Ahojte,
zaumienil som si, že chcem na mojom provizórnom linuxovom domácom kine zobrazovať statusy priateľov na facebooku. Najjednoduchším spôsobom je asi fbcmd a conky.
Dostal som sa do štádia, kedy si cez fbcmd vylistujem aktuálne statusy. Na každý riadok pripadá Meno, (ak sa uvádza, tak stredné meno), Priezvisko, veľa medzeir a nakoniec samotný status. Pomocou "shuf -n1" vyberiem jeden náhodný riadok a nastavím zalamovanie textu pomocou "fold -w55 -s". Výsledok je teda nasledovný:
Kód:
fbcmd FSTATUS | shuf -n1 | fold -w55 -s
Čo ale potrebujem ďalej:
1. Nahradenie viac ako X medzier escape znakom $\n
čo by vo výstupe oddelilo meno na samostatný riadok. Nedá sa to spraviť cez počet slov oddelených medzerou, pretože niektorí chytráci uvádzajú stredné meno, a iní nie.
2. Zobrazenie profilovej fotky. Všetky fotky mám cez fbcmd stiahnuté v jednej zložke a pomenované celým menom danej osoby. Chcel by som aby vyššie spomenutý
prvý riadok, obsahujúci celé meno osoby, figuroval ako nejaká premenná, ktorú by som vložil na koniec cesty k súboru
Najrozumnejšie by asi bolo, aby výstup so scriptu mal tri riadky, pričom prvý by obsahoval celé meno, druhý status a tretí cestu k fotke