[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.11.07
Prihlásený: 09.12.17
Príspevky: 141
Témy: 15 | 15
Bydlisko: na dedine
NapísalOffline : 09.01.2011 20:28 | Zopar otazok

mam zopar otazok na ktore mi snad pomozete najst odpoved. chcel by som spravit stranku, nieco na styl blogu, ze proste zakladny vzhlad by bol vzdy ten isty len obsah by sa menil podla toho na co navstevnik klikne. Tu na fore som uz cital, ze staci spravit spravit zakladny index.php a do neho includovat subory.
1. Vedeli by ste mi sem napisat, ze ako ma taky kod asi vypadat?
2. Ako spravit aby sa mi menil <title> podla podstranky?
3. Mal by som pouzit nejake cms, ak to budem aktualizovat povedzme kazdy den?
4. Ako spravit aby v adrese namiesto www.stranka.sk/index.php?p=volaco bolo www.stranka.sk/nejaky_zaujimavy_clanok ?
5. Ako stravit to cislovanie na spodku stranky ako je napriklad tu http://webdesign.tutsplus.com/ ze je na stranke povedze 10 tem a ked pribudne dalsia tema, tak ta najstarsia sa presunie na stranku cislo 2 atd?


_________________
PC1: CPU-I5-3570K, VGA-Sapphire HD 7850 OC 2GB , HDD-Seagate Barracuda 1TB 7200.12, MB-MSI Z77A-G43, RAM-DDR3 2x4GB KINGSTON 1333 CL9,
COOLER MASTER HYPER EVO 212, BE QUIET L7-430W 80PLUS, LG GH24NS, BITFENIX MERC ALPHA, LG IPS235P-BN
PC2: Pentium 4 3 GHz, Ram 2 GB, Ati Radeon HD4670 512 MB, 200 GB HDD
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zopar otazok

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 09.01.2011 20:36 | Zopar otazok

To je veľmi veľa otázok, na ktoré ti asi nikto nedokáže odpovedať jedným príspevkom (možno tak menšou knihou). Preto si radšej preštuduj tento seriál, tam sa všetko potrebné dozvieš:
http://www.linuxsoft.cz/php/


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 09.01.2011 20:48 | Zopar otazok

1. :)
2. REST
3. Kludne
4. REST / custom url patterning
5. REST :) Ale inak podla mna je to slabota , radsej AJAX!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 09.01.2011 21:11 | Zopar otazok

forty, takze teraz kazde strankovanie kde nie je ajax je slabota? :lol:


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 09.01.2011 23:39 | Zopar otazok

nie :) ale take co sa tvari ajaxovo a nie je posobi trapacky :-S (a hento sa ajaxovo tvari)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.11.07
Prihlásený: 09.12.17
Príspevky: 141
Témy: 15 | 15
Bydlisko: na dedine
Napísal autor témyOffline : 10.01.2011 8:59 | Zopar otazok

no dobre, myslel som, ze som sa opytal bezne veci ake su v kazdej druhej teme, ale vidim ze nie :) Znamena to, ze tieto veci si riesi kazdy kto vytvata stranky podla seba a neexistuju na to vseobecne scripty ako su napriklad v teme o "casto pouzivanych scriptoch" ?


_________________
PC1: CPU-I5-3570K, VGA-Sapphire HD 7850 OC 2GB , HDD-Seagate Barracuda 1TB 7200.12, MB-MSI Z77A-G43, RAM-DDR3 2x4GB KINGSTON 1333 CL9,
COOLER MASTER HYPER EVO 212, BE QUIET L7-430W 80PLUS, LG GH24NS, BITFENIX MERC ALPHA, LG IPS235P-BN
PC2: Pentium 4 3 GHz, Ram 2 GB, Ati Radeon HD4670 512 MB, 200 GB HDD
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 10.01.2011 14:08 | Zopar otazok

Forty- píše:
nie :) ale take co sa tvari ajaxovo a nie je posobi trapacky :-S (a hento sa ajaxovo tvari)


Kde sa to tvari ajaxovo? vies ty vobec co je ajax?


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 11.01.2011 1:32 | Zopar otazok

atuterix píše:
no dobre, myslel som, ze som sa opytal bezne veci ake su v kazdej druhej teme, ale vidim ze nie :) Znamena to, ze tieto veci si riesi kazdy kto vytvata stranky podla seba a neexistuju na to vseobecne scripty ako su napriklad v teme o "casto pouzivanych scriptoch" ?

To co si napisal, su stovky zdrojoveho kodu, ked by si to chcel mat v casto pouzivanych scriptoch, tak to ti rovno mozme dat odkaz na nejake CMS :D

Forty: co hulis? :D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 11.01.2011 14:34 | Zopar otazok

rofl no dobre tak podme robit blikajuce presmerovanie z roku 5, gg
minule som videl dokonca kalendar kde sa pri kliknuti na kazdy den musela stranka reloadnut super, nie? ved naco ajax


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 11.01.2011 15:40 | Zopar otazok

Forty co keby si reagoval k veci? Pises, ze to strankovanie sa tvari ako ajaxove. Ja sa ta pytam ako? kde?


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 11.01.2011 15:45 | Zopar otazok

to by aj mňa zaujímalo, kde si Forty prišiel k tomuto:
Citácia:
ale take co sa tvari ajaxovo a nie je posobi trapacky :-S (a hento sa ajaxovo tvari)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 11.01.2011 18:01 | Zopar otazok

Neviem preco je NEajaxove strankovanie nemoderne a prirovnavas to k blikajucim prvkom... Kde zijes? Objavil si ajax tak ho pchas vsade??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 11.01.2011 20:41 | Zopar otazok

TommyHot píše:
Forty co keby si reagoval k veci? Pises, ze to strankovanie sa tvari ako ajaxove. Ja sa ta pytam ako? kde?


Ok k veci:
Vsimni si ked v tom priklade kliknes na novu stranku:
http://webdesign.tutsplus.com/page/x/, kde x je cislo stranky

Aky to ma vyznam? Preco ta to ma zaujimat na ktorej si strane v ramci noviniek? Tebe sa len natiahne starsi content a to je vsetko. Ked pridaju nove aj tak sa to poposuva, cize to nema ziadny vyznam.
To sa malo tahat asynchronne a netroavovat ta to reloadom.

Neviem, co bolo na tom take nezorzumitelne ked ste tu tolki zacali trollovat. Ale ak mate nejaky rozumny argument, preco je to lepsie v tej forme, sem s nim, ja sa tiez rad poducim.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 11.01.2011 21:00 | Zopar otazok

nikto neposudzoval vhodnosť/nevhodnosť.. nás len zaujíma, kde na tej stránke pri tom stránkovaní vidíš "ako ajaxové správanie" alebo čokoľvek ohľadom ajaxu. je to obyčajné stránkovanie


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zopar otazok

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 11.01.2011 21:02 | Zopar otazok

Forty- - ja mám také príslovie:
Citácia:
Mlčať je niekedy zlato

Používam ho hlavne vtedy, keď o niečom neviem vôbec nič. Nalož s nim ako uznáš za vhodné ;)

Čo myslíš, prečo sa pri väčšine skutočne ajaxových webov snažia vývojári o to, aby sa pri kliknutí na odkaz zmenila aj URL?
Otvor si web, ktorý má čisto ajaxové stránkovanie (kde sa nemení url) a skús poslať známemu link na druhú stránku. Alebo ešte lepšie, choď na 10. stránku a stlač tlačítko back v prehliadači.

Neviem, či je to nejaká choroba, ale dnes prišiel jeden z našich "nadriadených" a vyčítal nám, že používame málo Javascriptu. Myslel som, že keď opadne ošiaľ z Web 2.0, tak ľudia vydržia aspoň nejakú chvíľu bez toho, aby dookola omielali nejaké slovo (ajax, javascript) bez toho, že by vôbec rozumeli o čo vlastne ide.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 11.01.2011 21:16 | Zopar otazok

shaggy, ked toto sa neriesi cez url v takomto pripade ... proste nema ta to co zaujimat v ramci url, ale interna vec aplikacie

tot moj nazor

walther - taky bol moj prvy dojem, to je vsetko. proste tu mi to pride nevhodne to mat tak ako je tam ukazane


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zopar otazok

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 11.01.2011 22:59 | Zopar otazok

Forty- - odkedy je stránkovanie interná vec aplikácie? :shock:
Ty si niekedy vyvíjal nejakú zložitejšiu aplikáciu, ktorá bola zároveň user-friendly a prístupná (či už pre ľudí, alebo pre vyhľadávače)?

A neodpovedal si na tie dva jednoduché argumenty, ktorými som podporil svoje tvrdenie - tým pádom to mám brať tak, že s nimi súhlasíš, áno?

// pridané po 1 hodine 7 minútach od posledného príspevku

Práve čítam zaujímavý článok: http://blog.dobryweb.cz/postrehy-z-test ... babickami/
Prečítaj si napr. bod č. 5 - ak by sa pri stránkovaní/taboch nemenila URL, tak to robí problém (presne, ako tam píšu), to je jeden z dôvodov, prečo sú tvoje tvrdenia nezmyselné.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 11.01.2011 23:16 | Zopar otazok

Tak linkujes clanok ...
Ak chces strankovanie tam dorobis bez reloadnutia predsa.
Urcite si to uz videl.
/clanok/#1
/clanok/#2
(teda ako si to sam naformatujes ale toto je klasika)
Instantne v jednej stranke ...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zopar otazok

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 12.01.2011 0:17 | Zopar otazok

Fort- - prosím? Prečo pcháš do URL číslo stránky? Ty nepoznáš to významné tvrdenie, že ťa nemá čo zaujímať, na ktorej stránke si a že to tam nemám čo pchať?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zopar otazok

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.01.2011 0:20 | Zopar otazok

... ak chces strankovanie .... citaj pozorne a nebud za kazdu cenu ironicky


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zopar otazok

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 12.01.2011 0:23 | Zopar otazok

Ja čítam pozorne. Celý čas tu vravíš o stránkovaní, ty sa nejak zamotávaš. Najprv tvrdíš, že to nemá byť vôbec vidieť, že je to čisto interná záležitosť aplikácie. Potom tvrdíš, že to tam má byť. Rozhodni sa už.
Akú výhodu má ajax oproti bežnému stránkovaniu? Ten reload si vo väčšine prípadov ani nevšimneš a nemusíš sa báť, že ti na nejakom webe nebude to javascriptové stránkovanie fungovať.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 21 ] 


Zopar otazok



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Notebook na bežné používanie a grafiku/video [do 850€] + zopár otázok

v Notebooky a netbooky

14

282

09.09.2015 12:56

MisoB

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zopár vírusov.

v Antivíry a antispywary

7

841

02.01.2009 16:55

Kosak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zopar info

v Operačné systémy Unix a Linux

15

665

09.11.2008 17:17

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zopar problemov

v Operačné systémy Microsoft

18

615

27.11.2010 12:12

Hong007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

p: zopar veci

v Predám

4

251

29.06.2016 12:42

hawo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: zopar veci

v Predám

6

527

31.05.2010 16:56

Goksi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadám zopár ovládačov

v Ovládače

0

1103

23.12.2006 16:25

Leachim

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Zopar komponentov

v Predám

2

222

27.07.2014 22:15

mrjojo97

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zopar veci v C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

1368

25.03.2008 11:34

socket

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zopár otátok k téme....

v nVidia grafické karty

4

301

04.12.2011 21:37

SolutiOn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P : Zopar veci

v Predám

18

1101

08.03.2011 21:40

hawo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I,P: zopár vecí

v Predám

22

613

22.04.2013 16:11

winyx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: Zopar veci

v Predám

4

314

27.01.2017 14:33

hawo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: zopar starsich veci

v Predám

4

547

13.12.2011 21:20

mamlaas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: Zopar veci

v Predám

5

422

18.10.2011 19:07

Sabone

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nova zostava + zopar doplnkov

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

35

1197

16.03.2009 16:58

tommy1104



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF