Ahojte, chcel by som Vás požiadať o pomoc.
Vopred spomeniem že sa jedná o iphone.
No takže mám v albume už skoro cez 4000 fotiek/videí a trochu som sa nudil a napadlo ma že ku každej fotke/videu by som si postupom času priradil aj polohu kde boli vytvorené.
Chcel som to spraviť len z toho dôvodu že častokrát hľadám niečo v albume ale dlho to hľadám medzi tými 4000 položkami aj keď viem kde presne boli vyhotovené.
No tak pustil som sa do toho a za pár dní som už pridal lokáciu 1000 fotkám cez aplikáciu z appstoru s názvom: Pixelgarde a vyzeralo to fakt dobre, otvoril som proste v albume miesta a ako som skrolloval mapu Slovenska bližšie a bližšie tak len sa rozbaľovali fotky z rôznych území.
No a takto som pokračoval a pokračoval a zrazu ma mobil upozornil že kapacita mobilu bude čoskoro plná.... takže ako som postupne pridával fotkám lokáciu (bez lokácie veľkosť cca 2-6Mb) tak zrazu s lokáciu mali veľkosť okolo (6-12Mb) a takto mi pribudlo v mobile okolo 15-20Gb...
Áno rátal som s tým že predsa len keď pridám fotke/videu lokáciu tak sú to zase nejaké dáta naviac a že proste bude súbor väčší, ale nie až o polovicu....
Tak po 1000 fotkách som sa nato vykašľal s rozhodol som sa tú lokáciu vymazať a získať späť zaplnené miesto... LENŽE.... po vymazaní lokácie z fotky súbory nezmenšili svoju veľkosť na pôvodnú ako som predpokladal a sú stále veľké ako s lokáciou... Niečo na tých súboroch asi zostalo zapamätané a ja neviem čo a ako to vymazať aby mali späť svoju pôvodnú veľkosť. Ešte spomeniem že fotky/videá nie sú nijak poškodené a idú otvoriť. jedná sa čisto iba o ich veľkosť.
Dlho som hľadal miesto alebo fórum kde by mi niekto vedel pomôcť ale myslím že tu som na správnom mieste.

Vopred Ďakujem za akúkoľvek pomoc a dúfam že som sa vyjadril zrozumiteľne