[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Prihlásený: 24.12.10
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 10.02.2010 13:27 | conky + fbcmd + bash

Ahojte,
zaumienil som si, že chcem na mojom provizórnom linuxovom domácom kine zobrazovať statusy priateľov na facebooku. Najjednoduchším spôsobom je asi fbcmd a conky.

Dostal som sa do štádia, kedy si cez fbcmd vylistujem aktuálne statusy. Na každý riadok pripadá Meno, (ak sa uvádza, tak stredné meno), Priezvisko, veľa medzeir a nakoniec samotný status. Pomocou "shuf -n1" vyberiem jeden náhodný riadok a nastavím zalamovanie textu pomocou "fold -w55 -s". Výsledok je teda nasledovný:

Kód:
fbcmd FSTATUS | shuf -n1 | fold -w55 -s

Čo ale potrebujem ďalej:
1. Nahradenie viac ako X medzier escape znakom $\n
čo by vo výstupe oddelilo meno na samostatný riadok. Nedá sa to spraviť cez počet slov oddelených medzerou, pretože niektorí chytráci uvádzajú stredné meno, a iní nie.
2. Zobrazenie profilovej fotky. Všetky fotky mám cez fbcmd stiahnuté v jednej zložke a pomenované celým menom danej osoby. Chcel by som aby vyššie spomenutý prvý riadok, obsahujúci celé meno osoby, figuroval ako nejaká premenná, ktorú by som vložil na koniec cesty k súboru

Najrozumnejšie by asi bolo, aby výstup so scriptu mal tri riadky, pričom prvý by obsahoval celé meno, druhý status a tretí cestu k fotke

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
conky + fbcmd + bash

Prihlásený: 15.07.23
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 10.02.2010 14:21 | conky + fbcmd + bash

Postni príklad výstupu `fbcmd FSTATUS`.

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Prihlásený: 24.12.10
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 10.02.2010 20:02 | conky + fbcmd + bash

Kód:
deafboy@pathfinder:~$ fbcmd FSTATUS
NAME                              STATUS
Marek XXXXXXXX                    is writing an essay.. yea!
Ján Fermentácia XXXXXXX        davam tomu 1,5 dna az tu bude 28 skupin "chceme stary facebook!" a polovica z vas tam bude
Matej XXXXXXX XXXXX              Byt spontanny ma casto svoje vyhody :P
Yoshi XXXXXX XXXXX                sel by nekto von na pivco?
Katka XXXXXX XXXXXXXXX            prave zazila navstevu pracovnika elektrarni a nestacila  sa kukat
Chulietta XXXXX                 Po dlhej dobe opät a znova chorááá to sa mi nepači :(
Juraj XXXXX                      CDcko windows XP alebo 7micky nemate dakto v Prahe... ? Strajkuje mi komp v nespravnom obdobi
Lucia XXXXXXX                    Moje prve Dcko :(
Thess XXXXXXXX                    "A man never stands as tall as when h

... A teraz som si všimol, že problém by mohol činiť aj prvý riadok... ale vďaka debian-based náhodnému výberu som sa s ním ešte nestretol :D

[ Príspevkov: 3 ] 

conky + fbcmd + bash

Podobné témy

Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bash - regularne vyrazy

v Unix-like systémy

8

1147

16.11.2010 1:48

karco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Linux/unix Bash Prikaz pre zoradenie vzostupne etc.

v Unix-like systémy

1

524

03.12.2013 15:35

XOLOO

© 2005 - 2026 PCforum, edited by JanoF