[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.09
Prihlásený: 05.11.10
Príspevky: 14
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 27.04.2010 21:25 | Zistenie obsahu stlpca v DB

Zdravim potrebujem zistit ci v tabulke v urcitom stlpci je nieco napisane alebo nieje.

Davam konkretny sql dotaz

Kód:
SELECT kartel FROM uzivatelia WHERE id='{$_SESSION['id']}'


A teraz potrebujem spravit podmienku ze ak tam nieco je tak napise napr vyplnene a ak tam nic neni napise nevyplnene a vazne nwm ako to mam spravit


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 27.04.2010 21:35 | Zistenie obsahu stlpca v DB

Kód:
$sql = "SELECT kartel FROM uzivatelia WHERE id='{$_SESSION['id']}'";
$odosli = mysql_query( $sql ) or die ( mysql_error() );
$riadkov = mysql_num_rows( $odosli );
if( $riadkov > 0 ) {
echo "jupiii! nasli sme to co ste chceli!";
} else {
echo "prepacte, ale nasa DB je nedostatocna na vase poziadavky";
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.09
Prihlásený: 05.11.10
Príspevky: 14
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 27.04.2010 21:40 | Zistenie obsahu stlpca v DB

tu je ale ten problem ze vzdy to vrati jeden riadok ale ja potrebujem zistit ci priamo v tom stplci kartel je nieco dane alebo nie a podla toho vypisat


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie obsahu stlpca v DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.04.2010 21:53 | Zistenie obsahu stlpca v DB

proste si skontroluj, ci je stlpec NULL alebo obsahuje prazdny retazec, alebo sa v nom nachadza nejaka hodnota...

Kód:
SELECT IF(kartel IS NULL, 'nevyplnene', 'vyplnene') AS status FROM uzivatelia WHERE id='{$_SESSION['id']}'


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.09
Prihlásený: 05.11.10
Príspevky: 14
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 27.04.2010 21:56 | Zistenie obsahu stlpca v DB

aha dakujem presne toto som potreboval len este nwm ako sa bude pracovat s tym vyplnene a nevyplnene. Ak by si mi mohol prosim dat priklad budem vdacny :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie obsahu stlpca v DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.04.2010 22:05 | Zistenie obsahu stlpca v DB

ak je stlpec kartel NULL vrati hodnotu nevyplnene, naopak, ak obsahuje nejaku hodnotu, vrati vyplnene... pouzitie je standardne :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.09
Prihlásený: 05.11.10
Príspevky: 14
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 27.04.2010 22:18 | Zistenie obsahu stlpca v DB

No ale aj tak to akosi nefunguje totizto som si do tabulky dal dva zaznamy v jednom som ten kartel vyplnil a v druhom nie a ked to spustim na mysql servery tak to stale vracia nevyplnene

teda zadavam tam toto

Kód:
SELECT IF(kartel IS NULL, 'nevyplnene', 'vyplnene') AS status FROM uzivatelia WHERE id=6

alebo dam id 7

a stale to vracia

status
vyplnene

toto je struktura tabulky


Kód:
CREATE TABLE `uzivatelia` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`meno` VARCHAR( 10 ) NOT NULL ,
`heslo` VARCHAR( 10 ) NOT NULL ,
`email` VARCHAR( 30 ) NOT NULL ,
`spolocnost` VARCHAR( 20 ) NOT NULL ,
`icq` VARCHAR( 15 ) NOT NULL ,
`kartel` TEXT NOT NULL ,
`info` TEXT NOT NULL
) ENGINE = MYISAM ;


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie obsahu stlpca v DB

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.04.2010 22:26 | Zistenie obsahu stlpca v DB

tak vracia nevyplnene alebo vyplnene? rozhodni sa...

v strukture tabulky mas stlpec kartel ako NOT NULL, takze logicky vyssie uvedeny select nemoze nikdy vracat nevyplnene, lebo nikdy nebude NULL, je totiz rozdiel NULL a prazdny retazec, skus preto pouzit toto:
Kód:
SELECT IF(kartel = '', 'nevyplnene', 'vyplnene') AS status FROM uzivatelia WHERE id=6


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.09
Prihlásený: 05.11.10
Príspevky: 14
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 27.04.2010 22:28 | Zistenie obsahu stlpca v DB

Tak dakujem uz to funguje ako ma ale nechapem to lebo ja som menil aj tu tabulku na NULL a aj tak to neslo ale to uz je jedno teraz to ide a to som rad dakujem :)


 [ Príspevkov: 9 ] 


Zistenie obsahu stlpca v DB



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Predlzenie stlpca

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

342

27.11.2008 18:52

beks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql-najdenie volneho stlpca

v Databázy

12

468

11.01.2009 11:05

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Priemer stĺpca z databázy

v PHP, ASP

2

114

19.01.2017 12:14

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UPDATE stlpca typu text

v Databázy

0

474

14.09.2008 14:47

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistovanie sirky stlpca tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

324

20.03.2009 16:05

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

natiahnutie praveho a laveho stlpca

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

442

02.05.2009 21:43

mienkofax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Typ stlpca pre dlhy text

v Databázy

3

897

24.10.2007 10:17

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zabezpecit inkrementaciu 2.stlpca?

v PHP, ASP

6

275

23.03.2009 17:58

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodbota celého stĺpca je O

v Databázy

2

385

30.12.2010 11:18

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis podľa stĺpca z MySQL

v PHP, ASP

6

196

04.11.2012 21:14

xxx9955

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Update stĺpca char cez regulárny výraz

v Databázy

2

443

29.10.2011 16:40

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spojenie 2 stlpcov do 1 stlpca

v Databázy

6

883

06.01.2010 20:59

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

presunut udaje z jedneho do druheho stlpca

v Databázy

2

462

12.09.2008 21:20

m4r14n

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sparovanie vystupu podla stlpca v MySQL DB

v Databázy

1

372

09.12.2009 11:47

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL nie do stĺpca lae do riadku

v Databázy

4

462

15.08.2010 12:49

kruzin99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie obsahu

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

311

12.12.2010 15:40

evryl



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF