|
 | | |
| Autor | Správa |
Martin123
 Užívateľ
 Založený: 02.11.2008 Príspevky: 10
 | Zaslal: Ut 31.03.09 22:08 |   |
Prepacte ak s tym otravujem ale naozaj potrebujem pomoc a este stale neviem nikde najst ze ako to vyriesim. Za odpoved vopred dakujem. |
| |
  |
 |
yanoshik
 Užívateľ
 Založený: 11.04.2009 Príspevky: 1
 | Zaslal: So 11.04.09 22:49 |   |
Ahojte, potrebujem pomoct s prepojenim pocitaca a TV.
Mam kopu filmov v PC ale nebavi ma sediet pri pocitaci a pozerat ich. tak som sa nedavno spytal predavaca v NAY, ci nahodou nie je moznost prepojit pocitac s TV a kukat film pusteny v pocitaci na televizore. povedal som mu ze nemam HDMI ale klasicky SCART a na grafickej karte taký okruhly výstup s dierkami ulozenymi v 2 riadkoch /tuším píšu S-Video/. Tak mi predal 3 metrova kabel, ktory ma na jednom konci SCART, ktory je mozne malym prepinacom prepinat do polohy S-Video alebo do polohy FBAS a na druhom konci okruhly konektor ktory mi vlezie do toho okruhleho otvoru na grafickej karte vedla zapojeneho monitoru. Sucasne ide s tým kablom aj maly tenky s jackom do zvukovej karty ako vystup do reproduktorov.
Kabel sa vola HAMA AUDIO/VIDEO SCART PC-DVD CABEL
Kabel som zapojil, prepinac prepol do S-Video .televizor skusal prepinat na nulu, video, AV1, AV2 ale signal som ziadny nepreniesol. Skusal som to v nastaveni grafickej karty ATI RADEON X1300 Series, ale nemozem tam nikde najst ten televizor.
Nemohol by mi prosim niekto poradit, kde robim chybu a ci vobec mam moznost to sprevadzkovat s týmto hardwarom?
Dik za odpovede. Velmi budem cakat.
Mozes mi napisat aj priamo na mail riso@hulin.sk
Caute |
| |
  |
 |
hapko
 Užívateľ
 Založený: 12.12.2008 Príspevky: 15 Bydlisko: Ba
 | Zaslal: Ut 05.05.09 12:17 |   |
| Tech napísal: | Modrá-zelená-červená je farebná trojzložka vychádzajúca z SVHS (RGB červená-zelená-modrá) a cinche biely-červený je stereo zvuk a žltý je obraz, čiže nie sú vzájomne kompatibilné. Choď do hociktorého elektra a kúp si toto:
Redukciu Scart + Kábel SVHS, redukciu scart daj do TV a kábel SVHS do redukcie a do grafickej. Ak budeš chcieť aj zvuk tak kúp jack 3,5 na dva cinche kde jack 3,5 dáš do zvukovky a cinche do redukcie. Ak nemáš v TV možnosť scartu tak si zožeň toto: SVHS na cinch ale cinch by mal byť samec samozrejme lebo na obrázku je samica, ostatné platí aj potom. |
mam otazku: ako mozem dat kabel SVHS do grafickej ked z nej mam tie 3 farebne cinche (samice)? nepotrebujem zase kabel 3 cinch(samec) do SVHS? lebo takto mi to pripada, ze to ma byt:
a) redukcia SCART do TV
b) 3 cinch kabel SVHS dam do redukce SCART a do 3 cinch(samica) na karte
c) zvuk ide jack 3,5 cinch 2 zo zvukovky do redukcie SCART
potom by to malo fungovat video farebne a zvuk nie? |
_________________ Suzuki Swift ruleeez | |
  |
 |
hapko
 Užívateľ
 Založený: 12.12.2008 Príspevky: 15 Bydlisko: Ba
 | Zaslal: Ut 05.05.09 16:46 |   |
|
  |
 |
Tech
 Skúsený užívateľ
 Založený: 27.03.2008 Príspevky: 700
 | Zaslal: St 06.05.09 23:28 |   |
| Tech napísal: | | Modrá-zelená-červená je farebná trojzložka vychádzajúca z SVHS (RGB červená-zelená-modrá) | Tak v prvom rade chcem dať na pravú mieru túto vetu. Klasický najpoužívanejší 4-pinový S-VHS sa nezkladá z RGB ale z jasového signálu Y, chrominančného signálu C (farba) a zeme Y a C. Až v prípade 7- a 9-pinového S-VHS prvá veta platí nie vždy v závislosti od použitia, typu zariadenia (grafická karta apod.) a následne aj kábla. Z tohoto dôvodu ani nemôže existovať redukcia 4-pin S-VHS na RGB, na compozitný (1x cinch video) áno. 7- a 9-pin S-VHS redukcia na RGB už existovať môže, čo je aj tvoj prípad.
A k tvojej otázke, áno je to najefektívnejšie riešenie a už len zvuk zapojiť. |
| |
  |
 |
xxxRadoxxx
 Užívateľ
 Založený: 10.06.2006 Príspevky: 21
 | Zaslal: St 26.08.09 22:34 |   |
|
  |
 |
ori11
 Užívateľ
 Založený: 01.10.2009 Príspevky: 2
 | Zaslal: Št 01.10.09 17:31 |   |
mam problem s prepojenim lcd a tv ,ide o to že mam satelit napojeny na tv a z tv mi ide kabel do lcd tv ,takze by som mal mat rovnaku kvalitu obrazu na obidvoch televizoroch ,ale niečo mi ruši obraz na lcd a neviem ci za to nemoze napajanie na jednu rozdvojku s napetim v jednej izbe --alebo ide o chybu lcd ,,,,skusal som napojit lcd tv verzus lcd tv a vtedy to bolo v pohode...ale tv verzus lcd tv nie....prosim poradte mi....diky... |
| |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |