No, ja som tie pamäte zakryl takými teplovodnými podložkami, ktoré som si predtým narezal presne na veľkosť tých pamätí. Podobá sa to na žuvačku vytiahnutú z obalu

(presne rovnaké tam boli od výrobcu, len v inej farbe a boli trošku tenšie ). No a presne túto teplovodnú podložku som použil aj na grafický procesor ako dočasné riešenie, pokiaľ nekúpim tú teplovodnú pastu.
Tá moja grafika (viď popis nižšie ) nemá žiadne malé chladiče pamätí ale len jeden veľký hliníkový chladič ktorý ich všetky zakrýva ( no a plus tá teplovodná podložka pod , resp. nad každou pamätou ) .
Ešte otázočka : Tie staré teplovodné podložky, ktoré boli na tých pamätiach, boli niektoré väčšie než je rozmer pamäte ( takže tá pamäť bola celá ako keby pod taký dáždnikom......aj nožičky a aj nejaké SMD súčiastky v jej okolí ) a niektoré boli zasa vyrezané presne len na takú veľkosť aby pokrývali len tú pamät . Malo to nejaký význam ??? Alebo je to len dôsledok sériovej pásovej výroby ??? (robil som čosi podobné a preto viem že nie vždy sa výrobky zhodujú , že sem-tam sa cvrkne viac či menej napr. pájky a že nie vždy sa pri bezolovnatých pájkach používa výhradne bezolovnatá pájka

). Pýtam sa to preto, lebo tých teplovodných podložiek mám kopec a v pohode by som nimi pokryl aj celú grafickú kartu......preto by som nerád šetril tam kde nemusím.
http://www.tichepc.sk/Teplovodive-pasty ... 21003.html