[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zvlastny pripad zapisu do databazy

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 26.10.2009 2:58 | zvlastny pripad zapisu do databazy

Mam nasledovne retazce
Kód:
$a[1]="FC Nitra"
$a[2]="FC Bratislava"; $a[3]='AC Milan"..atd

a mam tiey tieto premenne /pocet bodov jednotlivych tymov/
Kód:
$b[1]=10; $b[2]=15;$b[3]=6;


a mam tabulku v databaze so stlpcami v tomto poradi napr. AC MIlan / FC Nitra/ FC Bratislava

proste nazvy stlpcov su presne rovnake ako hodnoty retazcov.

Poradie retazcov sa bude vzdy menit, cize inokedy moze byt napr: $a[1]="AC Milan", atd

ja potrebujem body /$b[2]/ FC Bratislava zapisat presne do stlpca FC Bratislava, potom body FC Nitra presne do stlpca FC Nitra...

Je na to nejaky sposob? nejak porovnat nazov stlpca tabulky s retazcom, a ked su rovnake tak presne tam zapisat... nie som si isty ci sa to vobec da...

Totiz ja neviem ktory retazec bude obsahovat ktory tym, takze to nemozem zapisat priamo INSERT INTO table (AC Milan, FC Nitra, FC Bratislava) values ('$b[1]','$b[3]','$b[2]')... pretoze ako som pisal, hodnota retazcov bude vzdy ina...
[/code]


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.12.08
Prihlásený: 24.06.14
Príspevky: 59
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 26.10.2009 6:17 | zvlastny pripad zapisu do databazy

takto by to neslo?

$query = "INSERT INTO table ($a[1], $a[2], $a[3]) values ('$b[1]','$b[3]','$b[2]')...

ja by som si vsak radsej dal vsetky muzstva do objektu aby boli vsetky udaje suvisiace z muzstvom v jednom objekte.Napriklad

muzstvo->nazov = "fc barcelona";
muztvo->body = 15;

Lebo takto si musis strazit ci hodnota $a[1] zodpoveda muzstvu $b[1] a nie $b[3] a podobne.

potom by sa ti aj jednoduchsie vkladali muzstva do databazy.

$query = "INSERT INTO table ("; //prva cast query

for ($i=0;$i<sizeof($pole_muzstiev);$i++)
{
$query .= $pole_muzstiev[$i]->nazov . ', ';

}

a vznikne ti nieco taketo:
echo $query;
//vypis : INSERT INTO table (FC Barcelona, Real Madrid, Slovan Bratislava,

... a potom uz len dokoncis dopyt a odosles ho
$result = mysql_query($query);


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zvlastny pripad zapisu do databazy

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

mne to pride ako kandidat na novu tabulku so stlpcami id, klub(_id), body


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.12.08
Prihlásený: 24.06.14
Príspevky: 59
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 26.10.2009 6:46 | zvlastny pripad zapisu do databazy

mne tiez. Ja som len odpovedal na jeho otazku, ale tiez si myslim ze sa to riesi tak ako to navrhujes. muzstva mozu v tabulke pribudat, mozu sa menit ich nazvy, a zakazdym nastavovat novy stlpec a typ premennej...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zvlastny pripad zapisu do databazy

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 26.10.2009 10:25 | zvlastny pripad zapisu do databazy

problem je to, ze ja nemozem zmenit tabulku v dtb, nakolko ine podstranky a scripty s nou pracuju v tejto forme a ja k nim nemam pristup. Klient nechce menit strukturu tabulky.

Tak som to vyriesil takto:

Kód:
         
for ($xxx = 1; $xxx <= 22; $xxx++){  //naraz hra max. 22 tymov

query.... //zistime nazvy tymov, ktore su v inej tabulke

        $tym[$xxx]=$data['nazov']; $stlpec[$xxx]=$tym[$xxx];}
       
     }


Takze ked pribudnu nove stlpce v tabulke, alebo sa premenuju, tak to mam pod kontrolou, lebo v inej tabulke sa potom zmenia nazvy tymov a ja ich z nej vytahujem.

Definoval som tiez retazec $stlpec, ktory ma presne taku hodnotu ako nazov tymu.

A teraz uz len v cykle zapisem udaje

Kód:
for ($x = 1; $x <= pocet; $x++){
$vloz3=mysql_query("INSERT INTO table ($stlpec[$x]) values ($bodys[$x]) WHERE id_vc='$id_vc' ");}
}



len neviem kde mam chybu, hadze mi to syntax error


Kód:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE id_vc='305'' at line 1


//Edit- dal som UPDATE.. SET .. uz to funguje v pohode...


 [ Príspevkov: 5 ] 


zvlastny pripad zapisu do databazy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

specialny pripad instalacie

v Operačné systémy Microsoft

3

74

08.04.2013 19:45

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

instalacia linuxu a xp - specifický prípad

v Operačné systémy Unix a Linux

10

593

15.03.2010 8:37

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

První případ pirátství z kina u nás?

v Novinky

17

442

28.07.2007 15:05

Jopi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rychlost zapisu mechaniky

v Optické zariadenia

0

149

12.06.2012 23:00

good871

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Oneskorenie zápisu na disk

v Operačné systémy Microsoft

1

188

20.09.2007 21:09

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zabranenie zapisu na USB

v Ostatné zariadenia

2

739

12.01.2008 19:51

jopal

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

USB - chranene proti zapisu

v Ostatné zariadenia

10

3372

17.12.2009 19:45

vlukas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MicroSD - ochrana proti zápisu

v Ostatné zariadenia

5

6488

21.08.2008 13:27

fanky112

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usb chránené proti zápisu

v Ostatné zariadenia

5

1331

03.09.2010 23:59

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

USB - Ochrana proti zapisu

v Operačné systémy Microsoft

21

3883

21.10.2013 14:41

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HDD je chraneny proti zapisu

v Pevné disky a radiče

9

1433

03.04.2011 19:04

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola zapisu do registru XP

v Operačné systémy Microsoft

1

255

07.10.2009 15:56

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odstránit ochranu proti zápisu na USB

v Ostatné zariadenia

5

2750

14.01.2013 14:33

serious_man

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WD 500GB Poškodený alebo chyba zápisu na HDD

v Pevné disky a radiče

1

120

04.12.2014 17:10

Mandy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Po zlyhaní zápisu ďalšej relácie mi nenačíta DVD

v Optické zariadenia

0

380

08.12.2009 9:30

medici

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastny obraz

v Monitory, televízory a projektory

2

227

28.11.2010 10:51

SilverSurfer



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF