[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 13.10.2007 13:58 | zobrazenie len casti ako source

vyberem z db nejaky velky text, s tym ze cem , aby mi len text medzi
<div class="source"> a </div> zobrazilo ako syntax cez funkciu highlight_string...ale len medzi tym, ostatne nechalo tak....skusal som cez regularne vyrazy, ale neviem ako tu funkciu pouzijem len v tom DIVe
dik


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 28.04.07
Prihlásený: 03.11.09
Príspevky: 133
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 13.10.2007 14:17 | zobrazenie len casti ako source

Kód:
<div>
<?php
$s = file_get_contents("foo.php"); //alebo ine nacitanie php skriptu
highlight_string($s);
?>
</div>

V čom je problém?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 13.10.2007 14:26 | zobrazenie len casti ako source

ano...to som vedel aj ja...ale z db vyberem napr. takyto text(cele v code je z db):
Kód:
<h1>Nadpis</h1>
Aenean aliquam ultrices augue. Nam sagittis, ligula at tristique volutpat, felis nisi molestie erat, et ultricies dui turpis ut risus. Maecenas tortor magna, porta non, cursus non, bibendum id, metus.
A tu je priklad php:

<div class="source">
<?
$to = "expertphp@yahoo.com";
$from = "from@myaccount.com";
$subject = "Subject here";
 
$headers = "MIME-Version: 1.0\r\n".
    "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n".
    "From: \"My Name\" <".$from.">\r\n".
    "To: \"Client\" <".$to.">\r\n".
    "Date: ".date("r")."\r\n".
    "Subject: ".$subject."\r\n";
?>
</div>


potrebujem aby tak zobrazilo syntax len v texte medzi
<div class="source"> a </div>


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 28.04.07
Prihlásený: 03.11.09
Príspevky: 133
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 13.10.2007 14:55 | zobrazenie len casti ako source

bez regexp-ov:
Kód:
<div>
<?php
$s = file_get_contents("foo.php");
$start = strpos($s, '<?');
$end   = strpos($s, '?>') + 2;
$s = substr($s, $start, $end - $start);
highlight_string($s);
?>
</div>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 13.10.2007 15:12 | zobrazenie len casti ako source

toto zobrazi len tu cast ktoru cem zobrazit source...ale ja potrebujem zobrazit uplne cele, aj pod aj pod, aj nad <div class="source"></div> a to co je medzi <div class="source"> a </div> zvyraznit syntax...s tym ze
<div class="source"></div> tam moze byt viackrat


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.10.2007 15:26 | zobrazenie len casti ako source

pouzi eregi_replace() alebo jej podobnu funkciu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 13.10.2007 15:29 | zobrazenie len casti ako source

som skusal ale neviem ako na to


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 28.04.07
Prihlásený: 03.11.09
Príspevky: 133
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 13.10.2007 15:42 | zobrazenie len casti ako source

Kód:
<?php
$text = file_get_contents("foo.php");
$newtext = $text;
$start_marker = '<div class="source">';
$end_marker   = '</div>';
$end = 0;

while ($start = strpos($text, $start_marker, $end)) {
    $start += strlen($start_marker);
    $end  = strpos($text, $end_marker, $start);
    $s = substr($text, $start, $end - $start);
    $hili = highlight_string($s, true);
    $newtext = str_replace($s, $hili, $newtext);
}

echo $newtext;
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 13.10.2007 16:22 | zobrazenie len casti ako source

odskusam...ked to bude fungovat tak diki moc :)


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 16.08.07
Prihlásený: 03.10.12
Príspevky: 139
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.10.2007 20:36 | zobrazenie len casti ako source

ajtak je najlepsie riesenie pomocou regularnych vyrazov

Kód:
$text = 'PRED ZVYRAZNENIM <div class="source">function superfunkcia() { echo "toto by malo byt zvyraznene"; }</div> PO ZVYRAZNENI';

$search = '@<div class="source">(.*?)</div>@e';
$replace = 'highlight_string ("$1", true)';

$text = preg_replace ($search, $replace, $text);
echo $text;


kuzlo je v modifikatori e, ktory spravi taku vec, ze replacement sa nebude brat ako string, ale ako kod v PHP.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zobrazenie len casti ako source

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 14.10.2007 11:32 | zobrazenie len casti ako source

ten imcoldov kód fungoval, ale az ked som ho upravil takto:

Kód:
<?
$newtext = htmlspecialchars_decode($co);
    $start_marker = '<div class="code">';
    $end_marker   = '</div>';
    $end = 0;

    while ($start = strpos($newtext, $start_marker, $end)) {
        $start += strlen($start_marker);
        $end  = strpos($newtext, $end_marker, $start);
        $s = substr($newtext, $start, $end - $start);
        $hili = highlight_string(str_replace("&nbsp;"," ",str_replace("<br />","\n",$s)), true);
        $newtext = str_replace($s, $hili, $newtext);
    }

echo $newtext;
?>


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
 [ Príspevkov: 11 ] 


zobrazenie len casti ako source



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie len casti z clanku pri strankovani medzi vsetkymi

v PHP, ASP

9

336

28.04.2011 2:13

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazenie casti textu

v PHP, ASP

7

369

11.01.2010 18:52

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Iframe a zobrazenie vybranej casti

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

252

01.03.2010 14:56

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber s html len urcitych casti

v PHP, ASP

10

186

21.10.2014 7:13

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie len aktualnych koncertov

v PHP, ASP

3

311

14.09.2009 16:51

pego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ICQ6 zobrazenie len v TRAY!

v Sieťové a internetové programy

11

300

21.06.2008 11:52

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Counter-Strike Source Server ako nastavit

v Počítačové hry

2

1181

03.02.2009 16:55

jankosta

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako dostanem logo do systemovych informacii v casti system

v Operačné systémy Microsoft

4

74

25.03.2014 21:50

tomas25.3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazenie ako v zlozke

v PHP, ASP

5

361

12.06.2007 18:41

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

(ne)zobrazenie ZIP ako priečinka

v Operačné systémy Microsoft

0

51

22.12.2016 15:28

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na zobrazenie html tagov?

v PHP, ASP

16

764

27.07.2008 21:48

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje zobrazenie vytazenia CPU?

v Intel - Integrated Electronics

1

180

22.10.2012 18:14

MTK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie zminimalizovanych aplikacii ako na XP

v Operačné systémy Microsoft

2

65

04.12.2012 17:27

vladoff

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie po pocte vacsom ako 1

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

200

11.03.2010 19:04

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nieco ako rar len ine

v Ostatné programy

12

572

18.11.2006 9:48

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako dostať len zvuk z DVD

v Audio programy

2

1418

04.11.2006 20:04

Dzin



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF