[ Príspevkov: 27 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...

hi mam jednu malu funkciu
Kód:
function pravaurl($doplnok){
  $url=$_SERVER['REQUEST_URI'];
    if (ereg("\?", $url)) {
      return $url ."&". $doplnok;
    } else {
      return $url ."?". $doplnok;
    }
}

ktora po odkliknuti napr a href=pravaurl(y=x)
a momentalne som napr index.php?a=z
tak mi prida a zobrazi url index.php?a=z&y=z

alebo som na index.php
tak po odkliknuti mi hodi index.php?y=z

ale ma to jeden hacik
ked odkliknem znova tak hodi index.php?y=z&y=z

potrebujem to nejak osetrit alebo uplne iny cod spravit tak aby iba raz bola dana hodnota lebo vzdy zareaguje ten podledny get

dik za rady ak mozte napiste svoje riesenia alebo svoje doterajsie vytvori na tento typ problematiky


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

No tak tam daj iný $doplnok.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53

Kód:
function pravaurl($doplnok){
  $url=$_SERVER['REQUEST_URI'];
  if (!ereg("($doplnok)", $url)) {
    if (ereg("\?", $url)) {
      return $url ."&". $doplnok;
    } else {
      return $url ."?". $doplnok;
    }
  }
  else {
   return $url;
  }
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 27.07.2008 13:50 | Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

este som to neskosal
ale ked som si to presiel ocami ale mi to prislo trosku ndorobene lebo co ked tam budem mat link index.php?a=z&y=z
a budem chciet prekliknut na y=y?
tak stale hodi index.php?a=z&y=z&y=y

teraz ma nieco napadlo
budem mat funkciu
Kód:
function pravaurl($doplnok, $next){
  $url=$_SERVER['REQUEST_URI'];
  if (!ereg("($doplnok)", $url)) {
    if (ereg("\?", $url)) {
      return $url ."&". $doplnok ."=". $next;
    } else {
      return $url ."?". $doplnok ."=". $next;
    }
  }
  else {
   return $url;
  }
}


a budem to volat pravaurl(y, x)
tym padom by to malo byt ok neviem vyskusam ked pridem domov
ale aj tak co vravite na to riesenie?
len ma to jeden problem ako vyradit prvy doplnok z nextom
hmm zrejma treba vyskusat str_replace hmm :D asi si prochu polamem hlavu nad tym

nevie niekto nejake riesenie z nejakych CMS?


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

Aké je pozadie tohoto problému? O čo sa pokúšaš (z pohľadu užívateľa)? Pretože ja stále nerozumiem, načo ti je taktáto funkcia.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 27.07.2008 20:15 | Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

hmm momentalne ma napadaju 2 vyuzitia

prve nevizaduje tu upravu
uzivatel prejde na najnovsiu novinku napr>
index.php?page=novinky&post=4
a vidi na bocnom paneli hlasovanie
tak odklikne
a malo by ho to hodit na napr> index.php?page=novinky&post=4&hlasovanie=yes
(napr.)

alebo teraz pre mna realnejsie riesenie

mam zoznam zo strankovanim a mam v nom ze po 50 mi hodi novu stranu z pokracovanim

napr na index.php?list=2

a medzitym zisit ze chce zotriedit zoznam podla nejakej voloviny
ale ked odklikne zotriedit aby ostal stale na ten strane a to sa docieli na
index.php?list=2&zotriedenie=bludy

a doteraz mi ten kod hadzalo dobre na index.php?list=2&zotriedenie=bludy
ale ked som tu funkciu nahadzal na kazdy link tak ked som poklikal na par stran listu tak mi to naprbavalo takto napr>
index.php?list=2&zotriedenie=bludy&list3&list=4

a ja sa snazim aby to hodilo do url stale len jeden a ten posledny list na
index.php?list=4&zotriedenie=bludy alebo index.php?zotriedenie=bludy&list=4 (to je jedno bo uz finalna fasa nezalezi)

dufam ze ste pochopili :P


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

To by som skôr riešil tak, že by som si rozobral všetky aktuálne GET premenné a tie, ktoré by bolo treba zmeniť, by som zmenil.

Takže, niečo takéto:
Kód:
function parseGet($param = null, $value = null) {
  $return = '';
  $wasSet = false;
  if (count($_GET) > 0) {
     foreach ($_GET as $k=>$v) {
        if ($k == $param) {
         $v = $value;
         $wasSet = true;
      }
      $return .= "&".$k."=".$v;
    }
  }
  if (!$wasSet && !is_null($param) && !is_null($value)) {
     $return .= "&".$param."=".$value;
  }
  if (strlen($return) > 0) {
     $return{0} = "?";
  }
  return $return;
}


Je možné, že tam budú nejaké chyby, či už syntaktické, alebo v návrhu toho celého, ale napísal som to z hlavy asi za dve minúty. :)

Edit: v návrhu to má problém ten, že sa nedá pridať/zmeniť viac ako 1 premenná a Boh vie ako by to pracovalo s poliami (tie sa nedajú len tak vyechovať, takže ich treba ošetriť pred vstupom do funkcie, alebo vo funkcii na to pridať blok kódu). A nie je to valid XHTML strict.

No, ale to je už tvoja domáca úloha. :)


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

zhodou okolnosti som tento "problem" nedavno riesil, takze tu mas moje riesenie, ktore dokaze pridat, upravit, pripadne odstranit urcite casti z GET (funkcia vracia teda len tuto cast, treba potom upravit podla potreby)
Kód:
<?php
function generateURL() {
   $QUERY_STRING = '';
   
   $num_args = func_num_args();
   if($num_args>0 && $num_args%2==0) {
      $args = func_get_args();
      
      foreach($args as $index => $paramName) {
         if($index%2==0 && !empty($paramName)) {
            $paramValue = $args[$index+1];
            
            if(array_key_exists($paramName, $_GET) && empty($paramValue)) {
               unset($_GET[$paramName]);   
            } elseif(!empty($paramValue)) {
               $_GET[$paramName] = $paramValue;
            }
         }
      }
   }
   
   foreach($_GET as $param => $value) {
      $QUERY_STRING .= $param."=".$value."&";
   }
   
   return (empty($QUERY_STRING)) ? '' : "?".substr($QUERY_STRING,0,-1);
}
?>

Pouzitie:
Kód:
generateURL([param1, value1...])

Par prikladov pouzitia:

Aktualna adresa: ?x=1&y=2
Ziadana adresa: ?x=1&y=2
Pouzitie: generateURL()

Aktualna adresa: ?x=1&y=2
Ziadana adresa: ?x=1&y=2&z=3
Pouzitie: generateURL("z",3)

Aktualna adresa: ?x=1&y=2
Ziadana adresa: ?x=2&y=2
Pouzitie: generateURL("x",2)

Aktualna adresa: ?x=1&y=2
Ziadana adresa: ?x=1
Pouzitie: generateURL("y","")

Aktualna adresa: ?x=1&y=2
Ziadana adresa: ?x=1&y=2&z=3&a=4&b=5
Pouzitie: generateURL("z",3,"a",4,"b",5)


Naposledy upravil stenley dňa 28.07.2008 10:50, celkovo upravené 2

_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 28.07.2008 0:04 | Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

p360t sa mi zda ze navrhovo je to zle :D
ale ma to niektore dobre myslienky

stenley tvoj navrch som si este nepresiel
a ani skusat sa mi nechce teraz ale pozriem si to aspon ocami a potom editujem

stenley a facha ti to v pohode pri tomto type
Aktualna adresa: ?x=1&y=2
Ziadana adresa: ?x=1&y=2&z=3&a=4&b=5
Pouzitie: generateURL("z",3,"a",4,"b",5)
ked tam mas podmienku

if($num_args>0 && $num_args%2==0) { ???

lebo nevime o tom ze 6 deleno 2 je nula :D

aspon ak som to spravne pochopil

mnonevime idem dalej rozmyslat nad tym kodom :D

teraz zistujem ze $num_args%2==0 nemusi znamenat ze nieco deleno 2 sa rovna 0 hmm trochu mi to objasnite thx

este som nepochopil pasaz $args[$index+1] thx

a este pls ten posledny return co vracia trosku objasnit

thx
bo mam mensie medzery v poliach a jak vidim tak aj nieco pri vracani z funkcie dik za trpezlivost pri objasneny aspon sa nieco nove priucim


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

čo takto to trochu prekombinovať s $_SESSION


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

kmsa píše:
stenley a facha ti to v pohode pri tomto type
Aktualna adresa: ?x=1&y=2
Ziadana adresa: ?x=1&y=2&z=3&a=4&b=5
Pouzitie: generateURL("z",3,"a",4,"b",5)
ked tam mas podmienku

if($num_args>0 && $num_args%2==0) { ???

lebo nevime o tom ze 6 deleno 2 je nula :D

$num_args%2==0 znamena, ze pocet argumentov musi byt parny (modulo 2), pretoze je potrebne vkladat do funkcie pary "parameter a jeho hodnota", ak jej nepredas ziadne argumenty pripadne neparny pocet, funkcia vracia aktualnu adresu...

kmsa píše:
este som nepochopil pasaz $args[$index+1] thx

tymto zapisom ziskas hodnotu parametra $args[$index], tzn. 0.,2.,4.,... v poradi su nazvy parametrov a 1.,3.,5.,... v poradi su ich jednotlive hodnoty (preto tam je ta +1)...

kmsa píše:
a este pls ten posledny return co vracia trosku objasnit

posledny riadok - return, znamena, ze ak je QUERY_STRING prazdny, vrati sa prazdny retazec, v opacnom pripade (existuje v nom aspon jeden par parameter-hodnota) sa prida pred QUERY_STRING otaznik a "odsekne" sa posledny znak (ampersand)...

treba si to vyskusat a uvidis, ze to funguje v poho :)



>rooobertek: naco pchat SESSION tam, kde netreba?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 28.07.2008 13:43 | Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

dikes idem to skusit

jedna vec
ako by som docieli aby to bolo xhtml strict
asi pouhe nebude stacit, asi este pri return nieco zmenit
Kód:
foreach($_GET as $param => $value) {
      $QUERY_STRING .= $param."=".$value."&amp;";
   }
   
   return (empty($QUERY_STRING)) ? '' : "?".substr($QUERY_STRING,0,-1);

update
uz som to poriesil dal som tam este aj
return (empty($QUERY_STRING)) ? '' : "?".substr($QUERY_STRING,0,-5);


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

malo by to stacit tak, ako si napisal... a v returne das -5 namiesto -1


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 28.07.2008 14:28 | Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

nj dal som
ale ma jeden problem stym

objasnim situaciu
uz konkretne
mam na odkaze http://localhost/index.php?url=list zoznam uzivatelou
mam tam rozdelenie na listy po 20momentalne
odkazy nan mal http://localhost/index.php?url=list&ulozenie=2 napr na list c. 2
na ten odkaz mam aj tvoju funkciu napr generateURL("ulozenie", $i)

aj to zotriedenie na stlpce napr http://localhost/index.php?url=list&tried=znum tiez cez tvoju funkciu je ale nejde tak ako ma

ked len odkliknem na http://localhost/index.php?url=list
a dam hned na http://localhost/index.php?url=list&tried=znum ale mi hned hodi zotriedenie aj z poslednou stranou listu

nevime preco
asi do toho triedenia na vyber z get niekde mi stale najde listy

prosto povedane najde mi tam aj nieco co nieje este odkliknute


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

ta funkcia nema nic so zotriedenim, ona len vrati novu adresu, nic viac, nic menej - problem musis hladat inde...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 28.07.2008 15:00 | Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

tak som to nemyslel

vracia sice konecnu url ale aj tie ziskane data co spracuvava aby to ziskalo
a niekde medzi tymi datami niekde zisti nieco co som nezadal
nemoze byt ta funkcia nachylna na vstupe sama na seba?
myslim to tak ze ak je 3x zasebvou tato funkcia z rovnakym parametrom a ked tam dam 4x funkciu ale z inym parametrom tak pri odkliknuti 3tieho odkazu z tou funkciou prida aj ten z 4teho odkazu?


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 28.07.2008 15:14 | Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

nj otestoval som si to je to nachylne na viac tych tvojich funkcii na jednom dokumente z inimi parametrami

ak mas viac funkcii z roznymi parametrami tak pri poslednom ked odkliknes ukaze ti aj tie predchadzajuce, ak mas aj viac rovnakych parametrou a poesledny je iny a ak ho odkliknes hodi ti ten parameter aj z value ale aj tej co bol pred nou

skus si to otestovat mno neviem dufam ze to nebuje na serveri chyba v php.ini


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

vies co, hod sem radsej nejaky nazorny priklad (zdrojak), lebo fakt nezorumiem, co chces...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

Áno, pretože stenleyho funkcia zapíše tie argumenty do superglobálnej premennej $_GET a potom z nej spraví výpis. Takže sa ti pri viacerých odlišných volaniach na jednej stránke stane to čo opisuješ. Najjednoduchšie bude v stenleyho funkcii skopírovať superglobálnu $_GET a tak spraviť výpis.

To je to kúzlo zanášania bordelu do programu pomocou globálnych premenných. :)

Kód:
function generateURL() {
   $QUERY_STRING = '';
   $LOCAL_GET = $_GET;
   $num_args = func_num_args();
   if($num_args>0 && $num_args%2==0) {
      $args = func_get_args();
       
      foreach($args as $index => $paramName) {
         if($index%2==0 && !empty($paramName)) {
            $paramValue = $args[$index+1];
             
            if(array_key_exists($paramName, $LOCAL_GET) && empty($paramValue)) {
               unset($LOCAL_GET[$paramName]);   
            } elseif(!empty($paramValue)) {
               $LOCAL_GET[$paramName] = $paramValue;
            }
         }
      }
   }
   
   foreach($LOCAL_GET as $param => $value) {
      $QUERY_STRING .= $param."=".$value."&amp;";
   }
   
   return (empty($QUERY_STRING)) ? '' : "?".substr($QUERY_STRING,0,-5);
}


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

aha, konecne som pochopil, o com rozprava... a presne tak, ako napisal p360t sa to da vyriesit... staci trosku porozmyslat :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 28.07.2008 15:41 | Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

p360t otazocka to ano patrilo ze suhlasis z stenley alebo vyjadrenie k mojmu nazoru?
(nezaby som hovoril ze stenley nema v niecom pravdu)
idem to este potestovat a ak bude prbolem tak hodim uz nejake nazorne priklady

edit: akrat som postol ked aj ty :P
nj moje slova vacsinou treba 500X precitat koli zmyslu a aj 4vety v jednej :D


edit2: zatial vse vyzera byt ok a ja velice dakujem
jak vidim mam sa este vela ucit

tak ma napadlo ked su tu taky profici ze ci mozte nieco odporucit alebo nejaku knihu pre uz pokrocilich phpckarou kedze vela veci v http://knihy.cpress.cz/Book.asp?ID=2095 ... rchType=10 niesu vysvetlene


Naposledy upravil kmsa dňa 28.07.2008 15:47, celkovo upravené 1

_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

Stačilo by, keby si písal s diakritikou, interpunkciou a dodržiaval štandardný slovosled slovenského jazyka. Moje áno bolo viac-menej rečnícke.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

kmsa píše:
tak ma napadlo ked su tu taky profici ze ci mozte nieco odporucit alebo nejaku knihu pre uz pokrocilich phpckarou kedze vela veci v http://knihy.cpress.cz/Book.asp?ID=2095 ... rchType=10 niesu vysvetlene

skus sa popozerat na http://www.pcforum.sk/knihy-knihy-knihy ... 16643.html ale vsetko v knihach nenajdes vysvetlene, preto musis vela kodit, kodit a kodit...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 28.07.2008 20:04 | Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

no ved aj kodim kodim a ked nevem rady tak sa s vami radim :D


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

len pre doplnenie, URL so všetkými hodnotami je URI


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
Napísal autor témyOffline : 29.07.2008 12:57 | Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

taze

URL == http://bludy.sk/index.php
URI == http://bludy.sk/index.php?magori=1

???


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

keď som sa teraz začítal do definície, tak to zrejme nebude až také jednoznačné. Ale kuk na wikipediu, máš tam popísané aj uri aj url


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
 [ Príspevkov: 27 ] 


Zistenie predchadzajucej url zo vsetkymi hodnotami



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie predchadzajucej url

v PHP, ASP

6

275

07.02.2010 23:40

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie predchadzajucej url

v PHP, ASP

3

289

06.01.2009 17:18

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie url k flv suboru na YT

v PHP, ASP

4

295

26.10.2010 15:55

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie vlozeneho zaznamu so vsetkymi

v PHP, ASP

3

165

30.05.2012 10:45

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie len casti z clanku pri strankovani medzi vsetkymi

v PHP, ASP

9

336

28.04.2011 2:13

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C/C++ problém so súbormi a hodnotami

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

123

09.12.2012 10:43

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL

v Webhosting a servery

6

162

20.02.2013 12:48

codex089

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url

v Internetový marketing, SEO, reklama

3

640

02.12.2010 13:22

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zakodovanie url

v PHP, ASP

5

335

25.02.2010 17:38

kurtulik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena url

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

50

1190

07.07.2010 20:26

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zvlastna URL

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

319

04.09.2012 12:43

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prepisovanie url

v Ostatné

0

309

15.02.2010 13:31

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cool url

v Ostatné

0

619

19.10.2009 11:38

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generovanie url

v PHP, ASP

7

305

30.03.2012 23:04

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola url

v PHP, ASP

15

449

21.04.2010 13:45

vladopt



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF