[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
NapísalOffline : 10.07.2010 23:08 | Zvyraznenie menu na aktivnej stranke

Ahojte, mam takuto funkciu
Kód:
$theuri = $_SERVER["REQUEST_URI"];

if ( ($theuri =="/") or ($theuri =="/index.php") )
{
$itemis = "yes";
}
else
{
$itemis = "no";
}
echo $itemis;

Pouzivam ju na to aby som zvyraznil aktivne menu.V tomto pripade je zvyraznene DOMOV.
Ale mam mensi problem.Pokial je zadana adresa napr index.php?nieco tak v menu uz nieje aktivny DOMOV :( Ako by sa dalo spravit aby nech je za indexom co kolvek stale tato funkcia fungovala tak ako ma?

Vopred dakujem za odpovede


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zvyraznenie menu na aktivnej stranke

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 10.07.2010 23:41 | Zvyraznenie menu na aktivnej stranke

php30 píše:
Ako by sa dalo spravit aby nech je za indexom co kolvek stale tato funkcia fungovala tak ako ma?

A ako je to "tak ako má"?
Pretože pre mňa je logické, keď máš nejaký parameter za index.php, napríklad index.php?url=kontakt, tak logicky home nebude zvýraznené.

Takže bez znalosti toho, čo vlastne chceš dosiahnuť, môžeš skúsiť použiť $_SERVER["SCRIPT_NAME"] alebo $_SERVER["PHP_SELF"], ale fakt netuším ako to má správne fungovať (podľa tvojich predstáv).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 10.07.2010 23:45 | Zvyraznenie menu na aktivnej stranke

Proste nech je zvyrazneny domov vzdy ked je tam index :D Za indexom niesu ziadne parametre takze tam moze byt co kolvek :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 10.07.2010 23:58 | Zvyraznenie menu na aktivnej stranke

Tak dal som namiesto
Kód:
$theuri = $_SERVER["REQUEST_URI"];
Kód:
$theuri = $_SERVER["PHP_SELF"];
a funguje to tak ako ma :) Dakujem ;)


 [ Príspevkov: 4 ] 


Zvyraznenie menu na aktivnej stranke



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvýraznenie menu bez include

v PHP, ASP

10

328

19.05.2008 8:25

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS Menu - zvyraznenie aktivneho odkazu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

391

29.07.2009 14:22

myxall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel- farba rámčeka aktívnej bunky

v Ostatné programy

0

117

13.01.2015 11:05

lavega

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie textu

v PHP, ASP

2

245

25.01.2010 9:53

achbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie hlbok(basov)

v Audio programy

14

2111

11.06.2008 22:41

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

USB DVB-T tuner s moznostou napajania aktivnej anteny 5V

v TV

0

219

07.10.2012 21:04

svalent

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie obrysov na čiernobielom obrázku.

v Grafické programy

5

507

12.08.2009 23:31

yossarian

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie vyhladavaneho slova v texte

v PHP, ASP

15

748

27.07.2010 18:07

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie jednej farby v SONY Vegas Pro 11

v Video programy

0

68

03.01.2014 15:09

Peeppo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

navigacne menu - sek.menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

198

15.10.2013 21:54

newbie99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Konvertor od aktívnej dvb-t antény do dvb-t usb sticku

v Ostatné

1

134

31.08.2014 10:14

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Login na stránke

v Ostatné

3

182

15.06.2016 14:37

Astor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hudba na stránke

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

170

27.07.2012 9:49

Ecko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Font na stranke

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

209

28.01.2011 20:18

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mp3 na stranke

v Ostatné

1

372

26.05.2008 11:40

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aktuality na stranke

v Ostatné

0

290

19.02.2009 23:43

dafo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF