brzdi mi disk PC ?Zdravim... dnes som si spravil test vo w7 a dopadlo to takto vsetko 7,1 boda okrem disku kt mal 5,9, celkove skore je 5,9 tak sa pytam ci vdaka tomu disku nevyuzijem PC naplno ? snad tu nepisem moc velke nezmysli http://img269.imageshack.us/img269/1158/hmmge.png HDD je najpomalsia pamät systemu(mechaniky, usb disky a podobne sa tu nepocitaju, su to vymenitelne sucasti ktore nemaju vplyv na celkovu funkcnost resp. niesu stalym komponentom zostavy) takze brzdou bude este x rokov a mozno naveky(kedze nenapreduje len vyvoj diskov ale aj RAM a CPU cize ich rychlosti tiez stupaju) cize ano brzdi ti komp a je to dnes bezne, preto si win7 aj vista nacpu do volnej RAMky vsetko co mozu neznamena to vsak ze nevyuzijes PC naplno, hry si co potrebuju nacucnu do RAMky, inak by boli nehratelne aj s dnesnymi HDD, v com HDD obmedzi rychlost celej zostavy je samozrejme praca pri ktorej bude citane prave z neho, napr. loadovanie hry je dobrym prikladom, tam dochadza k nacitavaniu potrebnych dat s HDD do RAM preto si win7 aj vista nacpu do volnej RAMky vsetko co mozu aj XP? nie, v XP je volna RAM proste volna to je aj vo W7,alebo by nejakú naládovanú oblasť ukazovalo ako voľnú fyzickú RAM? takze PC by mal rovnaky vykon dajme tomu na hry aj keby ze su vsetky ostatne veci 5,9 ? mam podobnu otazku lebo mam 5 rocny disk a asi pol rocnu zostavu ja mam v tom teste skoro vse na 7,4 a disk mam na 5,5 pomohlo by keby som kupil novy disk. alebo by som zmenu pocitil az pri ssd? pomalost pocitujem hlavne pri zapinani pc defragom to môžeš trošku urýchliť ale inak len kúpiť výkonný nový disk samozrejme pri SSD by bol výkon disku niekde inde a zredukovať somariny po štarte...niektorí tam majú neskutočne veľa hovadín-všelijaké google toolbary a všelijaké iné toolbary a iné pikoviny ktoré to iba spomaľujú a využiteľnosť ani nemajú-hlavne že mi to beží nie po starte sa mi zapinaju len hlavne programi ktore potrebujem inak nic ale pocitim zrychlenie pri zapnuti ak si kupim trebars seatgate baracuda 500 gb? pocul som ze je celkom rychly a tichy Ano vyborny hdd Za malo penazi Alebo tamtung http://pccko-resellerweb.systemb2b.com/ ... p-c7800653 Aj tie dost chvalia ...
brzdi mi disk PC ?
|