[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zabezpecenie formulara pomocou casu

Registrovaný: 10.12.06
Prihlásený: 12.05.10
Príspevky: 22
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 05.03.2010 16:11 | zabezpecenie formulara pomocou casu

neviem si dat rady s tym ako zabezpecit formular pomocou casu nacitania stranky a odoslana (take jednoduche zabezpecenie proti spam botom ktory vyplnia cely formular bleskove a ja by som porovnaval cas od nacitania az po odoslanie formulara v sekundach) neviem ci by som to nemal este niekde zapisovat napr do cookies :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.05.08
Prihlásený: 07.11.14
Príspevky: 43
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 05.03.2010 17:49 | zabezpecenie formulara pomocou casu

Taky velmi prosty sposob: proste pouzije funkciu time(); ktora ti hodi hodnotu casu ked sa formular nacita. Toto odosles spolu so zvyskom formularu a ked to bude server spracovavat porovna aktualny cas s tym odoslanym.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zabezpecenie formulara pomocou casu

Registrovaný: 10.12.06
Prihlásený: 12.05.10
Príspevky: 22
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 05.03.2010 19:21 | zabezpecenie formulara pomocou casu

no len sa mi s tym nedari nechce mi fungovat ani len toto
Kód:
if ($_POST['posli']!=="Odošli")
{
$cas=time();
};
if ($_POST['posli']=="Odošli")
{
$cast=time();
$cas=$cast-$cas;
echo "<br />";
echo $cas;
echo "<br />";
echo $cast;   
};

echo mi vypise to iste neviem preco :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.05.08
Prihlásený: 07.11.14
Príspevky: 43
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 05.03.2010 19:58 | zabezpecenie formulara pomocou casu

Skus toto:
Kód:
<form action="" method="post">
<input type="text" name="poletextu" /> // nejake pole z formularu
<input type="hidden" name="cas" value="<?php echo(time()); ?>" /> // skryte pole formularu, cez ktore sa posiela hodnota casu
<input type="submit" name="odoslat" value="odoslat" />
</form>
<?php
$rozdiel = 10; // casovy rozdiel v sekundach
if(isset($_POST['odoslat']) && time()>$_POST['cas']+$rozdiel) { // prva podmienka kontroluje ci bolo stlacene tlacidlo odoslat, druha kontroluje cas
 echo $_POST['poletextu']; // dalsia praca s formularom po overeni podmienok
}
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zabezpecenie formulara pomocou casu

Registrovaný: 10.12.06
Prihlásený: 12.05.10
Príspevky: 22
Témy: 6 | 6
Napísal autor témyOffline : 05.03.2010 21:07 | zabezpecenie formulara pomocou casu

Ďakujem hidden vstupom ma to nenapadlo :D


 [ Príspevkov: 5 ] 


zabezpecenie formulara pomocou casu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odoslat hodnotu premennej pomocou formulara?

v PHP, ASP

3

745

12.10.2011 17:12

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zabezpečenie pc pomocou bezpečnostnej karty (HID,SmartCard.)

v Ostatné

1

57

17.01.2014 9:27

liqua1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zabezpečenie

v Ostatné

0

281

06.01.2010 20:37

Dany

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zabezpečenie

v Antivíry a antispywary

2

114

18.07.2014 10:21

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zabezpecenie

v Redakčné systémy

1

479

06.03.2007 21:05

masterdead

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posun času

v Krčma

9

749

04.11.2010 21:20

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rátanie času

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

434

26.08.2009 17:35

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zaznamenávanie času

v Ostatné programy

2

182

21.12.2011 21:03

alex7625

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapojenie casu

v Intel čipové sady

4

136

17.01.2014 22:31

kristian99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

identifikovanie casu

v PHP, ASP

1

268

10.09.2008 17:12

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypocet casu

v Vzdelanie, štúdium, škola

10

2797

04.01.2009 0:58

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Resetovanie casu

v Operačné systémy Microsoft

5

222

12.12.2008 9:47

elsofi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pripočítavanie času

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

775

14.11.2008 8:32

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posun casu...

v Správy pre vedenie fóra

6

2245

26.03.2006 14:10

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Osetrenie formulara

v PHP, ASP

2

326

25.01.2010 16:36

Slappy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba formulara

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

379

15.08.2007 14:15

sento



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF