[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zabranenie duplicitneho odoslania formu

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 641
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 07.10.2010 13:52 | zabranenie duplicitneho odoslania formu

Caute,
mam otazku: ako zabranit tomu aby uzivatel omylom neodoslal form 2x?

skusal som toto:
Kód:
<input type="submit" id="tlacitko" onClick="this.disabled=true;" value="Odoslať">


ale aj toto:
Kód:
<form action="odoslat.php" method="post" onSubmit="document.getElementById('tlacitko').disabled=true;">


po kliknuti na tlacitko sa mi sice tlacitko "zablokuje" no stranka sa mi len obnovi bez toho aby sa vykonal odoslat.php. ak odstranim to blokovanie, tak formular odosiela vsetko ako ma.

DIK.


_________________
Mac Book Pro 15.4", CPU: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz, RAM: 4GB DDR3, HDD: 500 GB, VGA: 512MB GDDR3, OS: Mac OS X Lion; Mobil: HTC ONE S
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 07.10.2010 14:12 | zabranenie duplicitneho odoslania formu

no bud si zadefinujes JS premennu ktoru po prvom odoslani nastavis na napr false a pri druhom pokuse o odoslanie formulara si najprv otestujes hodnotu premennej. v tvojom priklade nastavis tlacitko na disabled a formular jeho hodnotu vtakom pripade ne POSTuje . druha moznost je upravit tvoju verziu tak aby onSubmit najprv vratilo true a az potom nastavilo tlacitko na disabled


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zabranenie duplicitneho odoslania formu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 07.10.2010 14:23 | zabranenie duplicitneho odoslania formu

Pri odoslani formulara stranka s formularom zmizne a miesto nej sa objavi (v tvojom pripade) odoslat.php. Ako sa moze dat takyto formular odoslat viackrat?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 07.10.2010 14:29 | zabranenie duplicitneho odoslania formu

duri, ak ma odoslat.php aj na vytvorenie formulara a zaroven aj na jeho spracovanie ...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zabranenie duplicitneho odoslania formu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 07.10.2010 14:32 | zabranenie duplicitneho odoslania formu

Tak v takom pripade staci pouzit podmienku este na serveri - vypis formular, len ak este neprisli data odoslane POSTom. Akakolvek javascriptova premenna by sa po znovunacitani stranky zmazala.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 07.10.2010 14:49 | zabranenie duplicitneho odoslania formu

duri, on potrebuje zabezpecit aby nebolo mozne viac krat odoslat ten isty formular. stava sa ze nez po odoslani dostane zo servera header na novu stranku tak je v prehliadaci dostupna ta stara stranka . a na ten cas nez odpovie server treba zabezpecit aby ta stranka nebola znovu postovatelna.


 [ Príspevkov: 6 ] 


zabranenie duplicitneho odoslania formu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontrola odoslania

v PHP, ASP

21

619

01.10.2008 17:29

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potvrdenie odoslania formulara

v PHP, ASP

26

1071

12.01.2011 18:40

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Overenie odoslania mailu

v PHP, ASP

1

176

25.07.2010 13:58

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nebol zvoleny typ odoslania

v Správy pre vedenie fóra

7

788

08.03.2008 22:23

.:M@Rt!nKo:.

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lazarus - otvorenie noveho formu

v Delphi, Visual Basic

4

427

20.12.2011 20:51

wiini

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potvrdenie odoslania formulara cez vyskakovacie okno

v PHP, ASP

6

661

02.12.2008 13:15

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

form vo vnutri dalsieho formu

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

366

18.03.2009 10:19

myxall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

po konci formu mi da novy riadok

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

260

14.01.2012 14:16

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

drag and drop (z formu na form)

v Delphi, Visual Basic

2

687

03.06.2009 14:38

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zabranenie kopirovania zlozky

v Operačné systémy Microsoft

1

193

07.06.2010 20:02

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zabránenie načítanie js...

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

431

16.10.2009 17:54

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prednostne otvorenie druheho Formu (Form2) v Turbo C++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

13

386

11.12.2010 21:42

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymena HDD za SSD alebo inu pamatovu formu

v Notebooky a netbooky

3

592

27.04.2009 21:18

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zabranenie priamemu otvoreniu linku

v PHP, ASP

9

272

07.12.2011 18:39

susedx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zabranenie duplikovanie hlavneho obsahu

v PHP, ASP

9

367

23.06.2007 12:07

masterdead

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zabranenie zapisu na USB

v Ostatné zariadenia

2

768

12.01.2008 19:51

jopal



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF