[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.07.07
Prihlásený: 04.08.10
Príspevky: 330
Témy: 59 | 59
Bydlisko: LC
NapísalOffline : 27.05.2009 20:35 | Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Ahojte neviete nejaký html kód, do ktorého by som vlozil odkaz na dva obrázky a tieto obrázky by sa striedali v pomere 50 na 50 ?

Samozrejme že každý obr. by mal svoj vlastný odkaz na stránku


_________________
CPU: Intel C2D 3.0 @ 4.1 + PSU: Scythe Ninja 2 ::: MB: ASUS P5Q PRO ::: GPU: nVidia GTX260 896 MB DDR3 by GIGABYTE N26OC-896H-B ::: RAM: DDR2 CORSAIR TWINX XMS2 DOMINATOR DHX 2x2GB 1066 MHz @ 1095 Mhz ::: HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB 7200Rpm 32MB cache ::: PSU: CORSAIR HX620 620W ::: DVD: Samsung SH-S223Q SATA BLACK ::: MONITOR: SAMSUNG T220 22" Crystal Rubine 2ms ::: CASE: Thermaltake Soprano RS 101 VG7000BWS ::: MOUSE: A4tech X710BK OSCAR 2000dpi ::: KEYBOARD: I-TEC :::
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 27.05.2009 20:42 | Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Ak toto niekto dokáže cez HTML tak je to skutočne macher. PHP/ASP/JS


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.07.07
Prihlásený: 04.08.10
Príspevky: 330
Témy: 59 | 59
Bydlisko: LC
Napísal autor témyOffline : 27.05.2009 21:43 | Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Ok môže byť JS aj PHP ,,, asp neviem čo je


_________________
CPU: Intel C2D 3.0 @ 4.1 + PSU: Scythe Ninja 2 ::: MB: ASUS P5Q PRO ::: GPU: nVidia GTX260 896 MB DDR3 by GIGABYTE N26OC-896H-B ::: RAM: DDR2 CORSAIR TWINX XMS2 DOMINATOR DHX 2x2GB 1066 MHz @ 1095 Mhz ::: HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB 7200Rpm 32MB cache ::: PSU: CORSAIR HX620 620W ::: DVD: Samsung SH-S223Q SATA BLACK ::: MONITOR: SAMSUNG T220 22" Crystal Rubine 2ms ::: CASE: Thermaltake Soprano RS 101 VG7000BWS ::: MOUSE: A4tech X710BK OSCAR 2000dpi ::: KEYBOARD: I-TEC :::
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188

prve co ma napadlo, do php sa moc nerozumiem ale tak ja by som to urobil takto :roll: :
Kód:
<?php
$open = fopen("preobrazok.txt", "r");
$read = @fread($open, @filesize("preobrazok.txt"));
fclose($open);
$one = 1;
$two = 2;
if ($read == $one)
{
echo "<img src=\"OBRAZOK1.jpg\" />";
$opening = fopen("preobrazok.txt", "w");
fwrite($opening, $two);
fclose($opening);
}
else
{
echo "<img src=\"OBRAZOK2.jpg\" />";
$opened = fopen("preobrazok.txt", "w");
fwrite($opened, $one);
fclose($opened);
}
?>


dalej si vytvoris subor - "preobrazok.txt" a tomu pridelis CHMOD777 a das ho do rovnakej zlozky ako je stranka. obrazky sa budu menovat - OBRAZOK1.jpg a OBRAZOK2.jpg (dodrzuj velke a male pismena alebo si pozmen kod) ;)

edit// samozrejme dopis tam ku obrazkom odkaz, podla toho ako to potrebujes.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 30.05.2009 14:45 | Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

No a hned ako bude mat vyssi traffic, resp. viac ludi mu bude naraz pristupovat na web, uz bude subor v rici :)


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 30.05.2009 14:47 | Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

svolo dobre hovori, ja by som tam vopchal session :P


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.05.09
Prihlásený: 30.05.09
Príspevky: 56
Témy: 0 | 0

pre pánakráľa! naozaj nič v zlom, ale... ľudia, trošku o svojich odpovediach uvažujte

pokiaľ sa jedná o striedanie obrázku pri načítaní stránky (čiže nie real-time slideshow) a MUSÍ to byť striedanie v pomere 1:1, tak potom toto by malo fungovať:

Kód:
<?php
   session_start();
   if ($_SESSION['previous'] == 1){
        $obr = '<a href="moj_odkaz2"><img src="obrazok2.pripona" alt="alt2"></a>';
        $_SESSION['previous'] = 2;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 2 || $_SESSION['previous'] == ''){
        $obr = '<a href="moj_odkaz_1"><img src="obrazok1.pripona;" alt="alt1"></a>';
        $_SESSION['previous'] = 1;
   }

?>


toto ti spôsobí, že sa ti na začiatku skontroluje session, aký bol zobrazený predošlý obrázok a zobrazí tentokrát ten druhý a číslo toho uloží do session. Do premennej $obr máš napísaný html kód, ktorý chceš v ktorom prípade zobraziť, a potom už len na stránke, v mieste kde chceš zobraziť obrázok, dáš toto:

Kód:
<?php
    echo $obr;
?>


Snáď sme sa pochopili dobre :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 30.05.2009 15:42 | Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

A zobrazenie jedneho z tych dvoch bannerov hned pri prvej nasteve nechas na generatore nahodnych cisel cez php, kde si das vygenerovat cislo medzi 1 a 2, cize 1 alebo 2. Pretoze podla waltherovho scriptu by si mal vzdy pri prvej navsteve zobrazeny obr. 1 :)


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.05.09
Prihlásený: 30.05.09
Príspevky: 56
Témy: 0 | 0

a to je zlé? :) pri prvej návšteve mu môže byť jedno, či to bude náhoda medzi dvomi alebo fixne jeden... ale ak mu to nie je jedno, tak to je už to najmenej urobiť


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 30.05.2009 17:25 | Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Ved jasne, potom trosku este upravit ten tvoj script a moze bezat...


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.07.07
Prihlásený: 04.08.10
Príspevky: 330
Témy: 59 | 59
Bydlisko: LC
Napísal autor témyOffline : 04.06.2009 17:18 | Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Potrebujem aby sa striedal tento obrazok :

Kód:
<EMBED src="images/XXX.swf" quality="high" width="468" height="60"</EMBED>



s tym to kodom od adsense :

Kód:
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-XXXX";
/* 468x60, bola vytvorená 4.3.2009 */
google_ad_slot = "XXXX";
google_ad_width = 468;
google_ad_height = 60;
//-->

</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>


_________________
CPU: Intel C2D 3.0 @ 4.1 + PSU: Scythe Ninja 2 ::: MB: ASUS P5Q PRO ::: GPU: nVidia GTX260 896 MB DDR3 by GIGABYTE N26OC-896H-B ::: RAM: DDR2 CORSAIR TWINX XMS2 DOMINATOR DHX 2x2GB 1066 MHz @ 1095 Mhz ::: HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB 7200Rpm 32MB cache ::: PSU: CORSAIR HX620 620W ::: DVD: Samsung SH-S223Q SATA BLACK ::: MONITOR: SAMSUNG T220 22" Crystal Rubine 2ms ::: CASE: Thermaltake Soprano RS 101 VG7000BWS ::: MOUSE: A4tech X710BK OSCAR 2000dpi ::: KEYBOARD: I-TEC :::
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.07.07
Prihlásený: 04.08.10
Príspevky: 330
Témy: 59 | 59
Bydlisko: LC
Napísal autor témyOffline : 06.06.2009 11:42 | Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Zrazu nikto nič ?


_________________
CPU: Intel C2D 3.0 @ 4.1 + PSU: Scythe Ninja 2 ::: MB: ASUS P5Q PRO ::: GPU: nVidia GTX260 896 MB DDR3 by GIGABYTE N26OC-896H-B ::: RAM: DDR2 CORSAIR TWINX XMS2 DOMINATOR DHX 2x2GB 1066 MHz @ 1095 Mhz ::: HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB 7200Rpm 32MB cache ::: PSU: CORSAIR HX620 620W ::: DVD: Samsung SH-S223Q SATA BLACK ::: MONITOR: SAMSUNG T220 22" Crystal Rubine 2ms ::: CASE: Thermaltake Soprano RS 101 VG7000BWS ::: MOUSE: A4tech X710BK OSCAR 2000dpi ::: KEYBOARD: I-TEC :::
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...

Ako by vazeralo riesenie pre striedanie nie dvoch obrazkov, ale napr. 10 swf bannerov? :shock:


_________________
Notebook: ASUS N750JV: Windows 8.1 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU 2.40 GHz, 12GB RAM (DDR3 1600 MHz), NVIDIA GeForce GT 750M 4GB VRAM + HD Graphics 4600, 750 GB HDD (7200 rpm), Blu-ray Reader.
Smartphone: Samsung Galaxy S5 mini
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188

Kód:
<?php
   session_start();
   if ($_SESSION['previous'] == ''){
        $obr = '<img src="obrazok1.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 2;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 2){
        $obr = '<img src="obrazok2.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 3;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 3){
        $obr = '<img src="obrazok3.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 4;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 4){
        $obr = '<img src="obrazok4.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 5;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 5){
        $obr = '<img src="obrazok5.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 6;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 6){
        $obr = '<img src="obrazok6.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 7;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 7){
        $obr = '<img src="obrazok7.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 8;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 8){
        $obr = '<img src="obrazok8.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 9;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 9){
        $obr = '<img src="obrazok9.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 10;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 10){
        $obr = '<img src="obrazok10.swf">';
        $_SESSION['previous'] = '';
   }
echo $obr;
?>


ked sa nad tym zamyslis da sa to pochopit


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188

jukel ak som spravne pochopil tak :
Kód:
<?php
   session_start();
   if ($_SESSION['previous'] == 1){
        echo "<EMBED src=\"images/XXX.swf\" quality=\"high\" width=\"468\" height=\"60\"</EMBED>";
        $_SESSION['previous'] = 2;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 2 || $_SESSION['previous'] == ''){
        echo "<script type=\"text/javascript\"><!--
google_ad_client = \"pub-XXXX\";
/* 468x60, bola vytvorená 4.3.2009 */
google_ad_slot = \"XXXX\";
google_ad_width = 468;
google_ad_height = 60;
//-->

</script>
<script type=\"text/javascript\"
src=\"http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js\">
</script>";
        $_SESSION['previous'] = 1;
   }

?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 05.08.2009 21:09 | Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

1daemon1 píše:
Kód:
<?php
   session_start();
   if ($_SESSION['previous'] == ''){
        $obr = '<img src="obrazok1.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 2;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 2){
        $obr = '<img src="obrazok2.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 3;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 3){
        $obr = '<img src="obrazok3.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 4;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 4){
        $obr = '<img src="obrazok4.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 5;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 5){
        $obr = '<img src="obrazok5.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 6;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 6){
        $obr = '<img src="obrazok6.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 7;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 7){
        $obr = '<img src="obrazok7.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 8;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 8){
        $obr = '<img src="obrazok8.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 9;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 9){
        $obr = '<img src="obrazok9.swf">';
        $_SESSION['previous'] = 10;
   }elseif ($_SESSION['previous'] == 10){
        $obr = '<img src="obrazok10.swf">';
        $_SESSION['previous'] = '';
   }
echo $obr;
?>


ked sa nad tym zamyslis da sa to pochopit


a co tak switch() ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

Kód:
$from = 1;
$to = 10;
$obr = "";
if(empty($_SESSION['previous'])){
  $obr = '<img src="obrazok1.swf">';
  $_SESSION['previous'] = 2;
} elseif($_SESSION['previous']>=$from and $_SESSION['previous']<=$to) {
  $obr = sprintf('<img src="obrazok%d.swf">',$_SESSION['previous']);
  $_SESSION['previous']++;
} else {
  $obr = '<img src="obrazok1.swf">';
  $_SESSION['previous'] = 2;
}


 [ Príspevkov: 17 ] 


Zobrazenie dvoch bannerov 50 % na 50 %



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymena bannerov

v Správy pre vedenie fóra

3

951

17.12.2007 17:00

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cena bannerov

v Obchody, reklamácie a právo

10

606

27.08.2011 21:18

screw

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

striedanie bannerov

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

737

16.10.2007 19:23

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadá sa majster bannerov

v Ponuka práce

1

768

29.04.2011 14:39

0001exetra

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyrobenie bannerov a menšej grafiky

v Ponuka práce

0

540

29.09.2011 13:04

BSH

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Web. aplikacia - na manazovanie klikov z bannerov

v Redakčné systémy

0

530

24.07.2009 23:39

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadám - Externý flasher AS2 pre úpravy bannerov

v Ponuka práce

0

155

15.05.2015 17:58

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rotátor bannerov v JavaScripte a formát swf?

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

211

08.05.2013 22:25

Peter994

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ktorý Adobe na tvorbu a úpravu fotiek, bannerov...

v Grafické programy

3

193

04.04.2015 15:49

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie

v nVidia grafické karty

0

247

08.01.2010 11:49

Peter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie Firefox

v Siete

4

223

09.05.2010 16:28

Echo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazenie DIVu

v PHP, ASP

1

320

08.08.2008 10:55

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazenie suborov.

v Operačné systémy Microsoft

1

98

12.02.2014 15:08

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie pripojení

v Sieťové a internetové programy

1

192

18.02.2011 17:38

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PS3 zobrazenie

v Herné konzoly

17

313

13.10.2015 13:56

pcluon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dvojite zobrazenie

v Monitory, televízory a projektory

0

129

03.09.2012 16:39

silho



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF