[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
bugy

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 02.06.2012 20:35 | bugy

seruste, skuste si dat

Kód:
<?php
echo 0.8 - 0.6 - 0.2;
echo '<br>';
echo 0.8 - 0.2 - 0.6;
echo '<br>';
echo 0.8 - 0.5 - 0.3;
echo '<br>';
echo 0.8 - 0.3 - 0.5;
?>


porovnajte vysledky..

preco? :lol:

//samozrejme PHP


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
bugy

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 02.06.2012 20:45 | bugy

emer píše:
preco? :lol:
Smiech moc nie je namieste. Je to problem sposobeny sposobom reprezentacie racionalnych cisel v pocitaci, http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_754-2008

emer píše:
//samozrejme PHP
A rovnako tak Perl, Javascript, C, Python, Haskell, whatever.

Prve pravidlo, ak si chcem robit z PHP srandu, musim problematike rozumiet. Ako tento panko, vyborny clanok.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
bugy

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 02.06.2012 21:04 | bugy

zle si moj prispevok pochopil, smiech nebol vysmech :)

dik za vysvetlenie, je toho ale vela, kym to precitam... :)

//srandu si z PHP nerobim, a to "samozrejme PHP" bolo smerovane na kod, aby tu niekto nepisal, ze som nenapisal o aky jazyk ide a bla bla bla ako sa to casto stava. php mam rad

// pridané po 30 sekundách od posledného príspevku

btw, C vypise pekne 0


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
bugy

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 02.06.2012 21:19 | bugy

Jaj tak, sorry potom. :rolleyes:
emer píše:
btw, C vypise pekne 0
To by vobec nedavalo zmysel. Skus si:
Kód:
#include <stdio.h>
int main(void)
{
        printf("%.30f\n", 0.8-0.6-0.2);
        printf("%.30f\n", 0.8-0.2-0.6);
        return 0;
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
bugy

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 02.06.2012 21:44 | bugy

aha fakt, ja som to skusal na 15 desatinnych a chyba je az v 16tom :) ja s C neviem robit, skusal som to s kamaratom


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 21.06.2012 18:00 | bugy

O tom probleme som doteraz nevedel. Ako potom ukladate nejake desatinne cisla do DB, napriklad ceny ? Pouzijete decimal, osobitne euro a cent alebo to pred ulozenim vynasobite a ulozite ako int ?


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
 [ Príspevkov: 6 ] 


bugy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vista a bugy s tlačítkom štart

v Operačné systémy Microsoft

0

265

09.04.2009 12:16

Mir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

680Gtx PCIE3.0 v 890GPA-UD3h PCIE 2.0 random bugy

v nVidia grafické karty

3

114

25.12.2016 23:21

liqua1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF