Martinicoss píše:
Sranduješ ? Android sa veľmi pohol dopredu za posledné roky a veľa problémov sa s ním ťahá len z histórie že boli....
Pohol sa dopredu? v com?
Pre porovnanie....doteraz som pouzival Desire HD (hardwarovo +- ekvivalent iPhone 4). Inac to ma 1GHz jednojadro a 768MB RAM.
Na desire HD som preskakal od default ofiko androidu 2.2, cez 2.3.5, az po neofiko 4.0.4, 4.1.1 a 4.2.1 (Venom a MIUI ROMky)
Kazda z nich sa po case zacala spomalovat a lagovat...stacilo mesiac-dva. Tie dvojkove verzie sa drzali najlepsie, ale aj tak to nebolo nic moc. Pomaly browser, lagujuce GUI, neustale sekajuce posuvanie textu v appkach (vysvetli mi ako je mozne ze v obycajnom sme.sk posuvanie textu seka?). Ano, mozes si menit temicky, ikonky a ine blbiny...ale co z toho, ked to pokracuje v sekani, alebo po kratkom case zacne? Toto som pozoroval aj na fonoch co maju kamosi a su vykonnejsie ako moj desire HD. Bezi im tam android 4.x.x. Ked som sa vtedy dostal k iPhone 4 co mal kamos, tak sa to nedalo vobec porovnavat. Mal vo fone zo 50 appiek, ale ta vec nesekala, nelagovala, vsetko sa tam chovalo plynulo a fungovalo. preco ma Desire HD s +- stejnym HW problem takto fungovat? navyse je to high-end fon z 2011 co z ktoreho a vobec nestal malo. Teraz mam uz dva mesiace iPhone 5 a zatial ma ten fon nicim nenasral, ako predtym Desire HD...jedina vec co zamrzi (aj ked nie moc) je absencia sharovania cez BT. To je asi jedina nevyhoda co so zatial spozoroval.
Aby mi pri zazvoneni telefon lagoval tak, ze 5s sa nevie rozsvietit obrazovka a prve dva-tri kliky na tlacitko "zdvihnut" ani nezaregistroval, pretoze lag? Dakujem neprosim. To iste pri odomykani fonu. na 1x sa mi to nepodarilo hadam nikdy, vkuse to laglo. A toto sa dialo na hocijakej verzii androidu, co som do toho nahral, ofiko aj neofiko. Navyse je cely ekosystem androdiu nekonzsitentny...jedna ikona appky tien ma, ina nie, dalsia vyzera jak z win95, dalsia jak keby mala 256 farieb...google na toto nejaku prirucku ma, ale ludia sa vysrali na to, ju studovat. Potom to tak aj vyzera.
Pri iOS sa mi nic z tohoto zatial nestalo...nic nelaguje, prostredie je konzistentne, vsetko pracuje bez nutnosti aby som musel cokolvek riesit, veci sa chovaju tak, ako clovek podvedome caka. Kedysi som mal Asus Transformer (2x1Ghz Tegra), ten som vymenil za iPad2 (HW rovnaky ako iphone 4s) a rozdiel bol tiez neskutocny....opat som sa od lagujuceho androidu 4.1 presunul k iOS 6.1.3, kde vsetko fungovalo, nic nesekalo, nelagovalo, vyzeralo to krasne, proste parada.
Trosku zamrzela absencia HW klavesnice co mal Transformer, ale na iPade sa aj na displeji paradne pise, na Transformeri som robil 2x viac preklepov, lebo to bud pocas pisania laglo alebo nestihalo.
Martinicoss píše:
Zato iOS ide teraz dolu vodou čo by nikto pred rokom nepovedal. Takže iOS teraz nie je o nič lepší ako android v porovnatelnej cene.
Pravda, hlavne iOS 7 je grc. Funguje +- dobre, ale divat sa na to je utrpenie. kamos tiez nadava, ze par appiek mu pravidelne crashuje. Preto zatial kaslem na upgrade, a aj preto, lebo sa neda uz vratit nazad.
Martinicoss píše:
A ak to takto pôjde dalej tak Apple sa stane klasickou značkou ako samsung, htc nokia a pod... A čo sa týka OS tak bude aj horší ak pôjdu tak ako idú teraz. Apple už dávno nie je to čo bolo pred rokmi a možno je to odvážne tvrdenie ale žije len z mena. Už nič inovatívne nevymýšľajú od Iphone 4 majú v podstate ten istý dizajn a to čo spravili nové aj dosrali ako iOS7...
Dizajn...naco menit daco co je dobre? Tiez nechapem, preco tak prekopali iOS 7...stacilo par menisch zasahov do grafiky a nie spravit z toho pastelovy plochy grc bez podtienovania. Budu musiet daco nove vymysliet, inac skoncia zle. Myslim ze sa opakuje situacia z 90-tych rokov, ale tento krat sa uz Jobs nevrati aby ich zachranil.
Martinicoss píše:
K téme. Ja by som to prijal... iOS si nekúpim hlavne preto,ž e je uzamknutý OS čo mne dosť prekáža a ak je tam dual boot bolo by to v pohode. Mal by som výhody Androidu bez jeho nevýhod
a co ze je to uzamknuty OS? Co takeho robis ze ti to ako uzivatelovi vadi? Ak chces customizaciu, cez JB a Cydiu sa to da. Samozrejme, musis cakat problemy lebo to neni odladene a robia to nadsenci, nie ofiko Apple. Takze ak sa daco pokazi, smola. Rovnako ako u androidu a jeho neofiko ROM.
Proste cakam, ze telefon bude fungovat rychlo a bezproblemovo. Obzvlast ked ma jedno- alebo dvojjadro na dnes uz beznych 1GHz, tak ked vidim nejaky lag, tak co ten OS do riti v pozadi take robi? Toto sa nema co diat. Na androide bezna vec.