[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.13
Prihlásený: 12.01.14
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 14.09.2013 16:08 | WP - diakritika

Dobry den. Viem ze uz to tu bolo urcite 100x preberane,ale pri individualnom pokuse to nedopadlo najlepsie.. Zrazu sa mi prestali zobrazovat makcene na niektorych pismenach=otazniky(č,ť,ľ,ď,) a funguju (š,ô,ž,+ vsetky dlzne).


v hlavicke mam toto:

<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />

Prosim o radu .


Offline

Užívateľ
Užívateľ
WP - diakritika

Registrovaný: 05.11.11
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 1128
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.09.2013 22:06 | WP - diakritika

Font si nastavil aky?


_________________
CPU: Intel Core i5 2500k, MB: Asus P8Z68-V-PRO-GEN3, GPU: Gigabyte GF GTX1060, RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz, HDD: Seagate 2TB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.13
Prihlásený: 12.01.14
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 14.09.2013 22:57 | WP - diakritika

este som ho nemenil, je nastavene to co tam aj bolo - arial
pismom to nebude lebo na druhej stranke s presne rovnakou temou sa pismo zobrazuje spravne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
WP - diakritika

Registrovaný: 05.11.11
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 1128
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 15.09.2013 12:57 | WP - diakritika

Mrkni sa do kodu problematickeho prispevku. Ze si text odniekal kopiroval? Moze tam byt bordel, ktory si nevycistil.


_________________
CPU: Intel Core i5 2500k, MB: Asus P8Z68-V-PRO-GEN3, GPU: Gigabyte GF GTX1060, RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz, HDD: Seagate 2TB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.13
Prihlásený: 12.01.14
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 15.09.2013 14:19 | WP - diakritika

hej text som kopiroval, lenze hned som vyskusal napisat aj sam nieco a makcene zobrazuje spravne dokym nepublikujem nieco,ako tak spravim hned to zobrazi tie otazniky dokonca aj vo WP nie len na stranke.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
WP - diakritika

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 16.09.2013 7:59 | WP - diakritika

Nemas zle vytvorenu DB?
"<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />" aky charset ti to vypluje?


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.13
Prihlásený: 12.01.14
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 16.09.2013 15:44 | WP - diakritika

no na druhej stranke mam rovnaku sablonu a presne toto je tam napisane a makcene idu spravne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
WP - diakritika

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 16.09.2013 16:04 | WP - diakritika

otvor si stranku (alebo daj link) a skopiruj co ti vygeneruje wp (zobrazit zrojovy kod .. a skopci tento riadok uz s vygenerovanymi hodnotami) ..
a data v db mas v poriadku, vytvoril si spravne db?
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... abase.html


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.13
Prihlásený: 12.01.14
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 16.09.2013 18:12 | WP - diakritika

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

tu pise charset 8 normalne

DB asi hej lebo najprv to nerobilo az ked som nainstaloval nejaky plugin s jazykmi mi to zacalo robit,ale neviem naisto ci to to sposobilo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.09.13
Prihlásený: 22.09.13
Príspevky: 14
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 20.09.2013 9:29 | WP - diakritika

Skús daný plugin deaktivovať. Pozri si aký maš nastavený jazyk (Vo wp-config si nájdi WP_LANG sk_SK by si mal mať). Taktiež si zmeň hodnotu (taktiez vo wp-config) WP_DEBUG na true a napíš,čo ti to vyhodilo. Zdarma multijazykové pluginy sú zlé riešenia,aspoň ja som nenašiel nijaký,ktorý by nemal problémy ;) najlepšie je zobrať si platený WPML. Ak už naozaj nič nepomôže mal by si si obnoviť databázu na deň predtým, keď sa ti to stalo. Ak nemáš nastavené zálohovanie, je to obrovská chyba!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.13
Prihlásený: 12.01.14
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 21.09.2013 16:30 | WP - diakritika

Plugin som skusil odinstalovat ako prve,no nepomohlo to.

v zlozke wp-config je toto:

* de_DE.mo to wp-content/languages and set WPLANG to 'de_DE' to enable German
* language support.
*/
define('WPLANG', '');

- no predtym to tam muselo byt tiez,ked ze som nic nemenil a makcene sli.

- a tu hodnotu idem zmenit


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.13
Prihlásený: 12.01.14
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 21.09.2013 16:53 | WP - diakritika

wp_lang som zmenil na ten sk a uz to fici ako ma... velka vdaka :)

a po zmene hodnoty na true vypise: Notice: Trying to get property of non-object in /home/u283204324/public_html/wp-includes/functions.php....

- vdaka este raz :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.13
Prihlásený: 12.01.14
Príspevky: 18
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 21.09.2013 20:27 | WP - diakritika

este by som sa chcel spytat :

Nastavit automaticke zalohovanie sa da len v MySQL Administrator s kupenou domenou?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
WP - diakritika

Registrovaný: 05.11.11
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 1128
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.09.2013 21:30 | WP - diakritika

V administracii hostingu (ak ma), alebo najist plugin co dokaze zalohovat MySQL databazu. V Drupale taky existuje, ale pre WP som zatial nenasiel, ktory by robil zalohy do zvoleneho adresara a neposielal to na email (co nefunguje pre velkost).


_________________
CPU: Intel Core i5 2500k, MB: Asus P8Z68-V-PRO-GEN3, GPU: Gigabyte GF GTX1060, RAM: Corsair 2x4GB 1600Mhz, HDD: Seagate 2TB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.09.13
Prihlásený: 22.09.13
Príspevky: 14
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 22.09.2013 21:19 | WP - diakritika

Skús pohľadať http://wordpress.org/plugins/search.php?q=backup ,ktorý ti pasuje. Ja by som zvolil jeden z týchto:
http://wordpress.org/plugins/updraftplus/
http://wordpress.org/plugins/simple-backup/
Pozri si k nim návody. Nepoužívam ich, lebo obnovujem z administrácie databáz. Avšak asi ich začnem, pretože so mnou vyd*bali s hostingom lacnyhosting.sk . Písali, že záloha MYSQL je zadarmo, tak som si ju nastavil. A dnes som dačo pokazil, tak som chcel reset, tak som sa bol opýtať, že kde ich mám uložené (zálohy) Napísali mi, že mi ich pošlú za 10€! Neodporúčam ich nikomu. Za prechod z Win do Linuxu si zapýtali taktiež 5€!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
WP - diakritika

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 23.09.2013 8:04 | WP - diakritika

wp infinite, sprava a zaloha webstranok na wp z jednoho miesta

"Notice: Trying to get property of non-object in /home/u283204324/public_html/wp-includes/functions.php...." co mame z tohoto vediet ked ani len nanakopirujes celu hlasku,alebo cast kodu z toho suboru ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
 [ Príspevkov: 16 ] 


WP - diakritika



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v Databázy

2

506

30.03.2009 22:22

22adamko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

546

03.12.2008 14:12

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

641

25.04.2007 16:54

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v Ostatné

8

555

22.10.2010 22:10

Rammstein

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

578

18.08.2010 9:50

locksmith

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v Delphi, Visual Basic

1

516

05.05.2009 20:20

programator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v Redakčné systémy

19

1122

06.05.2007 10:54

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

257

25.10.2009 20:58

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

322

01.12.2010 14:18

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika

v Databázy

11

822

30.08.2009 20:30

bmatias

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika help!!!

v Redakčné systémy

10

956

10.07.2008 18:07

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlá diakritika

v Databázy

5

506

09.04.2010 23:37

spoki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lazarus - diakritika

v Delphi, Visual Basic

6

359

02.01.2014 9:31

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika + js

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

251

09.12.2012 13:17

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php - diakritika

v PHP, ASP

12

283

29.10.2015 10:31

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diakritika JS

v JavaScript, VBScript, Ajax

15

819

12.02.2009 16:03

tomco3131



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF