Zvukovka do PCI alebo PCIe?Mam mainboard ASUS P5B Deluxe a chcem si kupit zvukovku Asus Xonar Essence. Existuju 2 verzie - ST a STX (podla toho ci je to PCI alebo PCIe), su rovnako drahe. Existuje nejaky relevantny dovod (zvukovy, technicky, iny...) preco zvolit jednu alebo druhu v mojom pripade? Určite existuje, ale nič si nám nepovedal o tom, čo tým budeš kŕmiť. Relevantn e ti budem schopný odpovedať, keď napíšeš niečo bližšie. Budem tym krmit najma stereo zosik ROTEL RA-05, do ktoreho su zapojene 2 regale B&W (DM602 S3) + sub Velodyne SPL-1000. Pripadne este pribudnu nejake spunty do usi, ale hlavne tie repro. ale veď to je predsa jedno čo tým bude krmiť, typ pripojenia karty k doske predsa kvalitu neovplyvní. Ide len o to, že PCI slotov postupne na doskách ubúda, takže PCIe verzia je investíciou do budúcnosti. Cize jediny rozdiel je v kompatibilite s doskami v buducnosti? ano, rozdiel je len v rozhrani cez ktoreho pripajas Neviem ako je to s Essence xonarmi, ale napriklad Xonar DX je vlastne PCI karta s mostikom PCI -> PCIe. Myslim, ze s Essence kartami to bude podobne a teda rozdiel v kvalite zvuku tam nebude. Ja by som vyberal co by mi lepsie pasovalo do dosky, resp. ak by som si planoval kartu dlho ponechat (napriklad aj s dalsimi dvoma generacnymi upgradami PC) tak by som bral PCIe. ale veď to je predsa jedno čo tým bude krmiť, typ pripojenia karty k doske predsa kvalitu neovplyvní. Ide len o to, že PCI slotov postupne na doskách ubúda, takže PCIe verzia je investíciou do budúcnosti. 1. PLX mostík - nepodstatné 2. FDD napájanie - čistejšie 3. rozhranie neovplyvní, ale ovplyvní to to, či chce DK alebo stereo, nakoľko ku STX sa nedá pripojiť prídavná karta s multikanálom a ku ST sa to dá dokúpiť ... tak som to myslel V tvojom prípade - ber Xonar STX alebo ESI Maya 44e (vyjde menej). Okej vdaka za odpovede, uz som objednal tu STX verziu, v utorok by mala dorazit. Odkiaľ si bral? tichepc.sk Ok, ja tiež rozmýšľam o STX alebo ESI Maya. tommy: Akurat som narazil na Januarove cislo Stereophile, kde sa rozobera Xonar Essence ST/STX do detailov, poslem ti v PM link na pdf. Ak by mal este niekto zaujem napiste sem... Už ju máš doma? Este nie, zvukovku nemali na sklade a bol nejaky problem s kurierom ju doviezt od distributora v zahranici... Mala by byt doma niekedy zaciatkom buduceho tyzdna. Rano dosla, zvukovo najvacsi rozdiel po prvom pocuvani citim v spodnom pasme, velodyne vyzera ze je skojny cim ho krmim lucas241 prosim ta mohol by si mi poslat v pdf to januarove cislo stereophile na mail juro.blaze@gmail.com tiez mam zaujem o tuto kartu a neviem ci zvolit st alebo stx verziu.Dakujem. Ako si s tou kartou inac spokojny? Napis svoje pocity. PDF mas poslane. Ja som s kartou spokojny, co konkretne ta zaujima? Sluchatkovy vystup som zatial netestoval, zatial som sa nedokopal k tomu kupit poriadne sluchatka. Na com budes pocuvat? jaroslav alebo niekto nemate zaujem kupit XONAR Essence ST PCI ...
Zvukovka do PCI alebo PCIe? |