to ci Intel alebo AMD nie je podstatne idem tam o frekvenciu, na modelovanie by stacilo hocico dvojjadrove pretocene na 5GHz a vtedy ten inventor bude "rychly" ... viacvlaknovy vykon Autodesk riesi cca od roku 2013 a stale to v Inventor nepracuje korektne, jedine pri nejakych simulaciach, HSM cam, ale pri tom zaklade kreslenie suciastok, zostav a vykresov ide o jednovlaknovy vykon ... 2400g ma vyhodu v tom ze ma uz grafiku na ktorej sa da co to popracovat, jednoznacne by som ja procesor vymenil za AMD platformu alebo potom nejaky vykonnejsi intel nie so zakladnym taktom 2,8GHz ... a rychlejsie pamate
NVME disk nie ze by bolo lepsie ale jednoducho dnes nie je ina moznost je velky rozdiel mat citanie zapis napr 550/500 a pri NVME 3500/2500
mam NTB s Intel CPU a stolny PC s AMD ... a rozdiel tam nie je ozaj ziadny pri modelovani .. okrem toho ze Ryzen 2600 s tym ze ma 6c/12t ovela rychlejsie robi vypocty drah v HSM
screen s AMD CPU mas napriklad na tejto stranke a hned pod nim je aj screen s xeonom
https://forums.autodesk.com/t5/inventor-forum/how-fast-is-your-inventor-pc-really/td-p/5950908/page/73.. a este jedna vec, Intel mal donedavna jednoznacne monopol co sa tohto tyka, to ze je 95% zostav pre profi aplikacie postavene na Intel je preto samozrejme, hlavne vela tych Xeonov je instalovanych v "hotovych" workstation rieseniach ktore sa s inym CPU ako Intel kupit nedali