Ak by to bolo možné, potreboval by som poradiť s dvoma problemami.
1. Kúpil som novú 55" 4K telku, ktorú som prepojil s PC. Predtým som tam mal 46" fhd telku a obraz bol totožný s tým, čo som mal na monitore 24" fhd. Teraz, keď mam na monitore rozlíšenie fhd a dam duplovat obraz aj na fhd monitore aj na 4k telke, tak obraz na 4k telke je orezany. A to mi vadí. Zaujimave je, ze na fhd monitore mi v rozliseni ponukne aj možnosť 4k, vtedy sa na monitore zmeni rozlisenie na trosku skreslené, ale na telke 4k je to stale orezane. Ako by som vedel doriesit to, aby som mal obraz totožný na fhd monitore aj na 4k telke? Ide mi hlavne o to, aby bol na 4k telke na celu obrazovku. Keby nebol na celu na monitore, tak to mi nevadi. Pozeram cez pc hlavne filmy. Orezane to je na telke aj zhora ale aj z bokov. TV vysielanie je na celu obrazovku, jedine ked ide nieco nie vo formate 16:9 tak vtedy to je zbokov orezane ale to je pochopitelne.
2. Ked si stiahnem film v 1080, alebo aj ked cez youtube nieco pozeram v 1080, dnes som si vsimol, ze to seka. Zostavu mam i5 750 4ghz a 7950. Moze to byt tym, ze je to slabe na akceleraciu 1080 videa?
|