Martin.. Asi každý ionizátor má špecifický zápach, takže to je v poriadku, akurát niekomu to vadí a niekomu nie. Ja ho mám väčšinou vypnutý a keď tak, napríklad teraz keď sme doma aj trochu nachladnutý nechávam zapnutú radšej UV lampu, tá by mala všetko dezinfikovať. Mne o ten ionizátor ani nejde, podľa mňa je to iba biznis a nezmysel, lebo on reálne vzduch vlastne nečistí. Ja chcem vzduch hlavne čistiť od prachu, chemikálii a rôznych mikroorganizmov a preto som si vybral aj túto čističku. Má bezkonkurenčne v tej cenovke najviac filtrov + UV lampu.
Akurát ak sa mám vyjadriť k čističke ako takej, tak zatiaľ mám zmiešané pocity, či účinkuje človek neotestuje. Keď sa nič pri nej nehýbe, tak v auto režime ide na slabo lebo registruje málo častíc, keď sa niečo okolo nej deje, tak vtedy vie zachytiť častice a zosilní výkon, ale ťažko povedať, či je reálne v globále vzduch v miestnosti čistejší. Hlavne ak ide na auto režím a dvere sú pootvárané, čo aspoň u nás sú vlastne všetky. A zase, keď ju dáš ručne na plný výkon, tak to vie byť aj obťažujúce, pretože máš pocit, že na teba fúka a to ju máš samozrejme otočenú s fúkaním trebárs k stene alebo si ďalej.
V noci (pre čo som ju v prvom rade kupoval) je zase otázne ako veľmi dokáže čistiť vzduch na najnižšom výkone a niekedy môže aj vadiť aj to, pretože cítiš keď ležíš v posteli, že ten vzduch prúdi a môžeš mať zase pocit, že na teba fúka. Preto ju nezvykneme mať celú noc, ale večer ju pustím trebárs na 2 hodky, keď ide malý spať a keď idem ja ju zase s časovačom pustím povedzme na 1-2 hodky. Keďže nie sme nikto alergici doma, tak reálne neviem posúdiť, či je toho prachu menej. Ale Airbi spring je v ponuke aj na stránach pre alergikov a parametrovo je fakt super, takže by som zase šiel do nej. Tá moja kritika nesúvisí so značkou čističky

.