[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako overiť doménu

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 05.10.2011 22:00 | Ako overiť doménu

Nevie niekto ako dostanem na svoju stránku formulár cez ktorý sa dá zistiť či je doména voľná?
Ako napr: http://www.hostujeme.sk/overenie-domeny?balik=basic
Kto poskytuje takú informáciu?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako overiť doménu

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 06.10.2011 9:51 | Ako overiť doménu

http://bootstrike.com/PHPAJAXDomainCheck/ajax_try.php

// pridané po 5 minútach od posledného príspevku

//sry zly link :) http://php.net/manual/en/function.gethostbyname.php


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako overiť doménu

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 06.10.2011 10:42 | Ako overiť doménu

Ja som zataiľ našiel toto: http://www.finalwebsites.com/snippets.php?id=13

Teraz študujem ten ich kód a nejako zatiaľ nechápem, v čom je ten rozdiel v tej ich metóde a fciou gethostbyname().

Oni používajú takúto fciu:
Kód:
function get_whois_data($test_server, $test_domain) {
   $msg = "";
   $connection = fsockopen($test_server, 43, $errno, $errstr, 10);
   if (!$connection) {
      $msg = "Can't connect to the server!";
   } else {
      sleep(2);
      fputs($connection, $test_domain."\r\n");
      while (!feof($connection)) {
         $msg[] = fgets($connection, 4096);
      }
      fclose($connection);
   }
   return $msg;
}
print_r(get_whois_data("whois.eu", "finalwebsit.eu")); // test an existing domain
echo "<hr>";


// pridané po 31 minútach od posledného príspevku

EDIT:
Tá funkcia neni na to stavaná. Testoval som hostingy.sk - to je obsadená doména a gethostbyname() to nezistila...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako overiť doménu

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 06.10.2011 10:52 | Ako overiť doménu

pretoze hostingy.sk ti resolvne DNS -> teraz odskusane a pri WWW.hostingy.sk ta presmeruje na shop.sk ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako overiť doménu

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 07.10.2011 16:49 | Ako overiť doménu

No ale tá fcia to nezistí... Teraz pozerám tie ostatné ako napr.: http://www.php.net/manual/en/function.checkdnsrr.php
To odo mňa chce stiahnuť pear knižnicu pre windows :loony:

EDIT:
Skúšam toto a zatiaľ to vyzerá nádejne: http://www.hotscripts.com/listing/maxs-whois/
Treba doplniť nejakú kontrolu vstupu, ale to hádam zvládnem...

// pridané po 23 hodinách 41 minútach od posledného príspevku

EDIT2:

Môže mi niekto pomôcť??!
Mám to skoro hotové: http://web.php5.sk/overDomenu.php .
ALE má to stále nejaké muchy.
Momentálne sa trápim s funkciou strpos()
Totiž tá funkcia na overovanie domén hĺadá v odpovedi reťazec, podľa ktorého zistí či daná doména existuje. Problém je s eu doménami.
Ak na tej stránke zadáte nejakú neexistujúcu eu doménu napr. oooooooooooooooo.eu, tak to v tej odpovedi(na konci) nenájde. eu hľadá konkrétne reťazec "Status: AVAILABLE". To pochopíte z príkladu...
Jediné čo ma napadá je, že mi to posielajú v nejakom blbom kódovaní, ale to zase nechápem, ako to može ostatným fungovať...
Funkcia:
Kód:
private function checkDomain($domain,$server,$findText){
    $con = fsockopen($server, 43);
    if (!$con) return false;

    // Send the requested doman name
    fputs($con, $domain."\r\n");

    // Read and store the server response
    $response = ' :';
    while(!feof($con)) {
        $response .= fgets($con,128);
    }

    // Close the connection
    fclose($con);

    echo '<div style="padding:15px">$response:<br>'.$response.'</div>';
    echo '<div style="padding:15px">strpos($response,"%") == '.strpos($response, '%').'</div>';
    echo '<div style="padding:15px">strpos($response, "'.$findText.'") == '.strpos($response, $findText).'</div>';
     // Check the response stream whether the domain is available
    if (strpos($response, $findText)){
          return true;
    }
    else {
        return false;
    }
}


// pridané po 6 hodinách 11 minútach od posledného príspevku

EDIT3:
Tak už je to vyriešené. V hĺadanom texte bolo treba použiť tabulátor miesto medzery...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako overiť doménu

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 18.10.2011 22:35 | Ako overiť doménu

Mám jeden dotaz, ktorý sa týka tejto témy.
Overovanie je hotové, ale je problém s uk doménami. Ono to vyzerá, že nič také ako napr. abc.uk neexistuje. Musí to mať nejakú formu subdomény napr. abc.co.uk. Nechápem to. Skúste si to pozreť. Vo výsledku je aj odpoveď ktorá mi príde zo servera. Že doména sa skladá z málo častí...
To myslia vážne? Aj podľa tejto stránky to ale tak vyzerá: http://www.101domain.com/whois-uk.php

Edit:
Zrejme je to naozaj tak: http://www.nominet.org.uk/registrants/a ... mes/rules/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako overiť doménu

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 24.10.2011 20:25 | Ako overiť doménu

Mám ešte otázku ohľadom funkcie fsockopen. V scripte čo som použil je použitá funkcia sleep a mne to robí pri niektorých doménach(rakúsko..) problémy - error timeout.... Ja som to zakomentoval a vyzerá to, že to nevadí. Ale ja neviem načo to tam vlastne je a či to naozaj nevadí. Nevie mi to niekto nejako vysvetliť?
Ďakujem za námahu!
Kód:
protected function checkDomain($domain,$server,$findText){
       $con = @fsockopen($server, 43, $errno, $errstr);
       if (!$con){
                   return 'socked error';
       }

       // Send the requested doman name
       //sleep(2); <<< toto je ono
       fputs($con, $domain."\r\n");

       // Read and store the server response
       $response = ' :';
       while(!feof($con)) {
           $response .= fgets($con,128);
       }

       // Close the connection
       fclose($con);

         // Check the response stream whether the domain is available
       if (strpos($response, $findText)){
               return 'not found';
       }
       else {
               return 'found';
       }
}


 [ Príspevkov: 7 ] 


Ako overiť doménu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako overiť platnosť klúča na win Vista

v Operačné systémy Microsoft

1

144

20.12.2010 8:58

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako na domenu 3 urovne

v Domény

10

863

01.04.2007 21:16

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako priradit domenu k vps?

v Webhosting a servery

2

155

15.03.2013 17:39

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako si možem overiť či mám to čo som si kúpil

v Benchmarky a diagnostické programy

9

776

19.09.2008 17:05

rido

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako preniest php fusion aj s obsahom na inu domenu?

v Redakčné systémy

1

468

16.03.2008 12:38

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Každá stránka na internete musí platiť za doménu? Ako to je?

v Domény

5

374

10.01.2015 0:28

Megi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC - overiť

v PC zostavy

15

258

25.09.2011 21:13

Mato_62

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC Zostava 400€ overiť

v PC zostavy

4

294

16.08.2011 20:31

pcmania

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pc zostava na hry - overit

v PC zostavy

23

516

16.08.2011 13:21

samo998

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poradte domenu

v Domény

29

1243

03.01.2008 15:13

oli

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aku domenu zvolit?

v Domény

8

258

26.05.2014 17:53

chameleo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prechod na vlastnu domenu

v Internetový marketing, SEO, reklama

3

496

09.05.2010 0:29

locksmith

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Freehosting pre vlastnu domenu

v Webhosting a servery

12

1137

07.12.2010 15:01

patrik609

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

free webhosting pre domenu

v Webhosting a servery

5

1067

20.11.2006 15:14

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mám doménu ale host nie

v Webhosting a servery

9

814

20.06.2008 12:14

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload suborov na inu domenu

v PHP, ASP

1

271

15.11.2010 20:14

sedlák



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF