[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie pripony suboru

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 14.03.2008 15:43 | Zistenie pripony suboru

Ako viem zistit priponu uploadnuteho suboru??
cez getimagesize viem zistit priponu, ale len obrazku...

ako ale na subor?? :)

Kód:
$subor_docasny_nazov = $_FILES['subor']['name'];


to mam, ale ako z tej premennej dostat priponu ?? diki


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zistenie pripony suboru

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 14.03.2008 16:21 | Zistenie pripony suboru

$_FILES['subor']['type']


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie pripony suboru

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.03.2008 16:27 | Zistenie pripony suboru

jaj tak. diki !!
som nechapal co tam ma byt to ['name'], som aj myslel, ze tym nejak by to slo :D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie pripony suboru

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 14.03.2008 16:55 | Zistenie pripony suboru

a neviete niekto preco preco nefunguje tento kusok kodu
Kód:
$nazov=$_FILES['subor']['name']; //ulozim si do premennej nazov suboru, napr. "názov"
$nazov=str_replace("á","a",$nazov); //nahradim znak á za a
echo "$nazov";


a na monitore bude
Kód:
názov


aj ked by tam teoreticky malo byt
Kód:
nazov


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie pripony suboru

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.03.2008 22:35 | Zistenie pripony suboru

No, teraz som to skusal, a robi to nejake halusky:
php:
Kód:
$subor_docasny_nazov = $_FILES['subor']['name'];
$pripona = $_FILES['subor']['type'];

echo $subor_docasny_nazov;
echo "<br>";
echo $pripona;

pri txt subore to hadze:
Kód:
subor.txt (to je vlastne name)
text/plain (to je type)

ja ale potrebujem priponu do zvlast premennej


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie pripony suboru

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 14.03.2008 23:50 | Zistenie pripony suboru

... vsak zober priponu z mena suboru.
$subor_docasny_nazov = $_FILES['subor']['name'];
$cast =explode(".",$subor_docasny_nazov);
$pripona=$cast[1];

nevravim ze je to najefektivnejsie, ale je to riesenie


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie pripony suboru

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.03.2008 23:57 | Zistenie pripony suboru

diki diki... take ze explode nepoznam..
dufam ze to pojde


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie pripony suboru

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 15.03.2008 10:40 | Zistenie pripony suboru

ono to pojde, ale pokial by tam bola bodka v nazve aj inde ako oddelenie pripony spravne to fungovat nebude...mrkni sa tu, mozno ti to pomoze http://www.pcforum.sk/ako-premenovat-na ... 20763.html


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie pripony suboru

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 15.03.2008 11:05 | Zistenie pripony suboru

jj, treba dat na to pozor.


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
 [ Príspevkov: 9 ] 


Zistenie pripony suboru



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenovanie suboru (pripony)

v Ostatné

1

348

26.03.2009 10:08

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie "dvojitej" pripony

v PHP, ASP

12

432

14.12.2008 2:00

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie textoveho suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

236

12.05.2012 22:18

Siriuse

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie pristupu k suboru

v Ostatné programy

0

335

10.02.2009 14:51

HMilos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie názvu aktuálneho súboru

v PHP, ASP

2

285

29.08.2008 8:50

lolofon.lol

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie cesty k suboru

v PHP, ASP

3

362

25.08.2008 17:25

php_user

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Assembler, procesor 8086, zistenie veľkosti súboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

141

15.03.2014 16:02

wink624

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie url k flv suboru na YT

v PHP, ASP

4

295

26.10.2010 15:55

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

softver na zistenie kvality zdroja daneho audio suboru

v Audio programy

7

1270

13.03.2011 13:33

PeeSko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prípony

v Internetový marketing, SEO, reklama

26

2356

14.01.2007 21:07

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prípony súborov

v Ostatné

8

204

28.08.2014 15:14

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pripony zmiznite

v Ostatné

0

401

31.01.2009 17:30

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php bez prípony

v PHP, ASP

13

452

14.03.2008 17:20

Svolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skrite súbory/pripony... VISTA

v Operačné systémy Microsoft

2

279

14.04.2007 11:56

BigSnake353

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Subor bez pripony ako ho otvoriť ??

v Ostatné programy

15

304

29.03.2015 13:13

Aron55

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako rýchlo preniesť všetky prípony na jeden program?

v Ostatné programy

8

556

06.06.2007 7:54

stopa27



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF