[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 15.05.09
Prihlásený: 20.12.13
Príspevky: 81
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Nitra
Vek: 24
NapísalOffline : 26.01.2012 20:04 | Zámena T6600 za Q9100

Zdravím mám v pláne výmenu procesora v notebooku -> http://ark.intel.com/compare/37255,37033 a chcel by som sa opýtať na Váš názor či je to dobrý nápad a či je to realizovateľné... Mám obavy len či mi to zbernica na hlavnej doske utiahne... (bateriu a teplotu by som mal zvládnuť aj keď je TDP o 10W väčšie)

Noteboook HP Pavilion DV-7 2220ec - Intel® Core™2 Duo Processor T6600 (2M Cache, 2.20 GHz, 800 MHz FSB)


Ďakujem za všetky odpovede ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 5962
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.01.2012 20:43 | Zámena T6600 za Q9100

Odkial chces zobrat ten procesor? Lebo notebookove sa bezne nepredavaju a aj tak s najvacsou pravdepodobnostou ti novy provesor v notebooku nepojde.
Myslim ze je tu podobna tema viackrat na fore v notebooku proste procesor nevymenis


_________________
PC1: Intel Q6600, AMD Sapphire R9 280 DUAL-X BOOST, DDR2 1066 A-data 8Gb, Seagate Barracuda 7200.12 2000GB, Asus P5E X38, Samsung 225 BW,
PC2: Intel Q6600, MSI GTX 670 OC (TwinFrozr IV), DDR2 1066 A-data 4Gb + Kingston 2GB, Seagate Barracuda 7200.12 2000GB, Gigabyte EP35-DS4, LG FLATRON L226WTQ, Razer Mamba 2015
Notebook: Sony VAIO CW Series (VPC-CW1S1E/B) || Mobil: Samsung Galaxy S4 || Auto: Seat Exeo 2.0 TSI Style
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 15.05.09
Prihlásený: 20.12.13
Príspevky: 81
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Nitra
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 26.01.2012 20:48 | Zámena T6600 za Q9100

Už som to vyriešil... Na stránkach dodávateľa som našiel informáciu že môj chipset (PM45) podporuje štvorjadrá takže by mal byť kompatibliný... Keď všetko víde tak sem dám video a článok o Upgrade aby si nemysleli všetci že je to mission impossible... ;)

Upgrade processor -> http://www.youtube.com/watch?v=RKE0Ky4X72w


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.05.07
Prihlásený: 15.12.15
Príspevky: 484
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Humenné ...
Vek: 29
NapísalOffline : 26.01.2012 22:20 | Zámena T6600 za Q9100

Skus najst dany ntb so stvorjadrom, resp. zistit, ci bios podporuje dany cpu. (ja som musel pred vymenou updatnut bios)

S tym chladenim je to dost hazard. Ja som menil na svojom HP-cku jednojadro za dvojjadro a chladenie v burne ledva zvlada udrzat teploty v prijatelnych medziach, takze tych 10W nie je v pripade navrhu chladica zanedbatelnych.

Nakoniec zelam good luck, snad vsetko pofici.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 5962
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.01.2012 23:12 | Zámena T6600 za Q9100

No pozeram ze ten procesor nie ej ani prekryty plechom tam treba davat obrovsky pozor pri nanasani teplovodivej pasty.

No ako vidim je to mozne ale aj tak by som nieco take nerobil navyse od vyrobcov udavene TDP ak je take ako udava AMD ci Nvidia tak sa moze lysit o dost a kolkokrat sa NB prehrieva v lete ked je 35° aj s povodnym procesorom


_________________
PC1: Intel Q6600, AMD Sapphire R9 280 DUAL-X BOOST, DDR2 1066 A-data 8Gb, Seagate Barracuda 7200.12 2000GB, Asus P5E X38, Samsung 225 BW,
PC2: Intel Q6600, MSI GTX 670 OC (TwinFrozr IV), DDR2 1066 A-data 4Gb + Kingston 2GB, Seagate Barracuda 7200.12 2000GB, Gigabyte EP35-DS4, LG FLATRON L226WTQ, Razer Mamba 2015
Notebook: Sony VAIO CW Series (VPC-CW1S1E/B) || Mobil: Samsung Galaxy S4 || Auto: Seat Exeo 2.0 TSI Style
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 14.12.05
Príspevky: 10068
Témy: 60 | 60
Bydlisko: Stropkov, K...
Vek: 30
NapísalOffline : 26.01.2012 23:57 | Zámena T6600 za Q9100

Jak nie je prekrytý plechom? Akým plechom? To myslíš heatspreader? To až taký gigantický problém nepredstavuje, staré procesory tiež nemali heatspreadery... Pre priemerne zručného človeka čo má s počítačmi nejaké skúsenosti to nemôže byť problém.


_________________
Site 1:intel Core i7 4770K + SilverStone HE02; 16GB DDR3; Asus Z87-PLUS; msi GTX770 2GB + Prolimatech MK-26 + 2x NF-F12 PWM; Samsung SSD840 250GB; WD Red 2x2TB+3TB; Fractal Define R4 + 2× Noctua NF-A14 FLX + 2x Noctua NF-A14 ULN; Seasonic P-660; LG IPS237; Asus Xonar Essence STX + tk HE One (JPA100SE, Monacor SPH-165KEP, Monacor DT-350NF); Logitech K350 + G500s + Steelpad QcK + MS XboX 360 Controller; Asus RT-AC1200G+ + Antik
LG 49UH661V; Onkyo A-9010; tk SS210-5 (Monacor SPH-100C, Dayton ND-25FN, Peerless 830878)
Site 2: Athlon A10-7850K + Scythe Ninja 3 rev.B (bez fanu); 8GB DDR3; Asus A88XM-PLUS; Kingston V+200 90GB; Seagate 7200.12 1TB; Fractal Arc Mini & 2x 14cm Gelid Silent 14; Seasonic G-360; Samsung SM2033SN; Logitech Multimedia Keyboard & G5; Audiotrak Prodigy Cube + Edifier R1900T II; Linksys EA3500 + Antik
Mobile: Xperia XZ1 Compact + 64GB microSD + MH1C/Urbanfun hybrid
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.05.07
Prihlásený: 15.12.15
Príspevky: 484
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Humenné ...
Vek: 29
NapísalOffline : 27.01.2012 0:10 | Zámena T6600 za Q9100

ntb cpu vacsinou nemaju heatspreadery

vyhoda - kontakt s chladicom = lepsi odvod tepla

nevyhoda - mensia ochrana pred poskodenim, ale doteraz sa mi ani pri razantnejsom dotahovani nic neodlomilo


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 14.12.05
Príspevky: 10068
Témy: 60 | 60
Bydlisko: Stropkov, K...
Vek: 30
NapísalOffline : 27.01.2012 0:37 | Zámena T6600 za Q9100

keď neodvalíš z roha nejakým fakt blbým narábaním s chladičom tak si naozaj neviem veľmi predstaviť ako inak by sa tomu dalo ublížiť


_________________
Site 1:intel Core i7 4770K + SilverStone HE02; 16GB DDR3; Asus Z87-PLUS; msi GTX770 2GB + Prolimatech MK-26 + 2x NF-F12 PWM; Samsung SSD840 250GB; WD Red 2x2TB+3TB; Fractal Define R4 + 2× Noctua NF-A14 FLX + 2x Noctua NF-A14 ULN; Seasonic P-660; LG IPS237; Asus Xonar Essence STX + tk HE One (JPA100SE, Monacor SPH-165KEP, Monacor DT-350NF); Logitech K350 + G500s + Steelpad QcK + MS XboX 360 Controller; Asus RT-AC1200G+ + Antik
LG 49UH661V; Onkyo A-9010; tk SS210-5 (Monacor SPH-100C, Dayton ND-25FN, Peerless 830878)
Site 2: Athlon A10-7850K + Scythe Ninja 3 rev.B (bez fanu); 8GB DDR3; Asus A88XM-PLUS; Kingston V+200 90GB; Seagate 7200.12 1TB; Fractal Arc Mini & 2x 14cm Gelid Silent 14; Seasonic G-360; Samsung SM2033SN; Logitech Multimedia Keyboard & G5; Audiotrak Prodigy Cube + Edifier R1900T II; Linksys EA3500 + Antik
Mobile: Xperia XZ1 Compact + 64GB microSD + MH1C/Urbanfun hybrid
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 5962
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 27.01.2012 6:32 | Zámena T6600 za Q9100

Ked nakydas na chladic teplovodivej pasty bez ladu a skladu vtedy mozes ten procesor poskodit to som hoovoril inak tam nevyhodu nevidim


_________________
PC1: Intel Q6600, AMD Sapphire R9 280 DUAL-X BOOST, DDR2 1066 A-data 8Gb, Seagate Barracuda 7200.12 2000GB, Asus P5E X38, Samsung 225 BW,
PC2: Intel Q6600, MSI GTX 670 OC (TwinFrozr IV), DDR2 1066 A-data 4Gb + Kingston 2GB, Seagate Barracuda 7200.12 2000GB, Gigabyte EP35-DS4, LG FLATRON L226WTQ, Razer Mamba 2015
Notebook: Sony VAIO CW Series (VPC-CW1S1E/B) || Mobil: Samsung Galaxy S4 || Auto: Seat Exeo 2.0 TSI Style
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 15.05.09
Prihlásený: 20.12.13
Príspevky: 81
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Nitra
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 27.01.2012 19:10 | Zámena T6600 za Q9100

No uvažujem o nejakom upgradee chladenia respektíve pripravujem projekt pre lepší odvod tepla... takže ak to bude veľký problém pri najhoršom prípade predám procesor ako náhradný komponent. No uvidím teda a ďakujem za podporu ;)

P.S. BIOS dostane update keď bude robiť šarapaty poprípade skúsim zistiť od výrobcu čo a ako...

Ešte otázočka... čo si myslíte o technológii "Heat Pipes" ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.08.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 2338
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Turany/Brno
Vek: 21
NapísalOffline : 27.01.2012 21:08 | Zámena T6600 za Q9100

no heat pipes vyuzivaju kvapalinu pri nizkom tlaku a kapilarne javy
najnovsie chladice si bez nich ani neviem predstavit


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 14.12.05
Príspevky: 10068
Témy: 60 | 60
Bydlisko: Stropkov, K...
Vek: 30
NapísalOffline : 27.01.2012 21:44 | Zámena T6600 za Q9100

heatpipky sú super vec na prenos tepla z jedného miesta na druhé, chladenie v notebooku si bez nich ani neviem predstaviť


_________________
Site 1:intel Core i7 4770K + SilverStone HE02; 16GB DDR3; Asus Z87-PLUS; msi GTX770 2GB + Prolimatech MK-26 + 2x NF-F12 PWM; Samsung SSD840 250GB; WD Red 2x2TB+3TB; Fractal Define R4 + 2× Noctua NF-A14 FLX + 2x Noctua NF-A14 ULN; Seasonic P-660; LG IPS237; Asus Xonar Essence STX + tk HE One (JPA100SE, Monacor SPH-165KEP, Monacor DT-350NF); Logitech K350 + G500s + Steelpad QcK + MS XboX 360 Controller; Asus RT-AC1200G+ + Antik
LG 49UH661V; Onkyo A-9010; tk SS210-5 (Monacor SPH-100C, Dayton ND-25FN, Peerless 830878)
Site 2: Athlon A10-7850K + Scythe Ninja 3 rev.B (bez fanu); 8GB DDR3; Asus A88XM-PLUS; Kingston V+200 90GB; Seagate 7200.12 1TB; Fractal Arc Mini & 2x 14cm Gelid Silent 14; Seasonic G-360; Samsung SM2033SN; Logitech Multimedia Keyboard & G5; Audiotrak Prodigy Cube + Edifier R1900T II; Linksys EA3500 + Antik
Mobile: Xperia XZ1 Compact + 64GB microSD + MH1C/Urbanfun hybrid
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 15.05.09
Prihlásený: 20.12.13
Príspevky: 81
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Nitra
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 27.01.2012 22:16 | Zámena T6600 za Q9100

Rozmýšľam o úprave chladenia pomocou týchto trubiek... Odviesť teplo na pripojiteľné externé chladenie...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.08.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 2338
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Turany/Brno
Vek: 21
NapísalOffline : 28.01.2012 10:04 | Zámena T6600 za Q9100

mas odkial zohnat teke HP co ti budu vyhovovat ?
doma to nemas sancu vyrobit


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 14.12.05
Príspevky: 10068
Témy: 60 | 60
Bydlisko: Stropkov, K...
Vek: 30
NapísalOffline : 28.01.2012 12:15 | Zámena T6600 za Q9100

mňa by zas zaujímalo ako chceš riešiť pripájanie


_________________
Site 1:intel Core i7 4770K + SilverStone HE02; 16GB DDR3; Asus Z87-PLUS; msi GTX770 2GB + Prolimatech MK-26 + 2x NF-F12 PWM; Samsung SSD840 250GB; WD Red 2x2TB+3TB; Fractal Define R4 + 2× Noctua NF-A14 FLX + 2x Noctua NF-A14 ULN; Seasonic P-660; LG IPS237; Asus Xonar Essence STX + tk HE One (JPA100SE, Monacor SPH-165KEP, Monacor DT-350NF); Logitech K350 + G500s + Steelpad QcK + MS XboX 360 Controller; Asus RT-AC1200G+ + Antik
LG 49UH661V; Onkyo A-9010; tk SS210-5 (Monacor SPH-100C, Dayton ND-25FN, Peerless 830878)
Site 2: Athlon A10-7850K + Scythe Ninja 3 rev.B (bez fanu); 8GB DDR3; Asus A88XM-PLUS; Kingston V+200 90GB; Seagate 7200.12 1TB; Fractal Arc Mini & 2x 14cm Gelid Silent 14; Seasonic G-360; Samsung SM2033SN; Logitech Multimedia Keyboard & G5; Audiotrak Prodigy Cube + Edifier R1900T II; Linksys EA3500 + Antik
Mobile: Xperia XZ1 Compact + 64GB microSD + MH1C/Urbanfun hybrid
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zámena T6600 za Q9100

Registrovaný: 15.05.09
Prihlásený: 20.12.13
Príspevky: 81
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Nitra
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 29.01.2012 20:14 | Zámena T6600 za Q9100

dotykové plochy... v podstate také niečo ako malézveráčiky ktoré by tesno spojili na čas tie trupky k externému vývodu... týmto spôsobom by notebook zostal ľahký a prenosný ako doteraz a keď sa chce človek doma alebo kdekoľvek hrať inde zoberie si externé chladenie so sebou a režim napájania sa prehodí na vysoký výkon... to je idea...


 [ Príspevkov: 16 ] 


Zámena T6600 za Q9100



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Q9100 vs. T9800 ?

v Intel - Integrated Electronics

3

1273

03.06.2012 11:23

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

T6600 laptop CPU a ram problem :(

v Intel - Integrated Electronics

2

192

01.11.2010 10:18

Striker646

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zamena socketu??

v AMD - Advanced Micro Devices

3

524

28.01.2008 18:24

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zámena HDD

v Pevné disky a radiče

2

173

08.12.2011 17:26

maciakba

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zamena baterky

v Ostatné

2

148

15.03.2012 19:44

ikonik

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Lenovo G550A T6600 vs. HP ProBook 4510s Merlot Red

v Notebooky a netbooky

1

251

11.11.2009 14:03

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zámena tlačítok na klávesnici

v Ostatné

6

137

19.05.2014 12:35

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zámena HDD za SSD

v SSD disky

9

285

22.02.2014 14:43

vputin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zámena AMD za INTEL

v Procesory

25

583

04.08.2012 15:10

mino_85

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I: Asus M60VP 6X096 16" T6600 4GB 320GB ati hd4650

v Informujem sa

3

258

24.03.2010 11:16

guess.whoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HP(AMD Turion II DC M500) vs. Asus (intel core2 duo T6600)

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Notebooky a netbooky

45

2182

23.12.2009 20:13

cumic

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

zamena hormonov -On Estrogen a Ona Testoteron

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Život, životný štýl, móda, bývanie

30

1442

05.12.2009 15:33

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

A-DATA DDR2 1066 MHz Vivesta Extreme - zámena

v Pamäte

5

388

22.12.2010 17:27

golf2



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF