[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.11.09
Prihlásený: 18.11.09
Príspevky: 1
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 18.11.2009 22:59 | C# Naco sluzia rozhrania

Zdravim, mohol by mi niekto prosim teoreticky vysvetlit naco sluzia rozhrania+nejaky realny priklad kde sa vyuzivaju? vopred dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
C# Naco sluzia rozhrania

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 19.11.2009 11:29 | C# Naco sluzia rozhrania

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/87d83y5b(VS.80).aspx

http://programujte.com/?akce=clanek&cl= ... 803-kurz-c (dole mas vysvetlenie aj priklad)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
C# Naco sluzia rozhrania

Registrovaný: 04.12.08
Prihlásený: 16.12.10
Príspevky: 59
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : 28.03.2010 13:34 | C# Naco sluzia rozhrania

A dosť dobrý príklad je, keď má mať niekoľko tried nejaký atribút, a ty ho potom budeš zisťovať. Je jednoduchšie, aj prehľadnejšie vytvoriť interface, ktorý bude trieda implementovať a budeš to overovať pomocou is, než robiť property.

Napríklad v nejakej konzolovej aplikácii môžeš mať dva druhy príkazov, bezparametrický a parametrický, tak ten parametrický bude vlastne len implementovať prázdne rozhranie Parametric, a s tým sa už jednoduchšie robí, ako každému príkazu dávať boolean premennú.


_________________
Robím, čo možem. Keď nerobím, nemožem.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
C# Naco sluzia rozhrania

Registrovaný: 26.09.07
Prihlásený: 06.06.10
Príspevky: 53
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Zákopčie, K...
NapísalOffline : 28.03.2010 17:37 | C# Naco sluzia rozhrania

No rozhrania su predovsetkym vyuzivane na oddelenie vrstiev aplikacie. Napriklad ak mas datovu vrstvu kde mas nejakych manazerov implementujucich rozhrania a aplikacna vrstva ich vola len cez rozhrania tak nemas problem napr.presunut aplikaciu fungujucu na FileSystem a napojit na databazu. To je len jeden z prikladov. Dalej sluzia napr. na "viacnasobnu dedicnost", ktora inak v .NET neni (okrem C++). Proste kazda trieda moze dedit len z jednej inej triedy ale moze implementovat kolko chces rozhrani. Prikladov je mnoho, skus troska googlit.


_________________
Život by bol jednoduchší, keby sme k nemu mali zdrojový kód!
 [ Príspevkov: 4 ] 


C# Naco sluzia rozhrania



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpBB2: Načo slúžia jednotlivé .tpl súbory

v Redakčné systémy

0

2535

11.02.2007 20:28

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

načo slúžia tagy <div id="all"> a <div

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

1000

06.10.2008 17:50

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pretvorenie rozhrania

v Operačné systémy Microsoft

1

247

28.02.2012 14:31

magic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Implementácia rozhrania

v Technológia .NET

3

916

01.04.2011 21:36

Forty-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie časového rozhrania

v Operačné systémy Microsoft

1

311

10.09.2009 0:47

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

K čomu slúžia tieto výstupy na NB HP 6735s?

v Ostatné

6

728

02.04.2009 8:56

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Na čo slúžia tieto porty v notebooku ? (HP Pavilion dv6000).

v Ostatné

4

655

17.07.2011 19:50

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nedostanem sa do WEB rozhrania Wi-Fi routra

v Sieťové a internetové programy

7

584

11.05.2009 19:03

psichac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s pripojením komunikačného rozhrania USB-Nano 486

v Externé zariadenia

9

442

17.03.2018 21:11

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php naco?

v PHP, ASP

12

916

21.07.2009 17:47

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Predam adapter z IDE rozhrania PATA 3,5 na CF kartu

v Predám

0

278

15.05.2015 23:49

Bizon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načo je tento update?

v nVidia grafické karty

4

402

18.10.2012 7:35

EndersoN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Multimedialny disk - naco prihliadat,

v Úložné zariadenia

0

729

18.08.2010 10:30

Matou

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OpenCL ovládač - načo vlastne je?

v ATI/AMD grafické karty

6

900

23.03.2011 1:03

Otec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

naco je EZ Plug konektor?

v nVidia čipové sady

4

827

29.10.2007 5:45

EndersoN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

8 GB SSD v notebooku? Načo?

v SSD disky

6

576

13.07.2014 9:34

SKRiPT



© 2005 - 2024 PCforum, edited by JanoF