[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.03.08
Prihlásený: 19.12.09
Príspevky: 19
Témy: 7 | 7

Chcel by som sa spýtať na jednu vec.
Ako by som v PHP na stránke vypísal veľkosť súbora uloženého na inom serveri, ak mám link na tento súbor a ten link je vybratý z databázy?

Niečo ako www.domena.com/subor.doc --- 100Kb


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie veľkosti súbora uloženého na inom serveri

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE

file_get_contents, file_put_contents, filesize


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

Cez curl by som načítal len hlavičku a dúfal by som, že ten server pošle veľkosť (niektoré servery tú veľkosť nepošlú).

Pre jednu stránku som robil nejaké vylepšenia (a pre jednu z vecí bolo potrebné práve zistenie veľkosti externého súboru).
Kód:
function get_filesize($url)
{
//        $url = str_replace(' ', '%20', $url);
        $curl = curl_init();
        curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $url);
        curl_setopt($curl, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 5);
        curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
        curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, 1);
        curl_setopt($curl, CURLOPT_NOBODY, 1);
        curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
        curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; sk; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14");
        curl_setopt ($curl, CURLOPT_HTTPHEADER, Array(
                "Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5",
                "Accept-Language: sk,cs;q=0.8,en;q=0.5,en-us;q=0.3",
                "Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7"
        ));

        $filesize = '';
        if (curl_exec($curl) !== false && curl_getinfo($curl, CURLINFO_HTTP_CODE) == '200') {
                $filesize = curl_getinfo($curl, CURLINFO_CONTENT_LENGTH_DOWNLOAD);
        }
        curl_close($curl);
        return $filesize;
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie veľkosti súbora uloženého na inom serveri

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

paradna funkcia.. dobre by bolo ju pridat do Uzitocnych scriptov..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie veľkosti súbora uloženého na inom serveri

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...

nato aby tam isla treba ju aj okomentovat


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.03.08
Prihlásený: 19.12.09
Príspevky: 19
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 24.09.2008 16:32 | Zistenie veľkosti súbora uloženého na inom serveri

no len mne to trošku nejde.
Dufam, že nie je chyba keď hore $url prepíšem na skutočnú url aby som to otestoval ($url = 'http:// ... .obrazok.png).
Nevyznám sa v tom veľmi.
Poradte prosim.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

Skús
Kód:
echo get_filesize("http://.../obrazok.png");


PS: Ak chceš nejakú rozumnú radu, napíš čo to robí a nie, že to nejde (lebo z "nejde to" nie je vôbec jasné, čo si robil ty a čo (ne)robí ten skript)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie veľkosti súbora uloženého na inom serveri

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

chvosty, tak ako napisal chrono... nemozes prepisovat tu funkciu, pozadovanu url udas az vtedy, ked volas funkciu ! na miesto kde chces aby sa ti zobrazila na stranke velkost toho suboru das chronov kod a hotovo...


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 8 ] 


Zistenie veľkosti súbora uloženého na inom serveri



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie obsahu PHP subora na serveri

v PHP, ASP

4

194

25.12.2010 23:44

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Externá databáza / sql na inom serveri

v Databázy

9

764

02.03.2010 20:50

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

databaza na inom serveri ako stranka

v Redakčné systémy

2

410

26.12.2009 8:39

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie nazvu php subora

v PHP, ASP

3

233

12.03.2008 15:52

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie velkosti obrázka

v PHP, ASP

3

339

21.04.2009 18:23

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie velkosti tabulky (MB)

v Databázy

2

640

27.09.2009 22:37

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Assembler, procesor 8086, zistenie veľkosti súboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

141

15.03.2014 16:02

wink624

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie zo súbora

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

30

287

01.11.2013 21:40

ado130

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena datumu ulozenia subora. ALE!

v Ostatné programy

10

297

12.05.2010 19:12

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhľadávanie podľa obsahu súbora vo Windows 7.

v Operačné systémy Microsoft

0

115

13.07.2012 11:36

filip.bielik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ICQ - Má ma uloženého alebo nie?

v Sieťové a internetové programy

10

376

21.04.2008 13:57

brm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Proxi serveri

v Sieťové a internetové programy

2

402

30.03.2007 9:55

Toxin_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upgrade miesta na serveri

v Operačné systémy Microsoft

3

91

31.03.2017 13:35

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana suborov na serveri

v PHP, ASP

5

227

04.03.2010 15:47

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pristup k suborom na serveri

v Ostatné

10

1149

02.12.2006 19:25

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viac webov na jednon serveri

v Webhosting a servery

6

502

08.11.2008 22:46

JanoF



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF