[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 09.09.2007 10:31 | Z poli do suboru,alebo databaze

Potreboval by som spravit take, ze mam 3 textove polia, prve by mal byt neco ako nadpis, druhy nejaky popis.. treti by urcoval nazov suboru. Po odoslani by sa na server ulozil ten subor.txt s menom, ktore som zadal v tretom poli a s textami, co som zadal v prvych dvoch, ale tak, ze okolo nich aby to automaticky pridalo nejake html tagy, napriklad okolo nadpisu <B></B> a tak.
Popri tom by to vedelo aj uploadnut obrazok a jeho adresu tiez dat do toho suboru do tagu <img> ..
Je to vobec mozne?
Bolo by to asi jednoduchsie s databazou, vsak?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 10.09.2007 20:26 | Z poli do suboru,alebo databaze

Databáza, 4 stĺpce (ID, NADPIS, POPIS, SUBOR), ošetriť vstupy na špeciálne znaky (funkcie strip_tags, addslashes), správne uložiť súbor (v DB bude len názov súboru, najlepšie nejaký unikátny - buď haš, alebo kombinácia NADPIS+ID; potom súbor uložiť do zložky, ktorej povolíš zápis - cez FTP klienta CHMOD 0777, alebo len 777), no a potom to celé správne zobraziť - šablóna, v nej budú všetky tagy namixované ako potrebuješ a do nich vložíš údaje.

Operácia, ktorú požaduješ, je celkom bežná, takže ak si z môjho abstraktného popisu nedokážeš utvoriť potrebnú aplikáciu, odporúčam ti hľadať na internete (napr. aj tu na fóre je téma s názvom PHP tutorial, prípadne iné témy, v ktorých sa to už určite riešilo).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 10.09.2007 20:37 | Z poli do suboru,alebo databaze

No joooo, ja viem.... Teoriu ovladam, ale preto som sa pytal, ci nieje nieco jednoduchsie, pretoze databazu moc neovladam, co by nebol problem, lebo nastudujem, ale nemam na servery phpMyAdmin ani nic podobne.. MySQL mam, ale neviem v tom robit... Neda sa phpMyAdmin nejak doinstalovat? Technicka podpora je o hovne.. je to jeden znamy.. a ja vlastne mam len ftp meno a heslo a meno a heslo k databazi :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.09.2007 20:43 | Z poli do suboru,alebo databaze

stiahni si phpMyAdmin a nakopiruj si ho na ftp


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 10.09.2007 20:53 | Z poli do suboru,alebo databaze

to funguje tak jednoducho?? hmm. tak idem na to :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 10.09.2007 21:45 | Z poli do suboru,alebo databaze

Tak som to skusil.. najprv hadzalo nejake chyby, tak som precital documentaciu ;)
Tam som vycital, ze najprv cita konfiguraciu z config.default.php... tak som to otvoril a niekde nasiel, kde mozem zadat meno a heslo k databaze... zadam, a ted to pise:

MySQL hlási:
Nepodarilo sa pripojiť: chybné nastavenia.

EDIT:
Uz to ide. zadaval som meno a heslo pri control user a controlpass, a mal som len pri user a password :D


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.09.2007 21:52 | Z poli do suboru,alebo databaze

napevno radsej zadaj len host pre mysql, meno a heslo kvoli bezpecnosti nechaj prazdne...

ked to vyhadzuje takuto chybu, tak si skontroluj, co si pomenil, precitaj si komentare k jednotlivym nastaveniam a mozno prides na to, preco ti to nejde...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 11.09.2007 14:52 | Z poli do suboru,alebo databaze

Kde presne to mam zadat? Pretoze ked to nezadam, hodi to chybu.. Nemalo by si to heslo vypytat?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.09.2007 15:03 | Z poli do suboru,alebo databaze

neviem teraz presne, budem musiet pozriet doma, ale mas moznost automaticky prihlasit jedneho pouzivatela alebo zvolit volbu, kedy sa mozes pripojit cez prihlasovaci formular...treba si pozorne prestudovat konfiguracny subor...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 11.09.2007 15:13 | Z poli do suboru,alebo databaze

DÍKI.. už študujem nejaké tutorialy na php + mySQL... dúfam, že sa mi to podarí spraviť ;)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Z poli do suboru,alebo databaze

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 11.09.2007 16:34 | Z poli do suboru,alebo databaze

ked robim tabulky v phpmyadmine tak tam zadavam tie polia.. co tam treba zvolit, kde je varchar, text, a tak?? a dlzku mam aku nastavit?
Viem ze asi podla toho, co tam budem davat, ale viac ako 255 mi to nedovolilo, a co ak ten text bude mat viac ako 255 znakov? alebo to nie je to??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 11 ] 


Z poli do suboru,alebo databaze



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ZO Zdrojoveho suboru alebo disku sa neda citat

v Pevné disky a radiče

2

591

21.05.2012 17:15

falcon5583

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zo zdrojoveho suboru alebo disku sa neda citat

v Operačné systémy Microsoft

0

648

17.02.2010 21:09

dom34

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

scitanie poli

v PHP, ASP

7

350

21.06.2010 22:01

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlucenie poli

v PHP, ASP

4

295

31.01.2008 23:01

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie volitelnych poli

v Databázy

0

195

26.04.2012 23:04

Jojko001

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie v poli

v PHP, ASP

4

352

18.01.2011 22:41

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spojenie dvoch polí

v PHP, ASP

4

565

28.07.2007 12:26

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie prvkov v poli

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

187

13.04.2017 12:21

neutroN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posuvanie prvkov v poli

v PHP, ASP

2

340

07.07.2009 12:23

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strata hodnoty v poli

v PHP, ASP

6

252

17.06.2010 8:38

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neznáma chyba v poli

v PHP, ASP

7

268

14.05.2010 15:09

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadanie hodnoty v poli

v PHP, ASP

5

337

01.09.2010 14:30

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 na RAID poli

v Pevné disky a radiče

3

275

07.06.2010 15:06

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presun poli na obrazovke uzivatela

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

97

01.12.2016 21:45

mona777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Novacik na poli webdesignu (layout preview)

v Webdesign

8

360

16.04.2008 20:29

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladanie v array poli a usporiadanie výsledkov

v PHP, ASP

10

508

09.07.2009 16:22

Unlink



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF