Mam doma 5 rocnu acer 5220,na ktorej je slabe podsvietenie LCD. Mal by som na nej vymenit flex,alebo invertor?Pripojim externy monitor,zobrazi sa mi logo Acer ,aj do biosu vstupim,ale nejde mi nabootovat z HDD ani z USB kluca, na ktorej je instalacka Win,ci Ubuntu. Kurzor blika na ciernej obrazovke ,ale po zapnuti pocut ,ze HDD zacne pracovat. Diky za rady.
Ak je podsvietenie slabe, to by znamenalo skor odchadzajucu trubicu, ako samotny invertor (to by bola vo vacsine pripadov uplna tma, len pri urcitom osvetleni a uhle by si videl naznaky obrazu).. Okrem toho by si mal predtym vyriesit ten problem s bootovanim, aby si zbytocne neinvestoval do opravy displeja.. To, ze pocujes HDD, neznamena nic.. Skusal si nabotoovat aj nejake CD/DVD?
"Takmer malo" je dost zaujimave vyjadrenie.. Pri pripojeni externeho monitora mas aspon moznost vyvolat Boot Menu? Tie bootovacie kluce si skusal aj na inom PC/NB? HDD mas moznost vybrat, pripojit k PC a otestovat? Ked bude NB bez disku, mozes skusit nabootovat Memtest86+?
Velmi malo pouzivany mozem vyvolat boot,vybrat si odkial ma bootovat,kluc je OK,pouzivam na pc aj inych ntb,mam 3ks bootovacich usb.Skusim dnes druhy HDD aj memtest86.Diky za radu,potom napisem ako dopadlo.