[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zdrojový kód

Registrovaný: 06.12.14
Prihlásený: 31.08.19
Príspevky: 107
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Nový Zéland
NapísalOffline : 21.06.2016 21:57 | Zdrojový kód

Zdar. Dá sa nejako získať zdrojový kód iba tej mapy vľavo? Bez toho popisu vpravo a bez tej tabuľky dole...
http://www.gpsvisualizer.com/examples/google_spreadsheet.html


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.09.19
Príspevky: 1501
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 21.06.2016 22:06 | Zdrojový kód

Prečo by sa nedalo. Pozri zdrojový kód stránky.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zdrojový kód

Registrovaný: 06.12.14
Prihlásený: 31.08.19
Príspevky: 107
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Nový Zéland
Napísal autor témyOffline : 21.06.2016 22:09 | Zdrojový kód

Ale ja chcem čisto iba kód tej mapy bez spodnej tabuľky a bez toho popisného textu vpravo, aby ma to tam nemýlilo :D Som v tom začiatočník a robím podobnú mapu, takže to potrebujem bez toho :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.09.19
Príspevky: 1501
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 21.06.2016 22:12 | Zdrojový kód

Tak sa zoznám s developer módom v prehliadači. Napr. v chrome klikni na mapu pravým (kde sa dá) a daj Inspect, otvorí sa ti dole nové okno s rozčleneným html kódom stránky. Nájdi hlavný element (gmap_div) a skopíruj si ho (alebo všetko okolo zmaž).
Každopádne toto mi príde ako starodávna mapa. Dnes je google maps api podstatne jednoduchšie.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 19.01.18
Príspevky: 443
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 22.06.2016 8:37 | Zdrojový kód

zdrojovy kod sa da ziskat tak ako BX napisal, ale to neznamena, ze to je ten kod ktory bol napisany programatorom. lebo tam je zrejme vela veci generovanych dynamicky ci uz v php alebo js (zdrojak tejto mapy som nepozeral, ale pri gmap urcite). takze lepsie ako inspector bude 'ctrl+u' a uplne najleepsie, ked si pozries API ako sa to robi.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.09.19
Príspevky: 1501
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 22.06.2016 10:20 | Zdrojový kód

Preto som napísal ten dodatok "dnes je google maps api podstatne jednoduchšie". Ja by som podľa tohoto mapu teda nerobil.
https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/ - 5 riadkov kódu.
Pridať custom merkery - ďalších 5 riadkov.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zdrojový kód

Registrovaný: 06.12.14
Prihlásený: 31.08.19
Príspevky: 107
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Nový Zéland
Napísal autor témyOffline : 23.06.2016 13:15 | Zdrojový kód

5 riadkov kódu, to sa ti povie :D Ja som nikdy neprogramoval, takže sám od seba neviem napísať ani jeden riadok. Ale keď mám k dispozícii nejaký kód, ako napríklad tú mapu, tak už si to nejako viem upraviť podľa svojich požiadaviek.

V tomto prípade by som si chcel spraviť mapu, kde budem mať označené všetky miesta, ktoré som navštívil počas cestovania a keď na to miesto kliknem, chcem tam mať bublinu, v ktorej bude krátky popis, odkaz na fotky, atď. Tiež by som na tej mape chcel mať označené všetky trasy, ktoré som prešiel na bicykli a aj nejakú legendu k tomu. A takéto niečo, som dokázal vytvoriť cez ten gpsvisualizer a vyzerá to takto:

Zdrojový kód

Takže ak vravíte, že google maps api je podstatne jednoduchšie, myslíte, že to zvládnem aj keď programovať neviem? Tú mapu na obrázku som síce spravil ale upravoval som kód, ktorý som niekde stiahol. Ale písať ručne riadok po riadku neviem či zvládnem.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.09.19
Príspevky: 1501
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 23.06.2016 13:23 | Zdrojový kód

A to chceš programovať aby si mal, alebo aby si sa naučil programovať? Lebo všetko čo chceš vedia MyMaps a programovať nemusíš nič https://www.google.com/maps/d/u/0/


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zdrojový kód

Registrovaný: 06.12.14
Prihlásený: 31.08.19
Príspevky: 107
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Nový Zéland
Napísal autor témyOffline : 23.06.2016 13:47 | Zdrojový kód

Chcem to, aby som to mal. Ale ak sa popri tom naučím aj niečo nové, tak prečo nie.

Tie google mapy som už pozeral ale nemá to niektoré drobnosti, ktoré sa mi celkom páčia, ako napríklad zmena veľkosti a farby ikoniek, vkladanie takýchto odkazov do bubliny, viacero legiend, atď...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.09.19
Príspevky: 1501
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 23.06.2016 18:56 | Zdrojový kód

Tak buď googlu odpustíš tých pár maličkostí, alebo ti neostane nič iné, ako naštudovať google maps api. Ale pre tvoje dobro ti radím - choď do toho súčasného javascript api. Tie prehistorické veci už nekopíruj.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zdrojový kód

Registrovaný: 06.12.14
Prihlásený: 31.08.19
Príspevky: 107
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Nový Zéland
Napísal autor témyOffline : 31.07.2016 1:57 | Zdrojový kód

Vedel by mi niekto poslať zdrojový kód tejto stránky tak aby tam ostala iba tá mapa s legendou? Ďakujem.
http://www.gpsvisualizer.com/examples/google_spreadsheet.html


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.08.11
Prihlásený: 14.09.19
Príspevky: 2364
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Turany/Brno
NapísalOffline : 01.08.2016 12:10 | Zdrojový kód

V Chrome, pravym tlacitkom -> Inspect a vyber si, co chces. Ale nechapem na co by si toto robil.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zdrojový kód

Registrovaný: 06.12.14
Prihlásený: 31.08.19
Príspevky: 107
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Nový Zéland
Napísal autor témyOffline : 08.08.2016 13:02 | Zdrojový kód

Chcem si spraviť takú mapu.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.09.19
Príspevky: 1501
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 09.08.2016 9:53 | Zdrojový kód

Dostal si výpadok pamäte, alebo niečo také? Veď od začiatku tejto témy riešiš presne to isté.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zdrojový kód

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 09.08.2016 10:13 | Zdrojový kód

Na sledovanie GPS polohy existujú omnoho efektívnejšie riešenia, ktoré sú priamo stavané na to, čo potrebuješ. Riešiš to už 2 mesiace, pričom stiahnutím jednej appky by si to už dávno mal vyriešené a aj omnoho krajšie.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zdrojový kód

Registrovaný: 06.12.14
Prihlásený: 31.08.19
Príspevky: 107
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Nový Zéland
Napísal autor témyOffline : 15.08.2016 9:14 | Zdrojový kód

BX píše:
Dostal si výpadok pamäte, alebo niečo také? Veď od začiatku tejto témy riešiš presne to isté.


Sorry, stále mi to nejako blblo a nevedel som ten kód odtiaľ vydolovať, tak som myslel, že už sa niekto zľutuje a pošle mi to, čo som potreboval :D Veď predsa je toto fórum stále o pomoci no nie?

walther píše:
Na sledovanie GPS polohy existujú omnoho efektívnejšie riešenia, ktoré sú priamo stavané na to, čo potrebuješ. Riešiš to už 2 mesiace, pričom stiahnutím jednej appky by si to už dávno mal vyriešené a aj omnoho krajšie.


Ak myslíš appky ako napríklad Runastic či Endomondo, tak tie používam. Ja si ale robím veľkú mapu celého sveta, kde si značím všetky miesta a trasy, ktoré som precestoval. A potom to dám online a bude z toho taká veľká fotogaléria, kde po kliknutí na miesto/trasu sa ukáže bublina s popisom a odkazom na fotografie z daného miesta, prípadne s odkazom na článok na blogu. A áno, riešim to už dokonca viac ako dva mesiace ale ja mám čas a v podstate stále cestujem či pracujem, takže času na toto mi veľa neostáva.
Inak ak si náhodou myslel iný štýk appiek, tak daj mi prosím vedieť :) Díky.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 14.09.19
Príspevky: 1501
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 15.08.2016 9:21 | Zdrojový kód

Už dávno som ti ale napísal
BX píše:
Preto som napísal ten dodatok "dnes je google maps api podstatne jednoduchšie". Ja by som podľa tohoto mapu nerobil.
https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/ - 5 riadkov kódu.
Pridať custom merkery - ďalších 5 riadkov.

Na tú historickú kravinu sa vykašli. Pozri si súčasné api a spravíš to oveľa jednoduchšie a rýchlejšie.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zdrojový kód

Registrovaný: 06.12.14
Prihlásený: 31.08.19
Príspevky: 107
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Nový Zéland
Napísal autor témyOffline : 18.08.2016 12:18 | Zdrojový kód

Ok, to čo som napísal vyššie je iba stručná verzia toho, čo chcem. Toto je komplet. To už asi do tých 10 riadkov kódu nezmestím :)

Dizajn a menu
- Mapa by mala byť na celú stránku s výnimkou ľavej strany, kde bude pevné menu.
- Menu by malo byť dizajnovo také isté, ako mám momentálne na blogu zapiskycestovatela.sk, čiže šedý pás s logom, pod ktorým už bude samotné menu.
- Menu by malo byť rozčlenené zatiaľ na dve hlavné kategórie "Štáty sveta" a "Letecká história".
- "Letecká história" bude priamy odkaz na zobrazenie trás všetkých mojich letov na mape a zároveň by sa mala vpravo zobraziť legenda so zoznamom všetkých letov, ich dĺžkou a celkovým súčtom nalietaných kilometrov.
- Kategória "Štáty sveta" by mala byť rozčlenená na niekoľko podkategórií podľa oblastí sveta (JV Ázia, Oceánia, Európa atď.) a každá podkategória bude obsahovať už konkrétne štáty.
- Menu chcem riešiť na štýl prieskumníka, čiže keď kliknem na nejakú kategóriu, zobrazia sa iba jej podkategórie a šípka naspäť pre návrat o level vyššie.

Mapa
- Samotná mapa bude obsahovať markery všetkých miest, ktoré som navštívil a tieto markery budú rozdelené do niekoľkých kategórii (turistika, múzeum, šport, atď.) a každá bude mať svoju vlastnú ikonku.
- Mapa bude ďalej obsahovať všetky trasy, ktoré som prešiel na bicykli a pešie turistické trasy.
- Pešie a cyklistické trasy by mali byť farebne odlíšené (najlepšie by bolo cyklistické trasy zobrazovať plnou čiarou a pešie trasy čiarkovanou čiarou a potom môže mať každá trasa inú farbu).
- Neskôr možno pribudnú ďalšie položky na zobrazenie na mape.

Funkcionalita mapy
- Po kliknutí na marker alebo trasu sa zobrazí okno/bublina, kde bude názov, popis, odkaz na fotogalériu a prípadný odkaz na článok na blogu.
- V spodnej časti mapy by mal byť ovládací panel, kde by mala byť možnosť filtrovania zobrazených markerov a trás podľa kategórie. Filtrovanie by malo byť so zaškrtávacími políčkami pre multi výber.

Zobrazovanie markerov/trás
- Po načítaní stránky by mala byť mapa odzoomovaná na celý svet bez akýchkoľvek markerov/trás.
- Markery a trasy by sa mali objaviť až pri určitom stupni zoomu.
- Pri výbere štátu cez menu sa ten zobrazí na mape so všetkými markermi/trasami a pri odzoomovaní sa markery/trasy ďalších štátov nebudú zobrazovať.


 [ Príspevkov: 18 ] 


Zdrojový kód



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zdrojovy kod

v Delphi, Visual Basic

1

395

03.03.2010 22:01

ha2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal zdrojový kód-Problém

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

238

11.04.2012 1:34

Gregi555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] Cela_cast - zdrojovy kod

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

475

14.03.2008 13:45

Axwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] Sinus - zdrojovy kod

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

1982

03.03.2008 20:11

Axwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zdrojovy php kod stranky

v PHP, ASP

4

469

20.09.2007 19:22

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] desatinna_cast - zdrojovy kod

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

509

03.03.2008 20:14

Axwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] Pad - zdrojovy kod

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

504

07.03.2008 20:46

Axwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hacker zverejní zdrojový kód Nortonu

v Novinky

6

398

15.01.2012 14:10

89Aquarius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Redakčný systém a zdrojový kód?

v Redakčné systémy

1

181

10.09.2013 22:22

eMp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] Objem_valec - vypocet - zdrojovy kod

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

616

18.02.2008 21:23

Axwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] BMI - vypocet - zdrojovy kod

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

3354

18.02.2008 21:23

Axwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] Sucet_int - Zdrojovy kod - velmi surne

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

25

1542

14.05.2008 8:00

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] Mocniny - Zdrojovy kod - velmi surne

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

1824

10.05.2008 19:28

Axwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako získať zdrojový kód vzdialeného súboru

v PHP, ASP

8

669

04.11.2011 17:03

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Pascal] Dlzka kruhu - vypocet - zdrojovy kod

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

1196

18.02.2008 21:23

Axwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neznámy redakčný a potrebujem zmeniť zdrojový kód

v Redakčné systémy

2

598

28.03.2010 20:05

AReYco



© 2005 - 2019 PCforum, edited by JanoF