[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 05.07.15
Príspevky: 52
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Dolny Kubin
NapísalOffline : 14.03.2010 2:14 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Dobry den,
Porpsil by som o radu. Da sa nejak zakodovat zdrojove subory? popripade jeden?
Iba priklad: predam niekomu e-shop na par mesiacov. A chcel by som do kodu niekde hodit nieco co by mu odhalilo, alebo nedovlilo skopirovat tento e-shop niekomu inemu na server.

Ako by sa to dalo riesit? dakujem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 14.03.2010 9:17 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Nedalo. Kto bude chciet, ten kod si ziska. Pointa je, ze nejak sa k tomu kodu musi dostat server, a takisto sa k nemu moze dostat ktokolvek iny.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.03.2010 10:01 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Da sa to, Zend ma tusim na to nejaky produkt a este zopar firiem... ked vsak svoj kod zakodujes, tak je potrebne mat ten "sifrovaci" soft dostupny aj na serveri, aby vedel vsetky skripty "prelozit" do pouzitelnej podoby...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 14.03.2010 11:42 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Neviem, či by som od niekoho kúpil e-shop, ak by som si nemohol pozrieť zdrojové kódy (určite by som nevystavil zákazníkov možnosti, že im autor bude kradnúť mená, heslá , peniaze...).


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.03.2010 11:47 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Na toto sluzi trebars ionCube http://www.ioncube.com/ ten zakoduje cely php subor ale je potrebne aby pri pouzivani takto zakodovaneho php suboru mal webserver nacitany modul http://www.ioncube.com/loaders.php


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 05.07.15
Príspevky: 52
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Dolny Kubin
Napísal autor témyOffline : 14.03.2010 12:18 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Napadlo ma ci by nebola moznost, ze cast php scriptu by som mal ulozenu na mojom serveri a v e-shope by som ten subor includoval.

Popripade to heslo nacitaval z mojej databazy a porovnaval ho s heslom na ich serveri ake im nastavim.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 14.03.2010 12:46 | zakodovanie zdrojoveho kodu

drozdo píše:
Napadlo ma ci by nebola moznost, ze cast php scriptu by som mal ulozenu na mojom serveri a v e-shope by som ten subor includoval.
Ale potom sa da ten kod pozriet odkialkolvek a lahko skopirovat.
drozdo píše:
Popripade to heslo nacitaval z mojej databazy a porovnaval ho s heslom na ich serveri ake im nastavim.
Toto sa da odstranit a je po probleme. Navyse, co budu robit v pripade vypadku tvojho servera?

Co sa tyka toho ioncube - ten ich HTML Encoder je hotovy vysmech, zdrojak som mal za 30 sekund styrmi roznymi sposobmi. Okej, to zakodovanie PHP moze byt spolahlivejsie, ale velmi pochybujem, ze kazdy, kto si kupi tvoj eshop, bude mat moznost pridavat moduly na server, lebo velka vacsina ludi ma len obycajny zdielany webhosting.

Mozete sem hadzat odkazy na vselico, ja hovorim, ze pokial ide o PHPcko, nie je mozne spolahlivo skryt tie zdrojaky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 05.07.15
Príspevky: 52
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Dolny Kubin
Napísal autor témyOffline : 14.03.2010 12:53 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Ok tak teda ma napdlo riesenie, niekde to "rozku" kodu, co aj programator bude dlhsie hladat, skryt nejaky scriptik, ktory overi heslo s heslom niekde na mojom serveri, na server moj server si dam niekde nacitavac IP, alebo domenu z ktoprej do bolo testovatne, a ak by dve rozne domeny testovali toto heslo, nech mi to posle mail s udajmy(o domene, z ktorej to bolo poslane, atd) a ja si dotycneho uz najdem?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 14.03.2010 13:33 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Ale veď keď vidí tvoj zdroják, tak si to nájde a môže túto ochranu jednoducho vymazať...


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 05.07.15
Príspevky: 52
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Dolny Kubin
Napísal autor témyOffline : 14.03.2010 13:53 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Ano ale si predstav ze skopirujes zdrojak .... prve co ta napadne je to skpirovat na server a spustit a potom budes postupne mazat a upravovat chyby co vznikli.... teda staci ked to skopiruje a pusti aspon raz.... potom to moze aj zmazat, a to ja uz budem mat prijaty mail :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.03.2010 13:57 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Ďuri píše:
Mozete sem hadzat odkazy na vselico, ja hovorim, ze pokial ide o PHPcko, nie je mozne spolahlivo skryt tie zdrojaky.

Duri, najdi si nejaky php kod, ktory presiel cez Zend Guard a skus, ci sa ti podari zistit povodny kod za 30 sekund ;) samozrejme, nic nie je stopercentne, ale urcite je to dostatocne...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 14.03.2010 15:33 | zakodovanie zdrojoveho kodu

stenley
Okej, beriem, ze keby neexistovali showmycode.com a podobne dekodery ;) tak to pojde urcite tazsie, ale pozri - ides si kupit eshop, a zistis, ze aby fungoval, potrebujes bud vlastny server alebo velmi ochotneho poskytovatela hostingu, ktory by tam ten modul nahral, plus neverim, ze nenastane ziadne spomalenie (musi sa to dekodovat, vsakze), a plus to, co spominal chrono, nevies, co vlastne ten kod robi a ci mas data v bezpeci. A ked k tomu pripocitame to, ze ten eshop nie je od overenej firmy, ale od nejakeho drozda, no, mne to vychadza tak, ze by som si to ani nenainstaloval.

Treba pozerat nielen na to, ze ci to ide alebo nejde, ale ci sa vobec vyplati tym zaoberat. Ja si myslim, ze vazne nie. RHEL, vBulletin, to su open-source platene produkty. Siria sa zadarmo? Ano. Vyrobca ti nemusi poskytnut podporu, patche, atd., ale radsej si zoberie peniaze od desatiny skutocneho poctu pouzivatelov akoby to mal nejak zabezpecovat proti kradezi a riskovat, ze si to nekupi nikto. Nie je toto lepsie riesenie?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.03.2010 16:43 | zakodovanie zdrojoveho kodu

pokial som dobre postrehol. otazka znela, ci sa da php kod zakodovat do "necitatelnej" podoby, odpovedal som, ze ano, nic ine som neriesil... ty tu uz rozoberas, ci to ma zmysel alebo nie... samozrejme, vsetko co si uviedol, je pravda, ale vobec to neriesi problem uvedeny v prvom prispevku...

ked chcem napr. predavat mobilny obsah a kvoli tomu si zabezpecim vsetky subory proti kopirovaniu a preposielaniu na ine mobily, tak to nerobim len tak z dlhej chvile, vsetko ma totiz svoj zmysel, vsetko ma svoje pre a proti, a vynimkou nie je ani tento pripad... je len na zvazeni dotknutej osoby, ci sa mu to oplati alebo nie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 15.03.2010 9:40 | zakodovanie zdrojoveho kodu

V nasej spolocnosti ked sme chceli webovu spravu nasich wifi zariadeni tak sme nasli http://www.ispadmin.eu/

prakticky je to robene pre provaiderou ktory maju aspon jeden pripojny bod na internet.

Instalacia prebieha nasledovne mate vlastny server z RAID 1 a ked kupite ten program napalite na cd asi 200mb. Po vlozeni cd jednym prikazom sa to samo vsetko rozbeha a nainstaluje nejaka ich derivacia conzoloveho linuxu z apache serverom a vlastnymi modulmi.

A ta hlavna vec je ze server ma spojenie z ich serverom na aktualizacie cize ak vypadne im server tak sa nic nedeje.
A kazdy jeden subor je kriptovany 64 ak nie 128bit kodovanim a server cez vlastne moduli ktore su roztrusene po celom jadre dekoduju.

+ maju to zabespecene ze je tam lock na internetovy cas. Cize po roku od kupi ti to vipne a neda sa to odkodovat neda sa to stopnut odpocitavanie proste premakane.

Na zaver chcem povedat ze sa to da ale na to aby si nieco take spravil musel by si mat bohate znalosti kodovania, programovania a znalosti v linuxe.


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 05.07.15
Príspevky: 52
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Dolny Kubin
Napísal autor témyOffline : 15.03.2010 11:45 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Ja som skor potreboval nieco, co mozem pouzit na obycajnom hostingu ....


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 15.03.2010 12:40 | zakodovanie zdrojoveho kodu

Niekedy je lepsie zamysliet sa nad tym ze naco je to dobre ;)

Chapem, chces ochranit svoj obchod pred zneuzitim (pravdepodobne). To sa ale robi licencnymi podmienkami. Pripadne si mozes svoj obchod oznackovat nejakym skrytym textom v html kode, alebo scriptom ktory vypise nejaky text po zadani spravnej adresy. Pomocu toho budes vediet vygooglit pripadne nelegalne kopie svojho obchodu a zakrocit ;)

Ak ti nejde o ochranu obchodu ako celku, ale o ochranu know-how (nejake specialne postupy a scripty), tak tu by som tiez isiel cestou licencnych podmienok. Nakoniec, to ze si bol schopny nieco take vytvorit znamena ze mas nieco v hlave a vykradaci/kopirovaci zdrojakov ta nemozu ohrozit (v profesionalnej rovine).

Tolko moj nazor.


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zakodovanie zdrojoveho kodu

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 15.03.2010 16:14 | zakodovanie zdrojoveho kodu

GoodWill píše:
alebo scriptom ktory vypise nejaky text po zadani spravnej adresy. Pomocu toho budes vediet vygooglit pripadne nelegalne kopie svojho obchodu a zakrocit ;)

Pokial to bude na specialnej adrese, musis na tu adresu linkovat, inac jo google nezaindexuje.. A ked na nu linkujes, tak je to uz lahko objavitelne.


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 17 ] 


zakodovanie zdrojoveho kodu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis zdrojoveho kodu

v PHP, ASP

7

470

29.04.2009 22:17

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie zdrojového kódu

v HTML, XHTML, XML, CSS

19

711

01.03.2008 13:57

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Blokovanie zdrojoveho kodu

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

47

2377

14.12.2007 9:03

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skrytie časti zdrojového kódu

v HTML, XHTML, XML, CSS

16

968

30.08.2007 14:18

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formátovanie zdrojového kódu v browsery

v PHP, ASP

2

220

25.08.2010 13:35

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na zjistenie zdrojoveho kodu

v Ostatné programy

3

203

21.08.2012 18:25

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehľadávanie zdrojového kódu inej stránky

v PHP, ASP

6

739

16.12.2011 13:18

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ziskanie zdrojoveho kodu z exe

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

16

2096

15.02.2009 20:03

programator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aky soft na vyhladavanie textu, zdrojoveho php kodu

v Ostatné programy

0

765

13.06.2006 16:52

Pufo Callo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zakódovanie linku

v PHP, ASP

2

198

31.10.2011 16:04

richo9996

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zakodovanie medzery

v PHP, ASP

7

278

02.03.2009 19:34

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zakodovanie url

v PHP, ASP

5

335

25.02.2010 17:38

kurtulik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zakódovanie vlastného DVD

v Video programy

22

1607

12.06.2008 17:48

Seth Sparrow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zakodovanie wifi routra

v Siete

4

1595

11.01.2011 21:01

oremusaa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rychle zakodovanie celeho disku

v Bezpečnosť a firewally

1

842

04.02.2008 4:41

Jerry19

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zaheslovanie/zakodovanie vstupu do adresara na HDD

v Ostatné programy

3

1358

19.03.2007 17:39

Abiosis



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF