[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie poli

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 31.01.2008 20:42 | zlucenie poli

Zdravim.
Riesim taky problem s vyhladavanim a to vyberanim z DB cez cyklus
Kód:
$slovo=urldecode($_GET['slovo']);
$slova=explode(" ", $slovo);
$spolu=count($slova);
 for ($i=0; $i<$spolu; $i++){
      $vysledok=mysql_query("select zaznam from tabulka where nieco like \"%".$slova[$i]."%\" ");
   }
//spracovanie $vysledok


chcem aby mi vsetky zaznamy hadzalo do jednej premennej $vysledok a potom len odtial vyhadzem duplicity, no ked prevediem vyber z DB cez cyklus tak prepise ten prvy vyber aktualnym
ako jednoducho zlucit tie arraye?
skusal som array_merge, ale to nie je ono

dik


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.01.08
Prihlásený: 31.01.08
Príspevky: 8
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 31.01.2008 21:04 | zlucenie poli

Jedine, ze by si priamo v tom cykle ukladal zaznamy (mysql_fetch_array) do zvlast pola a postupne naplnal dalsimi.

Alebo si mozes generovat sql podmienku:
Kód:
nieco like '%slovo1%' or nieco like '%slovo2%'

cim ti odpadne nutnost odstranovat duplicity


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie poli

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 31.01.2008 21:27 | zlucenie poli

mozno budem hovorit bludy. ale keby si to dal spajat a nie priradovat hodnotu. mam namysli bodku na zaciatku a potom by si to prehnal cyklom

Kód:
$vysledok = '';
for ( ; ; )
{
    $vysledok .= mysql_query('select bla bla from bla bla');
}


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zlucenie poli

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 31.01.2008 22:52 | zlucenie poli

vl4kn0 píše:
mozno budem hovorit bludy. ale keby si to dal spajat a nie priradovat hodnotu. mam namysli bodku na zaciatku a potom by si to prehnal cyklom

Kód:
$vysledok = '';
for ( ; ; )
{
    $vysledok .= mysql_query('select bla bla from bla bla');
}
Pre polia to funguje skôr takto: $pole[] = "ďalšia hodnota";


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zlucenie poli

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
Napísal autor témyOffline : 31.01.2008 23:01 | zlucenie poli

vl4kn0: tvoj sposob ma napadol hnes, ale neda sa to..to su polia

lumararov sposob ma absolutne nenapadol, ale je genialny :)
pre uplnost sem hadzem ako som to pouzil
Kód:
$slova=explode(" ", $slovo);
   $spolu=count($slova);
   $prikaz="";
   for ($i=0; $i<$spolu; $i++){
       $prikaz.="text like \"%".$slova[$i]."%\"";
       if (($i+1)!=$spolu)$prikaz.=" || ";
   }
   $vysledok=mysql_query("select zaznam from tabulka where ".$prikaz." ");
//spracovanie $vysledok

dik lumar ;)


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
 [ Príspevkov: 5 ] 


zlucenie poli



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlúčenie?

v Pevné disky a radiče

12

584

29.06.2009 22:43

djbobo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlúčenie particií

v Pevné disky a radiče

4

134

04.07.2013 22:54

steelersfan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlucenie disku

v Pevné disky a radiče

11

1721

19.01.2010 9:51

vazovski

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlucenie particii

v Pevné disky a radiče

3

836

05.04.2010 10:35

Milan.H

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Správy - zlúčenie autorov

v PHP, ASP

2

294

16.08.2011 19:26

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlúčenie riadkov titukov

v Video programy

0

117

03.06.2016 12:51

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlucenie prvkov pola

v PHP, ASP

3

210

23.03.2012 11:39

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlučenie dvoch diskov

v Pevné disky a radiče

9

1209

30.07.2011 21:27

ViktorinoSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlúčenie jednotiek pevného disku

v Pevné disky a radiče

2

665

27.02.2011 10:06

Icehammer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlucenie *sub s videom

v Video programy

1

312

29.12.2009 21:14

lumpyy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlúčenie 2 particíí externého HDD

v Ostatné zariadenia

2

1665

24.12.2011 20:25

lomjan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlucenie 2 obrazkov pomocou php

v PHP, ASP

7

617

07.02.2011 0:08

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

scitanie poli

v PHP, ASP

7

350

21.06.2010 22:01

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlúčenie dvoch internetovych pripojení do jedného

v Siete

2

340

19.04.2011 15:25

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spojenie dvoch polí

v PHP, ASP

4

565

28.07.2007 12:26

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie volitelnych poli

v Databázy

0

195

26.04.2012 23:04

Jojko001



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF