Tak, keby si náhodou niečo chcel kupovať v budúcnosti, tak ti tu dám pár mojich rád a postrehov.
Takže HTC by som ti neodporúčal. Konkrétne som vlastnil HTC Wildfie ... je to úplná hlúposť ... pekne povedané (pomalé, hrozná kvalita displeja, zrejme kvôli rozlíšeniu, kvalita zvuku, prostredie a 100 ďalších dôvodov) ... Ospevovaný HTC desire, ktorý tak suverénne porovnávali s iPhone 3GS a vychválili ho do nebies, by som ti neodporúčal tiež. Môj kamarát si ho kúpil a porovnával ho vtedy s mojím mobilom (iPhone 3GS), vravel, že má lepší procesor, ram atď. proste nepriamo sa mi snažil naznačiť, že má výkonnejší phone, no bohužiaľ opak bol pravdou, HTC desire pracuje síce vo väčšom rozlíšení, no 1Ghz procesor to zrejme nestíhal dostatočne + iné faktory ktoré ospevovali v recenziách (fotoaparát mal síce 5mega, ale v praxi sa to ukázalo úplne inak, kvalita fotiek hrozná, hrozný zvuk z reproduktora, sekanie hier, aplikácií atď.) ... Nakoniec ho o 2mesiace predal a kúpil iPhone 3gs

... Neviem, ako to je teraz s HTC/Androidom, či sa to polepšilo, no vtedy to bolo proste hrozné s tými HTC.
Ja osobne po vystriedaní viacerých mobilov, som skončil pri iPhone 3GS a som veľmi spokojný, využívam tam naozaj väčšinu aplikácií a funkcií ... je rýchly, pohotový, nesklamal ma ešte ... nikdy sa mi tam nestalo, že by sa reštartoval, alebo zamrzol, sekal (ako pri spomínanom HTC), alebo proste nejaká porucha jeho funkčnosti (nahádžem tam full pamäť a nieje cítiť žiaden rozdiel, výkonnostný/rýchlostný) ... využívam každodenne jeho funkcie, a aplikácie (vďaka JB ich mám zdarma) ako napr. Internet, Hry, Filmy, a ostatné pre mňa rutinné záležitosti. Ďalej by som chcel priblížiť JB, vďaka ktorému máš odblokované pomerne všetky data v telefóne a pomocou rôznych apps, utilitách atď. sa vďaka JB dajú robiť parádne veci s iPhone napr. meniť témy, ikony, zvuky atď. ... Fotoaparát má 3.2mega, ale fotky robí podstatne lepšie ako spomínaný HTC Desire, pri ktorom sa pri miernom chvení fotografia rozmaže ... Mám ho vyše 1/2 roka a nemôžem povedať ani jedno krivé slovko.
Toto bol môj laický názor a ukážky z praxe, ktoré sa samozrejme nezhodujú s teóriou v recenziách, no pre mňa je prax podstatnejšia. Každý, máme vlastný názor a každý dáva do popredia to svoje, no ja by som chcel dať hlavne do popredia to lepšie a výhodnejšie.
A myslím si, že pre začiatok si urobil dobre, že si kúpil Orange Boston, je to "sympatický mobil", v podstate nieje finančne náročný a jeho výkon sa rovná výkonu o 30 - 50% drahším modelom (vlastní ho spolužiak, takže viem o čom hovorím).