Blesk udrie do počitačaNestacim sa divit jake perly su niektori schopni vypotit... Doralzilo ma: Naco nam je hromozvod? No asi na nic, to sa len firmy chcú nabalit, tak zober pilku a sup s tym do zberu. Aspon budes mat na pivo (aspon nejaky uzitok )... no ty si perla, za tou otázkou bol smajl A je rozdiel, či ti udrie blesk do hromozvodu, kedy to môže dostať jedine tá anténa, čiže všetkym v bytovke vyrazí telky a to je všetko. Ale keď trafí blesk do stožiara VVN, tak vtedy to je šupa... Vtedy je v sieti také prepätie, že bohužial. A vtedy sa ti može posrať všetko. Od televizora zapojeneho v sieti až po holiaci strojček, chladničku, či rychlvoarnu kanvicu Co sa stane, ked blesk udrie do transformatoru, nastane retazova reakcia a zacnu vybuchovat vsetky a potom to vyzera ako bitka z filmu Transformers. www.liveleak.com/view?i=5ef_1305270867 To je nejaka hovadina... dajak pomaly to ide. Blesk predsa by prešiel celými tými obvodmi za milisekundy Ale keď trafí blesk do stožiara VVN... Asi preto je najvyssí kabel uzemneny a nesluzi na prenos el. energie A je rozdiel, či ti udrie blesk do hromozvodu, kedy to môže dostať jedine tá anténa, čiže všetkym v bytovke vyrazí telky a to je všetko. Ale keď trafí blesk do stožiara VVN, tak vtedy to je šupa... Vtedy je v sieti také prepätie, že bohužial. A vtedy sa ti može posrať všetko. Od televizora zapojeneho v sieti až po holiaci strojček, chladničku, či rychlvoarnu kanvicu Ked je blezkozvod alebo stožiar riadne uzemnení a udrie blesk do anten tak nič sa nestane, nič sa nestane ani ked udrie do VN blesk V Jedlovích Kostoľanoch udrel blesk do transformátora a trafak aj zo stožiarom vyletel zo zeme, tri dni tam nebola elektrika čo to pokial spravily samozrejme, to by platilo pri iskre do metra a pol... nikoliv pri milionoch voltov... Vtedy iskry skaču cez všetko. Dokonca ti prejde cez vakuum v plastovom okne, iskri cez vzduch niekoľko metrov. Prejde cez teba, cez gumu, cez drevo, proste cez všetko no urcite, blesk si hlada terc s najnizsim moznym odporom do ktoreho potom udrie. Preto maju bleskozvody (nie hromozvody) na konci hrot ktory ten blesk pritiahne a tak netrafi do inej casti budovy. To video je pekna kravina, to vyzera ako ohnostroj, naviac dole v meste elektrina nepadla vobec co sa mi nezda. Vzduch ktorym preletel blesk ma cez 30 000C teda asi sa da predstavit aku paseku to spravi. Svegor ked nedavno prisiel mi vravel ze blesk trafil jeden dom a v 4 okolo to vytrepalo vsetky televizory, chladnicky, a dalsie spotrebice. Kde presne udrel povedat neviem. ...Dokonca ti prejde cez vakuum v plastovom okne... ??? Vakuum v plastovom okne? to si kde pocul? To som počul všade... aj debil predsa vie, že medzi dvoma sklami máš vákuum... V tých nových oknách... v totých starých šivách nie, ale v plastových a eurooknách hej Btw. blesk si hľadá ciele s najmenším odporom, ale nie je to isté... je to len šanca... v každom prípade môže trafiť aj teba aj keby si stal pri bytovke ...
Blesk udrie do počitača |