[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
NapísalOffline : 07.06.2011 20:37 | zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Ahojte, tak po dlhom čase som sa rozhodol ucit sa php.
dostal som sa k podmienkam
ale uz na zaciatku
ked naplnim premenu $meno hodnotou tak pri vypise uz nevypise.
takze formular :
Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>
   <meta http-equiv="content-type" content="text/html; utf-8" />
   <meta name="author" content="Kelemen" />

   <title>Formular</title>
</head>

<body>
<form action="obs.php" method="post">
<p>Meno:</p> <input name="meno"/><p>          </p>
<p>Vek: </p> <input name="vek"/> <br /><br />
<input type="submit" value="Odoslať formulár"/>
</form>


</body>
</html>


v dalsom kroku kde je obs.php je nasledovne
Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>
   <meta http-equiv="content-type" content="text/html; utf-8" />
   <meta name="author" content="Kelemen" />

   <title>Obslužný formulár</title>
</head>

<body>
<h1>Výsledok obslužného formulára </h1>

<? 
echo $meno; ?>
<p> je  </p>
<?
if ($vek < 10):echo "text 1";
elseif ($vek < 20): echo "text 2";
elseif ($vek < 45): echo "text 3";
else: echo "text 4";
endif


?>

</body>
</html>



a ked kliknem na OK tak v navrate kde by mal vypisat meno a dany text nevypise nic kde je chyba ?


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 07.06.2011 21:06 | zaciatky php, nefunguje, neviem preco

verzia php? short_tags? $_POST resp register_globals?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Správca fóra
Správca fóra
zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 07.06.2011 21:10 | zaciatky php, nefunguje, neviem preco

v prvom rade pouzivaj <?php namiesto jednoducheho <?

potom podla toho, aku metodu vo formulari pouzivas (method = post / get), v cielovom skripte uvedeneho v action nepouzijes len obycajne nazvy premennych $meno, $vek a podobne, ale $_POST['meno'], $_POST['vek'], respektive $_GET['meno'], $_GET['vek']


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 07.06.2011 21:11 | zaciatky php, nefunguje, neviem preco

pouzivam WAMP server ak neodporucate tak vymenim :P
Citácia:
Server Configuration
Apache Version :2.2.17 PHP Version :5.3.4 Loaded Extensions : Core
bcmath
calendar
com_dotnet
ctype
date
ereg
filter
ftp
hash
iconv
json
SPL
odbc
pcre
Reflection
session
standard
mysqlnd
tokenizer
zip
zlib
libxml
dom
PDO
Phar
SimpleXML
wddx
xml
xmlreader
xmlwriter
apache2handler
gd
mbstring
mysql
mysqli
pdo_mysql
pdo_sqlite
mhash
xdebug
MySQL Version :5.1.53


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 07.06.2011 21:22 | zaciatky php, nefunguje, neviem preco

wamp server pouzivam aj ja, chyba nie je v balicku. skor v nastaveniach. precitaj si predosle prispevky a mozes povazovat za vyriesene.


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 07.06.2011 21:28 | zaciatky php, nefunguje, neviem preco

stenley píše:
v prvom rade pouzivaj <?php namiesto jednoducheho <?

potom podla toho, aku metodu vo formulari pouzivas (method = post / get), v cielovom skripte uvedeneho v action nepouzijes len obycajne nazvy premennych $meno, $vek a podobne, ale $_POST['meno'], $_POST['vek'], respektive $_GET['meno'], $_GET['vek']


takze v php subor ktory je v mojom pripade budem mat
Citácia:
<?php echo $_POST['meno']; ?>
<p> je </p>
<?php
if ($_POST['vek'] < 10):echo "text 1";
elseif ($_POST['vek'] < 20): echo "text 2";
elseif ($_POST['vek'] < 45): echo "text 3";
else: echo "text 4";
endif



edit://
dakujem
Kód:
 $_post['xxx']
; funguje

emer píše:
verzia php? short_tags? $_POST resp register_globals?

ano problem bol open_short_tags som mal vypnute

co mam na servery este zapnut aby mi fungovalo aj toto na ic.cz to funguje ale doma na wamp nie

Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>
   <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
   <meta name="author" content="dsljohn" />

   <title>Címtelen 2</title>
</head>

<body>
<h1>Vzhladanie adresara firiem</h1>
<form action="dbtest.php">
Zadaj nayov firmy:  <input name="Nazov" value="<?php echo $Nazov ?>"/>
                    <input type="submit" value="Hladaj"/>
                    </form>
                    <hr />
                    <?php
if ($Nazov!=""):
 $Spojenie = odbc_connect("test", "", "");
  if ($Spojenie): echo "Spojenie sa nepodarilo";
                 else: $vysledok = odbc_exec($Spojenie, "SELECT * FROM adresy WHERE Nazov LIKE '$Nazov%'" );
            if (!$vysledok): echo "Chzba pri hladan\ dotayu v Databaze";
                 else: echo "Pocet najdenzch vysledkov:  ".odbc_num_rows($vysledok);
                       echo "<Table cellpadding=2>\n";
                       echo "<tr><th bgcolor=blue width=250> Nazov</th>
                                 <th bgcolor=blue width=250> Adresa</th></tr> \n";
                       echo "</table> \n";
            while (odbc_fetch_row($vysledok)):
                       echo "<Table cellpadding=2>\n";
                       echo "<tr valign=top>
                              <td bgcolor=aqua width=250>". odbc_result($vysledok, "Nazov")."</td>";
                       echo "<td bgcolor=aqua width=250><small>". odbc_result($vysledok, "Ulica"). "<br />".
                                                                  odbc_result($vysledok, "PSC"). "<br />".
                                                                  odbc_result($vysledok, "Mesto"). "</small></td></tr>";
                       echo "</table> \n";
            endwhile;
          endif;
          odbc_close($Spojenie);
          endif;
          endif;                                                       
   
?>


</body>
</html>


pravdaye viem ze y DB sa nespoji kedze takato ani neexituje


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 08.06.2011 20:57 | zaciatky php, nefunguje, neviem preco

na tvoj "dalsi" problem si si sam odpovedal v predoslom kode (kontkretne $_POST['xxx'])

pokial to chces mat silou mocou, pozri si register_globals (mimochodom som to spominal, citaj pozorne)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 08.06.2011 21:18 | zaciatky php, nefunguje, neviem preco

aha dakujem global regiszter je zapnuty

zaujimavostouje ze na IC servery to funguje ten scruipt aj takto ?

lebo teraz sa to len ucim a teraz este sam neviem rozhodnut kedy je vhodne zvolit premenu typom $_GET['d'];
aalebo obzcasjne $d


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 08.06.2011 22:04 | zaciatky php, nefunguje, neviem preco

$_GET, $_POST a register_globals vypni.. hlavne kvoli bezpecnosti


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zaciatky php, nefunguje, neviem preco

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 08.06.2011 22:09 | zaciatky php, nefunguje, neviem preco

gloal settins je vypnuty ale mam tu takuto hlasku
Citácia:
) Notice: Undefined variable: Nazov in D:\learn\dbtest.php on line 19
Call Stack
#--------- Time----- Memory------------ Function------------ Location
1--------- 0.0008--- 681696------------- {main}( )---------- ..\dbtest.php:0


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
 [ Príspevkov: 10 ] 


zaciatky php, nefunguje, neviem preco



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje mi TS 3 a neviem preco

v Ostatné programy

0

143

08.10.2012 19:10

Jakobc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem preco ale na novom PC mi vobec nefunguje com port

v Ovládače

20

2145

17.09.2007 13:04

Miki11

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

PHP Zaciatky

v PHP, ASP

1

184

14.02.2012 19:53

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mrzne a neviem preco

v Ostatné

25

1139

11.09.2007 14:41

pepek.namornik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem prečo mám veľký ping

v Siete

10

239

20.10.2015 20:41

kotvald

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomale načitavanie no neviem prečo.

v Ostatné

0

297

23.09.2008 17:45

mimo1188

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neviem preco mi sekaju hry

v Grafické karty

9

996

05.06.2008 20:52

Robert de Sable

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sekajú mi hry a neviem prečo

v Počítačové hry

7

125

11.08.2014 15:40

Phanteom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC-Začal mi sekať a neviem prečo.

v Ostatné

11

242

19.02.2017 16:58

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Moj PC Sa hockedy vypne a neviem preco

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4 ]

v Ostatné

105

2578

07.08.2010 22:08

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Preco toto nefunguje?

v PHP, ASP

3

529

13.08.2011 16:22

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Login formular - premenna je prazdna a ja neviem preco

v PHP, ASP

8

399

24.01.2010 21:24

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

iframe !!! height:auto nefunguje! prečo?

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

99

30.07.2014 23:20

ziadnemena

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

W7 nefunguje siet, zvuk a neviem co este

v Operačné systémy Microsoft

6

318

02.05.2011 13:30

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP-FUSION - neviem zmenit footer

v Redakčné systémy

6

546

29.05.2007 18:17

Darkage

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem spustat PHP skripty v PC

v PHP, ASP

1

311

26.02.2011 16:20

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF