| Autor | Správa |
delong
 Užívateľ
 Založený: 06.04.2008 Príspevky: 2988 Bydlisko: NR
 |
| vychytraly napísal: | clovek vraj nadobuda schopnost najlepsieho vnimania v 16 rokoch a straca ju v 24 rokoch, cisla su premenlive... takze zrejme v tom hladaj chybu  |
no na mna to urcite neplati, ja som stratil schopnost vnimania, co sa skoly tyka, mozno tak v piatej triede na zakladnej a odvtedy sa na tom nic nezmenilo
jedine co pomoze ked sa mam ucit, je vypadok netu. v dnesnej dobe je to velky problem sustredit sa na ucenie, ked je tu tolko lakadiel. |
_________________ všetky otázky, ktoré sa netýkajú mojej osoby adresujte do fora. dík. | |
  |
 |
vychytraly
 Užívateľ
 Založený: 29.09.2011 Príspevky: 143 Bydlisko: Letanovce Vek: 17
 |
Ale nie v kazdom veku, preto som sa pytal este na take teoretickejsie sposoby
Ale beztak ti dakujem za reakciu a suhlasim s tym ze clovek sa uci najlepsie praxou |
_________________ Coolermaster Elite 335 • Intel DH57DD • Intel i7 870 3,3 GHz • Noctua NH-D14 • Kingston HyperX Grey Series 2x4GB DDR3 1600MHz • Sapphire Radeon HD6950 Flex 2GB 800 MHz / 5200 MHz • Seagate Barracuda XT 2TB 7200 ot. • Cougar CMX 700 • Windows 7 Professional 64bit | |
  |
 |
Ominous
 Užívateľ
 Založený: 23.03.2009 Príspevky: 1487 Bydlisko: Trnava Vek: 24
 |
| walther napísal: | | Praxovať sa dá v hocijakom odbore a nehovor mi prosím ťa, že nie... |
Nie, neda V mojom, napr, nie..Nikdo mi neda k dispozicii stroj za pol miliona eur len tak, ze na chlapce, uc sa v praxi...firmy na slovensku co take stroje maju (ako safranu) ich potrebuju maximalne vytazit, aby boli rentabilne, nemozu mat prestoje, pracuju de facto 24/7. Take firmy len potrebuju ludí zo skoly, ktorí maju "sajnu" a tích si individualne doskolia... |
_________________ "92% of teens have moved onto rap or hip-hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature" | |
   |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 |
Ominous, takže celé tvoje vedomosti z odboru sú závislé od jediného stroja? Nie je možné, aby si využil v nejakej firme niečo iné, čo sa učíš alebo čo môžeš raz využiť a povedzme pri tom sledovať prácu ostatných pri tom pol milión eur drahom stroji?
Možno len nerozumiem, v čom presne by spočívala tvoja pontecionálna práca, ale trochu mi to príde, ako keby dakto, kto študuje povedzme politológiu, nemohol ísť praxovať, pretože by mu nikto nedovolil byť premiérom.
Prax nie je len o tom, že robíš PRESNE TO, čo by si chcel robiť, ale ide aj o zoznamovanie sa s prostredím, učením sa vecí, ktoré budeš potrebovať a podobne. Môže ísť o maličkosti, môže ísť o väčšie veci. Ale praxovať sa dá vždy. |
| |
  |
 |
Ominous
 Užívateľ
 |
Nie od jedneho stroja, strojov je velmi vela typov, ale vsetky su rovnako drahe. Jasne ze by nespocivala len v tom, ale vacsinovo ano. Neviem k comu by som ti to prirovnal...sledovat pracu druhych je mozno ok, ale len to nestaci, potrebujes si to skusit sam (pretoze tak sa ucis najlepsie). tazke na vysvetlenie, mam proste najdrbnutejsi odbor na slovensku (pocitacova podpora vyrobnych technologii - kto ma zaujem nech ci precita profil absolventa na MTF stranke, v com to spociva). Moja praca by spocivala v CAx softweroch a ich implementacii do vyrobnej sfery. So softami by sa mozno nasli ochotne firmy, len to je naviazane na strojovy park a s tym je problem.. |
_________________ "92% of teens have moved onto rap or hip-hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature" | |
   |
 |
Cirky
 Skúsený užívateľ
 Založený: 19.12.2008 Príspevky: 11417 Bydlisko: Košice
 | Zaslal: Ut 10.01.12 10:34 |   |
| walther napísal: | prečo nie? Keď skončíš školu, čo spravíš? Budeš niekam musieť takto naklusať a povedať "chcem tu pracovať", lenže keď im povieš, že z praxe vieš veľké prd a nikdy si nikde nepraxoval, vieš kam ťa asi pošlú... Fascinujúce, koľko ľudí si ešte myslí, že vyštudujú školu a všade budú mať otvorené dvere. Lenže tie dvere si treba otvárať už počas školy a štúdia, inak sa pridáte k tým, čo sedia doma a behajú na úrad práce, pretože dnes zohnať zamestnanie bez známostí je vcelku problém, hlavne ak ide o chudobnejší región alebo prepchatý odbor. Vezmi si ty situáciu - si majiteľom firmy a máš uchádzačov o prácu. Koho vezmeš na voľné miesto: čerstvého absolventa alebo čerstvého absolventa, ktorý bude mať už čo-to za sebou? Praxovať sa dá v hocijakom odbore a nehovor mi prosím ťa, že nie... |
tak 1. do USS len tak naklusať nemôžem, skôr by ma tam vysmiali, snáď vieš čo to USS vôbec je, pracuje mi tam celá rodina, viem o čom hovorím..
2. Absolútne si nemyslím že po skončení vysokej školy budem mať otvorené dvere
3. naša škoda robí stáže pre najlepších až v 3 či 4tom ročníku, v prvom a druhom je to všetko len o teoretickom učení
4. nejaká šanca žeby niekto z gymnázia, ktorý začal študovať hutnícku fakultu len tak prišiel a požiadal o prax a prácu je absolútne nulová.... toto nieje účtarenstvo, programovanie atp.
5. stále ako píšem je tu téma o tom, ako sa čo najlepšie učiť.... ak sa máš v škole naučiť Geológiu ako vedľajší predmet, ktorý zrobiť musíš, tak nepôjdeš robiť vrty a skúmať zemský povrch na vlastnú päsť len preto lebo praxou sa človek najlepšie učí predsa.... |
_________________ Desktop: Intel D945GCNL; Intel C2D E4400 2GHz; SilentiumPC Spartan HE923; Leadteek Winfast PX8500 256MB DDR2 + Enermax UCTB12 T.B.S FAN; 2x1GB 667MHz CL5; 250GB 7200.10 Seagate, HDD Vibration Killer; Cougar A350; Philips 170S 17"; Win XP 32bit; Logitech X-230; A4tech XL-747H Notebook: Toshiba A300; Intel Pentium T3400; 3GB RAM 800Mhz; AMD Radeon HD3470 256MB DDR2; HDD: 320GB 5400rpm Toshiba; Win Vista 32bit; Logitech M505 Mobil: HTC Wildfire S dark grey...
NEPOSKYTUJEM PORADENSTVO CEZ SS (mimo konkrétnych otázok na hardware, ktorý vlastním (v podpise)), NATO TU SLÚŽI FÓRUM.. Ďakujem za pochopenie | |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: Ut 10.01.12 12:34 |   |
1.) samozrejme, takisto mi tam pracuje človek z mojej rodiny. Keď tam prídeš žiadať o prácu bez akejkoľvek praxe, čo ti povedia? Poď, zaplatíme ti školenia?
3.) na školu sa nedá vôbec spoliehať, bohužiaľ. Ostatné školy sú na tom veľmi podobne
4.) na základe čoho ťa teda príjmu do práce, keď doštuduješ? Ukážeš diplom a ide sa?
5.) ja to chápem. Možno je len rozdiel v tom, čo si predstavujeme pod tým "učiť sa". Ak malo ísť v téme naozaj len o to, ako sa nadrviť niečo na skúšku, sťahujem chvost a utekám odtiaľto čo najďalej
Ominous, ja viem, že najlepšie je si to skúsiť sám. Keď ale nie je iná možnosť, stále je to imho lepšie ako keď sa o tom len učíte v škole. Prečo si si potom ale vybral ale takýto odbor, keď vravíš, že je najdrbnutejší? Či myslíš to tak, že sám o sebe ťa baví, akurát je problém nájsť si robotu/prax? |
| |
  |
 |
Martin1
 Užívateľ
 Založený: 08.12.2011 Príspevky: 55
 | Zaslal: Ut 10.01.12 14:42 |   |
|
  |
 |
Ominous
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 10.01.12 15:46 |   |
| walther napísal: | | Ominous, ja viem, že najlepšie je si to skúsiť sám. Keď ale nie je iná možnosť, stále je to imho lepšie ako keď sa o tom len učíte v škole. Prečo si si potom ale vybral ale takýto odbor, keď vravíš, že je najdrbnutejší? Či myslíš to tak, že sám o sebe ťa baví, akurát je problém nájsť si robotu/prax? |
Ano sam o sebe ma bavi, len je to problem, ale je to taky problem, ze zamestnavatelia o tom vedia a toleruju to kvazi, cize je to taky "problem". O pracu sa nebojim, tento odbor skonci rocne cca 20 - 30 ludi na slovensku, cize oproti nejakemu managementu, ktori chrli tisice je to rozdiel. ide len o tu prax (a ucenie sa praxou), len to je problem. Sice mame na skole stroje za miliony z grantu EU, ale zatial sa na nich hraju len ti vyvoleni, slovenske skolstvo... |
   |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|