Aký Linux mám vybraťAhojte mám starý 12 roční notebook na ktorý som dal Win 10 ale začínam rozmýšľať nad Linuxom lebo win 10 seká a neviem ktorá distribúcia mi pôjde lebo všetky ktoré som skúšal mi zamrzli. Prosím vás pomôžte mi.Notebook:4 GB RAMDisk 250 GBCPU Intel Pentium dual CPUT2390 1.86GHzGPU NVIDIA GeForce 8200 G Nieco s nenarocnym DE (LXDE, xfce, i3, blackbox/openbox/bspwm/.... s tym ze tie prve 2 asi budes vediet lahko pouzit, tie dalsie sa treba naucit a treba si ich nastavit)Cize ak chces konkretne distribucie tak by som skusil xubuntu/lubuntu. Ale s tym ze si zvladol zabit niekolko instalacii, tak neviem co si skusal a ako a ani to, ako a kedy ti to zamrzlo. Nejaký starší Linux Mint Mate môžeš skúsiť Nieco s nenarocnym DE (LXDE, xfce, i3, blackbox/openbox/bspwm/.... s tym ze tie prve 2 asi budes vediet lahko pouzit, tie dalsie sa treba naucit a treba si ich nastavit)Cize ak chces konkretne distribucie tak by som skusil xubuntu/lubuntu. Ale s tym ze si zvladol zabit niekolko instalacii, tak neviem co si skusal a ako a ani to, ako a kedy ti to zamrzlo.Môžem skusim// Spojený príspevok 08.10.2020 11:11Nieco s nenarocnym DE (LXDE, xfce, i3, blackbox/openbox/bspwm/.... s tym ze tie prve 2 asi budes vediet lahko pouzit, tie dalsie sa treba naucit a treba si ich nastavit)Cize ak chces konkretne distribucie tak by som skusil xubuntu/lubuntu. Ale s tym ze si zvladol zabit niekolko instalacii, tak neviem co si skusal a ako a ani to, ako a kedy ti to zamrzlo.Nejde ani xubuntu ani lubuntu tak ako pisal tatko tom, skus najnovsi mint. ked nepojde, skus vyhrabat starsiu verziu .. tie distribucie postupne vyraduju poddporu pre stare komponenty, ktore sa uz do novych bookov nemontuju, co moze byt aj tvoj problem. preto treba skusit starsiu verziu Nejde je velmi adekvatny a erudovany popis chyby a som si isty ze ti tu s tym niekto bude vediet pomoct. Ahoj, ako veľmi si skúsený s Linuxom ? Čo od Tvojho staručkého notebooku očakávaš? Daj mi informácie, popíš trochu viac Tvoju situáciu aby sme Ti vedeli vybrať nejakú peknú distribúciu. Ďakujem vám všetkým čo ste mi pomohli a teraz ako mám tento príspevok odstrániť? Najprv napíš aké riešenie ti pomohlo čo môže pomôcť aj iným a nad zvyškom sa už netráp Vcera som nahadzoval na starucky ntb s 1 jadrom a 1gb ram SparkyLinux, je to jeden z najlepsie tzv odlahcenych, a pojde ti tam pekne, vyskusaj https://sparkylinux.org/ To riešenie v som spravil dlho nevidržalo a prišiel som na to že musím mať nastavený nomodeset skúšal som to nastaviť aké márne zakaždým my dalo eror a tak pri každom zapínaný sa mi nechce dopisovať nomodeset takže ako to spravým aby to išlo alebo niaku distribúciu ktorá to už má nastavené ? Co tak nastavit to ako paramter pri zavadzani jadra v grube (alebo v akomkolvek inom zavadzaci co mas o ktorom si nas neracil nas informovat ) Ten tvoj nick... Co myslis že som skusal ale nepomohlo vždy sa z grubu vymazalo aj keď som bol v konfiguracnich súboroch a tam ...
Aký Linux mám vybrať |