[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.11.06
Prihlásený: 24.07.11
Príspevky: 27
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Malacky
NapísalOffline : 09.03.2008 14:53 | zaznamenaie kliku na download

caute chlapi,

na stranke mam download na nejake subory a potebujem zaznamenavat pocet stiahnuti. Vobec entusim jak by som to robil pomocou php. Viem ze v prikaze <a> sa da pridat take nieco ze onclick="", len neviem jakto pouzit v php. Asi treba na to javascript, len z toho som uplne blbi. Potrebujem len inkrementovat jednu hodtnotu v databaze, co su dva riadky zdrojaku v php. Len kam to dat, ked sa nenacitava nova stranka, kde mozem zachytit zmeny. Poradte prosim ako to jednoducho spravit....diky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 09.03.2008 15:40 | zaznamenaie kliku na download

napriklad index.php:
Kód:
<script type="text/javascript">
function nacitaj(name)
{
    window.setTimeout("window.location='"+name+"'",0);
}
</script>
<a href="bla bla" onClick='nacitaj(subor.php);'>


a do subor.php si das co potrebujes aby ti updatlo databazu a nakoniec das:
Kód:
Header("Location:index.php");

to ta vrati naspat do index.php.
Takto by som to mozno riesil ja, ale neviem ci je to najjednoduchsie.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.11.06
Prihlásený: 24.07.11
Príspevky: 27
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Malacky
Napísal autor témyOffline : 09.03.2008 17:01 | zaznamenaie kliku na download

No ale praveze to nechcem spravit tak ze sa nacita nove okno. Chcem aby po kliknuti na link si uzivatel subor ulozil , pricom stranka stale zostava na tom istom, lebo sa mu tam prehrava video


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaznamenaie kliku na download

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 09.03.2008 17:55 | zaznamenaie kliku na download

Ak sa smiem spytat, ktoru stranku robis? Konkurencia youtube? :)
skus to vyriesit cez pop-up okno, ktore sa otvori, user klikne na stiahnut a potom sa samo zatvori....


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaznamenaie kliku na download

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 09.03.2008 18:00 | zaznamenaie kliku na download

čo tak pomocou AJAX? Ten includuje súbor bez refreshu. To by sa teoreticky dalo tak použiť, že by si po kliknutí includoval súbor.php, ktorý by pripočítal jedno stiahnutie :) A video bude bežať ďalej...


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.11.06
Prihlásený: 24.07.11
Príspevky: 27
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Malacky
Napísal autor témyOffline : 09.03.2008 18:20 | zaznamenaie kliku na download

Kód:
čo tak pomocou AJAX? Ten includuje súbor bez refreshu. To by sa teoreticky dalo tak použiť, že by si po kliknutí includoval súbor.php, ktorý by pripočítal jedno stiahnutie  A video bude bežať ďalej...


hmm....a vedel by si mi ukazat jak by mal ten kod vyzerat?......s ajaxom nemam ziadne skusenosti


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaznamenaie kliku na download

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 09.03.2008 18:39 | zaznamenaie kliku na download

http://javascript.internet.com/ajax/aja ... ation.html
nech sa lúbi, niečo som našiel...


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.11.06
Prihlásený: 24.07.11
Príspevky: 27
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Malacky
Napísal autor témyOffline : 09.03.2008 19:47 | zaznamenaie kliku na download

Kód:
http://javascript.internet.com/ajax/ajax-navigation.html
nech sa lúbi, niečo som našiel...


tak jak vidim ani to neni zlozite menit html kod bez refresu stranky. Odskusal som si to a fici to vpohode. Len problem je to ze cez tento skript sa kod hned vlozi do html. Ja potrebujem ten kod vykonat najskor na serveri aby vedel prelozit ten php kod. Lebo ked mu php kod vlozim priamo, nema ten kod kto prelozit do html kodu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaznamenaie kliku na download

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 09.03.2008 20:30 | zaznamenaie kliku na download

hmm... tak som sa zmýlil :lol: veď som len človek - amatér :lol:


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.11.06
Prihlásený: 24.07.11
Príspevky: 27
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Malacky
Napísal autor témyOffline : 09.03.2008 20:33 | zaznamenaie kliku na download

tak nasiel som jeden clanok kde pouzivaju to co potrebujem, je to o vyhladavani v databaze a hend im to vypluje vysledky bez refreshu stranky
Kód:
http://interval.cz/clanky/ajax-a-kniznica-clankov-s-fulltextovym-vyhladavanim-zaklad-rozhrania/


a je to kurwa zlozite, neviete niekto nieco jednoduchsie?...predsa len potrebujem vykonat dva riadky php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 10.03.2008 11:43 | zaznamenaie kliku na download

Preco by sa nedalo,

myslim, ze tu javascript nie je najvhodnejsie riesenie. Proste by som si spravil vseobecny skript download php, do ktoreho by som odosielal v linku aj napr id, meno suboru atd na stiahnutie, nieco ako

download.php?idSuboru=$idSuboru

v download php by som najpr inkrementoval hodnotu stiahnuti v db a potom by som dal stiahnut dany subor (identifikovany ako idSuboru, podla ktoreho napr dostanes meno z DB ak mas info a tychto suboroch ulozene v DB, pripadne len meno suboru cez $_GET metodu alebo inak) cez php header. Myslim, ze toto by mohlo fungovat.

Zalezi vsak na tom, ake subory stahujes, myslim tym typ (mp3, skripty, obrazky, videa atd atd) a chcelo by to vsetko este osetrit, aby sa niekto nesnazil stiahnut cez download.php to co nema, napr nejake passwordy, pristup do db atd.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaznamenaie kliku na download

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 10.03.2008 14:21 | zaznamenaie kliku na download

mondzo: aj ja by so mto tak riešil ale on to chce bez refreshu...

teoreticky by to šlo aj tak, ako písal modzno, a to by sa otvorilo v novom okne a po vykonani scriptu sa okno zavrie (close.window - alebo tak nejak to je) a to hovorím iba teoreticky :lol:


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 10.03.2008 14:33 | zaznamenaie kliku na download

ziadne refresh nemusi byt, ked spravi download cez php hlavicky, tak by mu mal browser ponuknut to aplikacne okno s moznostami: OPEN, SAVE a CANCEL ci ako je to.
Ja neviem, to ma napadlo tak na rychlo...
Tu je cast mojho kodu pre pdf dokumenty, staci zmenit content-type pre ine typy suborov. $filename treba upravit podla toho, odkial ho ziskavas, ci z linku, databazy atd.
Ked sa toto vykona, browser by mal ponuknut standardne aplikacne okno na ulozenie, otvorenie alebo zrusenie, treba vyskusat, mne to funguje...

Kód:
$filename = "2008_v1";

  // file + extension
  $file = $filename.'.pdf';

  // full path to file
  $fullPath = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/download/".$file;

  // open file
  $handle = fopen($fullPath, "rb");

  // get filesize
  $fsize = filesize($fullPath);

  // header stuff
  header("Expires: 0");
  header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
  header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
  header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
  header("Pragma: no-cache");
  header("Content-type: application/pdf");
  header('Content-length: '.$fsize);
  header('Content-disposition: attachment; filename='.basename($file)); // inline

  // read file content
  while(!feof($handle))
    {
    $buffer = fread($handle, 2048);
    echo $buffer;
    }

  // Exit script. So that no useless data is output-ed.
  exit;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.11.06
Prihlásený: 24.07.11
Príspevky: 27
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Malacky
Napísal autor témyOffline : 10.03.2008 22:13 | zaznamenaie kliku na download

no tak som to skusil a je to presne to co hladam:)
len mi to nejak blbne. Ked to tam stiahnut tak stiahnuty subor ma len 3 bajty. Mi to pripada akoby bola zle zadana cesta a netaha z tej spravnej cesty

kod mam takyto:

Kód:
  include("config.php");

  $id_mp3 = $_GET['id'];
  $query = "SELECT * FROM mp3 WHERE id_mp3='$id_mp3'";
  $result = mysql_query($query);
  $row = mysql_fetch_array($result);

  $filename = $row['name'];
  $id_category = $row['id_category'];

  $file = $filename.'.mp3';

  $fullPath = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/music/".id_category."/".$file;

  $fsize = filesize($fullPath);

  header("Expires: 0");
  header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
  header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
  header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
  header("Pragma: no-cache");
  header("Content-type: application/force-download");
  header('Content-length: '.$fsize);
  header('Content-disposition: attachment; filename='.basename($fullPath));
  readfile($fullPath);
 
  $query = "UPDATE mp3 SET download_c = download_c + 1 WHERE id_mp3='$id_mp3'";
  mysql_query($query);

  exit;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaznamenaie kliku na download

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 11.03.2008 8:54 | zaznamenaie kliku na download

asi nepomoze ale skus toto pomenit
Kód:
header("Content-length: " .$fsize);
  header("Content-disposition: attachment; filename=".basename($fullPath));


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 11.03.2008 9:46 | zaznamenaie kliku na download

nie nie nie, toto query

$query = "UPDATE mp3 SET download_c = download_c + 1 WHERE id_mp3='$id_mp3'";
mysql_query($query);

daj niekde vyssie, este pred hlavicky a malo by to fungovat...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.11.06
Prihlásený: 24.07.11
Príspevky: 27
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Malacky
Napísal autor témyOffline : 11.03.2008 14:06 | zaznamenaie kliku na download

no tak uz som to rozbezal

takze chybu som mal v readfile($file); , kde mala byt plna cesta k suboru teda readfile($fullPath);

a este strasne zaciatocnicka chyba na ktorej som sa pekne pobavil bola tu
$fullPath = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/music/".id_category."/".$file;

premennu id_category som mal bez $ :D


Citácia:
nie nie nie, toto query

$query = "UPDATE mp3 SET download_c = download_c + 1 WHERE id_mp3='$id_mp3'";
mysql_query($query);

daj niekde vyssie, este pred hlavicky a malo by to fungovat...


to navadilo inak...spravilo to dobre to query aj ked to bolo pod hlavickou


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 11.03.2008 14:21 | zaznamenaie kliku na download

hlavne, ze to funguje...
Ale chce to osetrit, ale to uz nechavam na teba.


 [ Príspevkov: 18 ] 


zaznamenaie kliku na download



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

po kliku zobraziť text

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

343

13.07.2009 19:29

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

text ma zmiznut po kliku

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

176

01.12.2011 12:27

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Download problem

v Sieťové a internetové programy

4

255

31.10.2007 14:51

Rbot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomalý download

v Operačné systémy Microsoft

3

223

28.04.2009 19:46

shark777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

download speed

v Ostatné programy

9

210

31.10.2015 19:08

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

download akcelerátor

v Sieťové a internetové programy

5

585

05.05.2008 16:49

MANIAC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Download skript

v Redakčné systémy

4

573

19.12.2006 23:06

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Download system

v Ostatné

3

306

02.12.2010 19:28

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Download Manager

v Sieťové a internetové programy

3

109

02.12.2012 19:04

hornak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Download manager

v Ostatné programy

3

462

08.05.2009 22:19

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload/Download?

v Siete

16

318

02.02.2016 23:57

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Download - 1mb

v Siete

5

339

14.04.2009 7:25

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Max download

v Sieťové a internetové programy

11

250

29.12.2011 11:13

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

youtube download?

v Ostatné programy

5

230

09.06.2015 18:49

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

download manager

v Ostatné programy

3

587

08.06.2007 20:04

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nizky download

v Operačné systémy Microsoft

17

579

30.11.2009 17:11

MacGyver27



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF