Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 17 ] | |
| Autor | Správa |
|---|
Registrovaný: 23.02.07 Prihlásený: 28.08.12 Príspevky: 37 Témy: 10 | 10 Bydlisko: Košice |
Zdravím chcel by som prepojit 2 PCcka.
Viem, ze potrebujem 2 sietove karty a kabel samozrejme, ale dalej nic.
Potreboval by som vase rady aky kabel, karta su najlepsie a tak....
Taktiez navod ako PCcka prepojit...
|
|
Registrovaný: 13.01.07 Prihlásený: 28.05.17 Príspevky: 10032 Témy: 60 | 60 Bydlisko: Dorú Araeba... |
potrebujes hocijaku sietovku s RJ45 konektorom (normalny lan konektor), utp (alebo stp) kabel dostatocnej dlzky, 2x koncovka RJ 45. ten kabel musi byt krizeny, ak ides prepajat 2 pc priamo. tu si pozri ako zapojit krizeny kabel
http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5775&Itemid=76
alebo aj toto:
http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=8034&Itemid=86
to by si mal hardware.
vo windowse si potom na sietovke kam ides pchat kabel, nastav nejaku ip, a taku istu, len na koniec daj ine cislo, napises aj na druhom pc. napr: na 1. mas ip: 192.168.1.1 a na druhom 192.168.1.2. ostatne veci si ponastavuj na rovnake hodnoty, vlastne ich nemusis ani vypisovat. ale radsej ano. (ak sa mylim nelincovat). potom si daj vlastnosti systemu-> klikni na tento pocitac pravym klikom a daj vlastnosti, v zlozke nazov pocitaca musis nastavit rovnaku prac. skupinu aka je na druhom pc! nazvy pc musia byt odlisne. potom by to uz malo frcat. pre kontrolu si spusti prikazovy riadok, start->spustit->cmd
donho napis ping (medzera) a ip toho druheho pc. napr: ping 192.168.1.2
ak ti napise nejake milisekundy,je dobre, ak napise 100% packet lost, je zle, nieco nejde.
vyskusaj, a ak nieco nepojde napis 
_________________ PC: ASUS P5B deluxe, Q9400 @ 3.2GHz @ 1.25V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 550D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ "You have not lived, until you found something worth dying for"
Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC |
|
Registrovaný: 23.02.07 Prihlásený: 28.08.12 Príspevky: 37 Témy: 10 | 10 Bydlisko: Košice |
OmeGa píše: potrebujes hocijaku sietovku s RJ45 konektorom (normalny lan konektor), utp (alebo stp) kabel dostatocnej dlzky, 2x koncovka RJ 45. ten kabel musi byt krizeny, ak ides prepajat 2 pc priamo. tu si pozri ako zapojit krizeny kabel http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5775&Itemid=76alebo aj toto: http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=8034&Itemid=86to by si mal hardware. vo windowse si potom na sietovke kam ides pchat kabel, nastav nejaku ip, a taku istu, len na koniec daj ine cislo, napises aj na druhom pc. napr: na 1. mas ip: 192.168.1.1 a na druhom 192.168.1.2. ostatne veci si ponastavuj na rovnake hodnoty, vlastne ich nemusis ani vypisovat. ale radsej ano. (ak sa mylim nelincovat). potom si daj vlastnosti systemu-> klikni na tento pocitac pravym klikom a daj vlastnosti, v zlozke nazov pocitaca musis nastavit rovnaku prac. skupinu aka je na druhom pc! nazvy pc musia byt odlisne. potom by to uz malo frcat. pre kontrolu si spusti prikazovy riadok, start->spustit->cmd donho napis ping (medzera) a ip toho druheho pc. napr: ping 192.168.1.2 ak ti napise nejake milisekundy,je dobre, ak napise 100% packet lost, je zle, nieco nejde. vyskusaj, a ak nieco nepojde napis 
ok, diki
|
|
No vybral som si nejaky kabel a sietovky, len sa chcem spytat ci je to dobra volba
Kód: http://shop.pocitac.sk/zbozi/belkin-10-100-sitova-karta-pci-pro-stolni-pocitac/detail.aspx?p=z:86908 http://www.e-obchod.sk/athenas/?Mode=Sti&StiId=537
|
|
Registrovaný: 16.02.07 Prihlásený: 09.01.11 Príspevky: 21 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Ružomberok |
Ujovia pokusam sa spojit PC s notasom, osvedceny postup mam vyskusany, v podstate to co tu: http://xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2006090003#1 ale nie a nie to spojit. Uz sa na to pozerali ini sietiari ale marne, chcem povedat ze mali na to malu casu cca 2 hod.
Co sa da robit. Moze na to vplyvat aj OS? V booku mam XP media center edition 2005...
Dik. 
|
|
Registrovaný: 16.02.07 Prihlásený: 09.01.11 Príspevky: 21 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Ružomberok |
aha, este som tu cital (v Prepojenie 2 PC inak) ze ked mas 2 sietovky alebo sietovku a WiFi musis spravit premostenie (islo o net) ma to vplyv aj na PC to PC? Ako na to...
|
|
Registrovaný: 31.07.06 Prihlásený: 28.10.22 Príspevky: 1119 Témy: 37 | 37 Bydlisko: Malinovo |
a prepajas krizenym kablom? to premostenie nema na to vpliv
|
|
Registrovaný: 16.02.07 Prihlásený: 09.01.11 Príspevky: 21 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Ružomberok | |
tak pomoze mi niekto, alebo to len zhodi na kabel... viem ze treba kros aj som to skusal podla vyssie uvedeneho navodu na xmaestro.com ale nechodi to. Podla toho navodu, resp. takto sa to podarilo vela ludom, aj mne, ale nie na mojom notasi, tak kde je zrada... proste rovnake IPcky +- 1 na konci nestaci. Tak ukazte sa manici...
_________________ FujitsuSiemens AMILO Pa1510
Rudo. |
|
Registrovaný: 31.07.06 Prihlásený: 28.10.22 Príspevky: 1119 Témy: 37 | 37 Bydlisko: Malinovo |
mas rovnake nazvy siete? pouzivas firewall? mas zapnute jednoduche zdielanie suborov? mas vobec nainstalovanu sluzbu zdielania suborov? ...
// tymi nazvami siete myslim nazvy pracovnych skupin ...
|
|
mam rovnake nazvy pracovnych skupin, skusal som aj zapnuty aj vypnuty firewall, mam zapnute zdielanie suborov...
raz sa mi stalo ze ten druhy ma videl, ale ja jeho nie, ale nemohol ku mne vojst.
chlapi, som sice samouk, ale uz som to skusal so sietiarmi co to mali na skole a bez problemov sa spoja, len so mnou to akosi nejde...
ocakavam nejake prof. tahy
viem ze takto naslepo sa to neda, ale pedsa, nestretol sa uz niekto s tym ze sa mu to nepodarilo ani po 2 hodinach?
Rudo. |
|
ako ho "nevidis"? skus si dat miesta v sieti, stlac tlacitko "priecinky" tak aby si vypol ich zobrazenie a nalavo klikni na "zobrazit pocitace v pracovnej skupine" malo by to ist, ked vravis, ze mas vsetko tak ako ma byt, aj kabel ...
|
|
nevidim ho tak, ako vravis, vsetko postlacam a nic, nemoze sa spojit.
"malo by to ist" som pocul od styroch machrov...
kua takto to asi nevyriesim...
moze mat na to vplyv verzia OS? mam XP Media center edition 2005, ibaze original, nedaval by som tam iny ked ho mam v zaruke...
Rudo. |
|
Chlapi uz to chodi...
taka banalna vec, mohlo ma to skor napadnut...
mal som v notasi od nova antivirusovy program Norton security, no a ten to potichu blokoval a nedal mi o tom vediet, takze ked som to obisiel chodilo to na prvy sup...
takze ked budete niekomu radit a vsetko bude mat podla vasich rad, skuste sa spytat na toto.
Inac vdaky za tipy.
Rudo. |
|
vidis ze ma to nenapadlo - zakldna vec - FW a AV ... to je tak ked clovek rozmysla len nad HW chybou ... 
|
|
Registrovaný: 12.03.07 Prihlásený: 13.07.07 Príspevky: 5 Témy: 1 | 1 |
rudko.f píše: Chlapi uz to chodi...
taka banalna vec, mohlo ma to skor napadnut...
mal som v notasi od nova antivirusovy program Norton security, no a ten to potichu blokoval a nedal mi o tom vediet, takze ked som to obisiel chodilo to na prvy sup...
takze ked budete niekomu radit a vsetko bude mat podla vasich rad, skuste sa spytat na toto.
Inac vdaky za tipy.
...diky,diky,diky ... ja som uz zosietovaval na istotu, prave vdaka tvojmu zisteniu (mam tu istu konstalaciu v sieti ako si pisal ty) a radam aj z tohto fora. A to som pred tromi dnami nevedel ako vizera Switch. 
|
|
Registrovaný: 12.03.07 Prihlásený: 13.07.07 Príspevky: 5 Témy: 1 | 1 |
Este by ma zaujimalo, ze ci je notebook v sieti ako PC c.2 po odpojeni Norton Protection Center (t.j. zablokovani AV ) chraneny FW a AV cez pocitac c. 1, na ktorom je pripojeny net cez ADSL modem AD2706 Microcom a switch. Alebo musim este urobyt nastavenia pre ochranu notebooku? Vdaka za odpoved.
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 17 ] | |
|