Mal som podobný problém:
- Zapnem PC - pohoda
- Po pár minútach - vypne monitor (tiež no signal) a ostala svietiť dióda čo indikuje aktivitu HDD
- Tvrdý reštart nepomohol, PC išlo normálne zapnúť až po nejakých 10 minútach
Tak ma napadlo, že to je nejaká vadná súčiastka, ktorá sa po pár minútach prehriala, a vtedy všetko prestalo fungovať. PC išlo zapnúť až keď tá neznáma súčiastka vychladla.
Tak som rozobral a zapol PC a hľadal som tú neznámu súčiastku. Hľadal som ju tak, že som vedel, že by mala byť veľmi horúca. A natrafil som na jeden veľmi horúci tranzistor (mal aj taký malý pasív). Vypol som PC a aby som sa uistil, že to je práve tá súčiastka čo robí bordel, odletoval som ju. Potom som zapol PC bez toho tranzistora a teraz počúvaj: !!!PC sa tváril presne tak, ako keby bol ten tranzistor prehriaty!!! Z toho mi vyplynulo, že ten tranzistor je fakt vadný. Ten tranzistor mal nejaké označenie, tak som ho všade zháňal, a nakoniec som ho nezohnal. Už som bol z toho veľmi zúfalý a lúčil som sa so základnou doskou. Už som fakt nevedel čo mám robiť, tak som tam ten tranzistor ´len tak´ naletoval. Zapnem PC, nabehol v pohode, ako inokedy, a chvíľu som tam niečo robil a po chvíli som už čakal, že zasa prestane fungovať. ALE NIE!!!!! PC fungoval ako predtým. Bol som brutálne happy. Tá doska funguje doteraz!
Potom som prišiel na možnú príčinu: tranzistor má 3 piny a na jednom z nich bol studený kontakt - neviem ako sa to mohlo stať, keď do toho nebolo nikdy predtým zasahované, ale proste keď som ho odletoval a znovu naletoval, obnovil som mu ten kontakt (že už nebol studený).
Tak hľadaj horúcu súčiastku.
Teraz som sa dosť ´vymáčkol,´ tak dúfam, že som pomohol.