[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.07
Prihlásený: 14.04.17
Príspevky: 413
Témy: 150 | 150
NapísalOffline : 16.09.2012 13:49 | zobrazovanie diakritiky z databazy

po dlhšom čase opat zdravím,

menil som teraz hosting a zabudol na jednu databázu. musel som ju teda obnovovať nejak ručne. no a dostal som sa do situácie, že v mysql databáze sa data zobrazovali dobre (tj. s diakritikou) ale na webe boli namiesto toho s otázníkom. skúšal som menit kodovanie v php.ini, ale nepomohlo to. nakoniec som na webe našiel radu, vyriešit to pomocou
Kód:
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'") or die('Could not set names');


to pomohlo. píšem tu skor zo zvedavosti, či existuje alternatívne riešenie, pretože predtým som SET NAMES nepoužíval a nejak to fungovalo. akurát už si nepamatám ako som to mal nastavené lebo som s tým asi 2 roky nepohol :oops:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zobrazovanie diakritiky z databazy

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 16.09.2012 15:10 | zobrazovanie diakritiky z databazy

Miliontykrat kodovanie, mfw.
Zisti, ake je kodovanie databazy, v akom kodovani su ulozene subory, co mas v <meta charset>; ak sa nieco nezhoduje, nastav to vsetko rovnako, idealne na UTF-8 a to iste zapis do SET NAMES. Ak nieco nevies, hladaj najprv tu na fore.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.05.07
Prihlásený: 14.04.17
Príspevky: 413
Témy: 150 | 150
Napísal autor témyOffline : 16.09.2012 18:31 | zobrazovanie diakritiky z databazy

Díky moc. pozriem na to. nateraz som to vyriešil, ale pozriem sa na to, aby tam neboli nejaké chyby v budúcnosti. a inak hľadám vždy najprv (síce nie na fore ale na google). inak ten odkaz nejak nefunguje - je tam iba nejaký divný ksicht. poslal by si mi ten odkaz prosím znovu? díky a pekný deň


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.08.09
Prihlásený: 08.07.15
Príspevky: 169
Témy: 46 | 46
NapísalOffline : 16.09.2012 18:47 | zobrazovanie diakritiky z databazy

Dopredu sa ospravedlňujem za off-topic ale nemohol som "ten odkaz nefunguje, je tam len nejaký divný ksicht" - na zomretie


 [ Príspevkov: 4 ] 


zobrazovanie diakritiky z databazy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazovanie udajov z databazy

v PHP, ASP

4

250

04.05.2008 15:37

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie diakritiky

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

1958

13.11.2007 20:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

html znaky diakritiky

v HTML, XHTML, XML, CSS

12

2471

26.10.2008 18:45

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chýba časť diakritiky

v Ostatné

15

892

14.08.2008 17:01

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

miesto diakritiky stvorceky

v Ostatné

7

532

31.03.2009 20:18

geetee

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Query na odstranenie diakritiky

v Databázy

14

2617

08.09.2008 23:18

miob

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na odstránenie diakritiky

v Ostatné programy

9

2182

17.05.2008 21:39

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s nacitanim diakritiky

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

406

30.01.2008 13:55

El_locco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

°°´´ˇˇ - Chyba pisania diakritiky

v Operačné systémy Microsoft

10

2656

28.03.2009 22:58

fefed

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár s podporou diakritiky

v PHP, ASP

7

406

12.07.2009 9:15

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis diakritiky v termináli

v Ostatné programy

0

55

12.12.2013 21:31

Butchi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strata diakritiky v SQL

v Databázy

4

164

15.12.2014 15:17

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Makro-odstranenie diakritiky v excely

v Ostatné programy

4

584

24.01.2012 15:13

kati123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

transformovanie escapovanej diakritiky v php

v PHP, ASP

2

238

05.09.2011 19:05

josephe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nepisanie niektorej diakritiky na klavesnici

v Ostatné

0

625

30.08.2009 10:28

Georgio99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Konverzia do PDF bez straty diakritiky

v Ostatné programy

1

103

04.10.2014 19:10

tatko Tom



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF