Ok tak problém som už vyriešil, teda skôr pochopil na príčinu aj keď sa neviem zbaviť pocitu, toho trochu divného a dlhého reštartu, ale asi to bude OK. Takže...
Citácia:
Takze si magician odinstaloval a hlaska uz nieje?
áno, zrušil som automatické spúšťanie po štarte win8.1 a ak chcem tak ho ručne spustím, dôvod netuším, niekedy to nerobilo až teraz... no toto je iný problém
Citácia:
Ten start sa mi vidi pridlhy na moderne SSD.
na videu je reštart PC, nie štart
Reinstal win8.1 som už robil niekoľko, ďalší pokus by bol len s rovnakým výsledkom, už som skúšal.. jop win8.1 bol stiahnutý zo stránok MS, formát C, ovládače mám priamo z webu najnovšie pre dosku aj keď veľa ich tam ani nie je, pre moju dosku na win8.1 ... win10 nejako nechcem, mal som ho a rýchlo som ho dal preč... fakt mi to nesedí, ale vzhľadom na novú grafiku RTX2080S bude w10 potrebný takže pôjde na druhý SSD, ale ten win8.1 si tu aj tak nechávam.. už len pre Arma sériu 2 a 3, keby nič iné, čo ako som zistil je na win10 akosi problém, ale to už ide mimo tému..
Citácia:
aky mas hw? nove cpu uz win 8.1 nepodporuju
Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3
i7-8700K taktovaný na 5GHz všetky jadra
Asus RTX2080S
16GB RAM Kingston
NVMe samsung - win8.1
2x SSD - na jedno zanedlho ešte pribudne win10
1x červený IronWolf 4TB
Tu je znova video 2x vypnutie a zapnutie a do tretice reštart:
https://www.youtube.com/watch?v=7W3ANUEuGMMHybernácia a spánok sú povypínané.. háčik bol v defaultne zapnutom rýchlom spustení v možnostiach napájania, preto ten rozdiel v časoch štartu a reštartu win8.1 .. proste štart, preblikol PC hneď na plochu a reštart sa potom zdal dlhý.. aj keď, aj tak mi príde nejako dlhý, ale asi toto už je ok. Ten blbý win8.1 namiesto toho, aby aspoň ukazoval načítanie, tak hodí na plochu, ale ešte stále nie je načítaný win a ovladače.. potom polka ikoniek je biela a nenačítaná, disky v tomto počítači taktiež stále načítava a cele to vyzerá, pekne blbo.. na problém.. a v 10% prípadoch povedzme pri reštarte aj ostane točiaci sa krúžok s logom, že načítava a až následne potom, hodí to PC na plochu a hneď sa pracuje..
Ja by som to aj takto a týmto uzavrel, alebo ma niekto nejaký postreh a nápad v zlých mojich myšlienkových pochodoch ?
Citácia:
Čo je rýchle spustenie?
Rýchle spustenie je vo Windowse predvolene zapnuté. Je to nastavenie, vďaka ktorému sa váš počítač naštartuje po vypnutí rýchlejšie. Vo Windowse sa systémové informácie pri vypnutí uložia do súboru. Pri opätovnom zapnutí počítača Windows použije tieto systémové informácie na obnovenie počítača namiesto toho, aby ho reštartoval.
Nastavenie rýchleho spustenia sa netýka reštartovania. Ak chcete, aby sa nastavenia rýchleho spustenia prejavili, musíte vypnúť a potom znovu zapnúť počítač.