by som ten disk rozdelil. Tiež som váhala, či nedám jej menej, ale neviem, či sa nestane, že kamarátka bude dávať veľa toho na plochu, do obrázkov a dokumentov, keďže nie je veľmi IT zdatná. Tak jej zmeň umiestnenie dokumentov...na D.Ja to tak robím , skôr kvôli sebe.Nemusím potom hľadať ,kde čo je, ak je problém. Dobrý nápad, zmeniť ich umiestnenie. Ďakujem.// Spojený príspevok Pon 14.08.17 21:12Tak jej zmeň umiestnenie dokumentov...na D.Ja to tak robím , skôr kvôli sebe.Nemusím potom hľadať ,kde čo je, ak je problém.Tak som sa k tomu deleniu HDD dostala, všetko super, len keď mám vybrať písmeno disku, tak už D mi neponúkalo – obsadzovala ho mechanika, ale už aj to mám vyriešené. Tak ďakujem. ...
Delenie HDD až po inštalácií Win 7 |